| | De Alliantie heeft een sterk regionaal en nationaal netwerk opgebouwd. In 2016 is de Gemeente Ede partner geworden. Samen met Opella werken we aan nieuwe toepasbare voedingskennis in de ouderenzorg. |
|
|
|
| 'Voeding in de Zorg' over de grens Op woensdag 10 mei jl. vond in Antwerpen een Business to Business Event over voeding in de zorg plaats. Het event was een initiatief van de Nederlandse Ambassade en werd georganiseerd door PSPS Consultants en de Alliantie Voeding in de Zorg. Nederlandse bedrijven deelden innovatieve concepten voor de zorgmarkt met meer dan 30 zorgexperts uit Belgie. De Alliantie Voeding in de Zorg deelde wetenschappelijke inzichten en de expertise uit het Voedingsziekenhuis. Meer lezen >>>> |
|
|
Innovatieworkshop mammacare Woensdag 19 april jl. vond de workshop: ‘Leefstijl monitoring bij patiënten met borstkanker’ plaats in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Wat zijn de kansen en mogelijkheden voor gezondheidswinst in deze patiëntengroep? Kennis, praktijk en bedrijven werden samengebracht door de Alliantie Voeding in samenwerking met ICT for Brain, Body &Behavior (i3B), Food Valley NL en Health Valley, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen Universiteit en DOON. Meer lezen >>>> |
|
|
Food, Health & Technology Event Donderdag 15 juni 2017 vindt in Congrescentrum Achmea te Zeist het event Health, Food & Technology plaats. De Alliantie Voeding in de Zorg is partner van het event. Naast een keynote lecture verzorgt de Alliantie een breakout sessie waarin NutriProfiel centraal staat. Alliantiepartner Opella geeft een sessie over voeding en ouderen. Meer lezen >>>> |
|
|
Samenwerking voeding bij Prikkelbaardarmsyndroom Hoe kan voeding de kwaliteit van leven bij patiënten met Prikkelbaredarmsyndroom vergroten? Deze vraag staat centraal in een publiek-private samenwerking (PPS) die begin april gestart is. Prof. Ben Witteman, boegbeeld Alliantie Voeding, onderstreept het belang voor onderzoek bij deze doelgroep. Het PPS is een initiatief van Wageningen Food & Biobased Research, met zeven internationale partners. Meer lezen >>>> |
|
|
Agenda 1 JUN Symposium 'Focus op de Zorgmaaltijd' Door Gastvrije Zorg, te Veenendaal. Met oa presentatie door Ph. Kruyt, chirurg ZGV en bestuurslid Alliantie Voeding. 8- 9 JUN IFFI Masterclass Innovations: new tastes, 3D food printing and personalized nutrition. 15 JUN Health, Food & Technology, Congrescentrum Achmea, Zeist 19 - 23 JUN Cursus NutriScience 'Global Nutrition - from nutrients to whole diets' Post graduate course organised by The Graduate School VLAG, in co-operation with the Division of Human Nutrition, Wageningen University and Research 20 JUN Symposium 'Gezonder oud worden II' Georganiseerd door Yakult en NZO. Zie hier de video uitnodiging door Prof. Dr. Ben Witteman, boegbeeld Alliantie Voeding. 21 JUN Eat2Move Teamdag (op uitnodiging) 3 JULSt. Alliantie Voeding in de Zorg 10 jaar, Zomerborrel(op uitnodiging) 9-12 SEP ESPEN Congress,Den Haag 29 SEPStudiedag Voeding, Bewegen & Kanker, Bussum 1 NOV 18e Food for Thought, wetenschapsavond Alliantie Voeding, Ede (op uitnodiging) |
|
|
Inzet Biodex bij knieklachten Sinds twee jaar heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei een geavanceerde Biodex. Vanuit de wijde omtrek komen patiënten hiervoor naar het Edese Ziekenhuis. Wageningen Universiteit gebruikt de Biodex ook, om effecten van voeding en bewegen op de gezondheid te onderzoeken. De Biodex past in de Metabolic Health Unit die vanuit de Alliantie Voeding in de Zorg wordt opgezet. Meer lezen >>>> |
|
|
Rol voor medisch specialist in creëren gezond gedrag Half maart vond het Nationaal Congres van de Federatie Medisch Specialisten plaats met als thema ‘Medisch Specialist 2025’. Eén van de speerpunten hierin is ‘Betrokken bij gezond gedrag’. In de bijhorende Toolkit is het visiedocument Voeding, Sport & Bewegen van de Medische Staf van Ziekenhuis Gelderse Vallei opgenomen en de rol van de Alliantie Voeding in de Zorg. Meer lezen >>>> |
|
|
Eiwit en herstel Eiwitrijke voeding is belangrijk bij herstel. Ziekenhuis Gelderse Vallei maakte een animatie hierover. Deze is te vinden op de webpagina's 'Gevoed met Kennis' met informatie over het signaleren, bestrijden en het aanpakken van (het risico op) ondervoeding. Klik op het plaatje om de animatie te starten. |
|
|
Topcentrum Eat2Move start fase 2 Het succesvolle topcentrum Eat2Move start met fase 2. De samenwerkende organisaties investeren 2 miljoen euro. Provinciale Staten draagt hier 2 miljoen aan bij. Gedeputeerde Michiel Scheffer is blij met de steun van Provinciale Staten: 'Gelderland is de proeftuin voor innovaties in voeding, sport en gezondheid. Zowel multinationals, MKB'ers startende bedrijven zijn welkom bij het innovatieloket Eat2Move voor samenwerking. Meer lezen >>>> |
|
|
Publicaties Vegetables and other core food groups Lezen >>>> A review of total & added sugar intakes and dietary sources in Europe Lezen>>>> Endurance exercise increases intestinal uptake of the peanut allergen Ara h 6 after peanut consumption in humans Lezen>>>> Adherence to the WCRF/AICR Dietary Recommendations for Cancer Prevention and Risk of Cancer in Elderly from Europe and the United States: A Meta-Analysis within the CHANCES Project Lezen >>>> Seasonal variation in vitamin D status in elite athletes: a longitudinal study Lezen >>>> |
|
In het nieuws EnPRO studie gestart: het effect van eiwitten op duurtraining - via Eat2Move Lezen >>>> Topvoedingskennis koppelen aan reguliere zorg - via Gastvrije Zorg Lezen>>>> Verrassende verbindingen voeding en bewegen door Eat2move - via Provincie Gelderland Lezen >>>> Video uitnodiging Prof. Witteman voor symposium "Gezonder oud worden II Tovertafel zet ouderen in beweging - via Ziekenhuis Gelderse Vallei Lezen>>>> |
|
|
De Alliantie Voeding in de Zorg maakt wetenschappelijk inzichten over voeding en bewegen persoonlijk toepasbaar in de zorg. We brengen wetenschap, zorgpraktijk, overheden en bedrijven samen. Zo dragen we bij aan gezondheid. |
|
|
|
|