Topper in het seizoen: Hollandse kokkels De zomer is voorbij en de herfst is in volle gang. Wat betekent dat? De kokkels zijn weer in het seizoen! De Hollandse kokkels, een ware traktatie van eigen bodem, is nu op zijn best. Waarom? Deze schelpjes voeden zich nu met het vele voedsel dat voor handen is op de bodem van de zee na deze warme nazomer. Vangstgebied Hollandse kokkels Deze prachtige smaakvolle schelpjes zijn volop te rapen langs de Nederlandse kust, voornamelijk in de Waddenzee en deltagebieden. Ze worden gevonden in het zand van de bodem van de zee op ongeveer 5 cm diep. Seizoen De kokkels leven ongeveer 2 tot 4 jaar en ze zijn in de herfst en vroege winter op hun best. Na deze periode als we naar de lente gaan, verliezen ze snel gewicht en smaak. Serveer idee van deze maand; Kokkels à la spaghetti alla Vongole Belangrijk is dat kokkels na het wassen en verwijderen van zand worden aangezet in de schelp, dit geeft ten alle tijden een lekkere smaak. Nodig iets olijfolie, sjalotten, knoflook, rode ui, rood pepertje zonder zaad naar smaak, glas droge witte, ctroensap en voor het laatst een half bosje gesneden bladpeterselie. Met Culinaire Groet, Willem Himmelreich Voorlichting en Culinair Advies Stichting Vis&Seizoen |
|