| | 15e Nationale Voedingscongres |
|
| Van der Valk hotel, Veenendaal |
|
| NIEUWE DATUM en LOCATIE 16 maart 2023 |
|
| | |
|
| | Het congres start om 09.15 uur en duurt tot 16.20 uur. Benieuwd naar de datails? Bekijk hier het programma met tijden. Duurzame eiwitten en spiergezondheid Is het mogelijk gezonde spieren te houden met een vegetarisch of veganistisch dieet? Wat is dan belangrijk? Dr. ir. Pol Grootswagers, Postdoc-onderzoeker, Wageningen University & Research |
|
| | Wat weten van het microbioom? Laatste inzichten in samenstelling en functie van het menselijk microbioom Dr. Clara Belzer, Associate Professor, Wageningen University & Research Het microbioom bij kinderen Wat kunnen we ermee? Tim de Meij, Kinderarts MDL, Amsterdam UMC Beïnvloeding van het microbioom in de praktijk Modulatie van het microbioom in ziekte en gezondheid Prof. dr. Ben Witteman, Hoogleraar Voeding en darmgezondheid bij Wageningen Universiteit en MDL-arts in Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede |
|
| ESPEN-NESPEN abstractsessie |
|
| Abstractpresentaties Beste 3 abstracts presenteren in 5 minuten hun werk met 5 minuten vragen. |
|
| | Energieverbruik bij COVID-19-patienten Hoe is het verloop van het energieverbruik in de fasen van ziekte en herstel? T.b.a. Eiwit en spierverval bij volwassen COVID-19 IC-patiënten Maakt eiwitintake uit voor de uitkomst? Hoe monitoren we spierverval? Prof. dr. Arthur van Zanten, Internist-intensivist, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede, Wageningen University & Research |
|
| Voeding bij Kinderen (parallelsessie) |
|
| Voeding en leefstijlinstrumenten voor jonge kinderen Signaleren van afwijkend voeding- en leefstijlgedrag: Gebruik van Fly-Kids Anne Krijger, Arts-onderzoeker, Sophia Kinderziekenhuis, Rotterdam Preventie van kinderobesitas Kinderen naar een gezonder gewicht: Hoe pak je dat aan? Prof. dr Edgar van Mil, Kinderarts-endocrinoloog, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Den Bosch en Bijzonder hoogleraar Jeugd, Voeding en Gezondheid, Universiteit Maastricht Gezonde voedingsconcepten voor kinderen in het ziekenhuis Gezonde voeding in het ziekenhuis: Goede zorg proef je. Lekker en gezond. Yolah Soldaat, Diëtist, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede Voedingszorg bij kinderen na ziekenhuisontslag Hoe kunnen we de voedingszorg na ontslag verbeteren? Emma Koster, Diëtist, Erasmus MC, Rotterdam Blended diet Wat is het? Bij wie, wanneer en waarom? Carlijn van Ophuizen, Diëtist kindergeneeskunde, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Den Bosch Ketogeen dieet beyond epilepsie Wat doe je als diëtist als patiënten met de vraag komen voor begeleiding bij ketogeen dieet en wat is dat dan voor dieet Dr. Elles van der Louw, diëtist, ErasmusMC, Rotterdam Voeding bij inflammatoire darmziekten Nieuwe ontwikkelingen in de voedingstherapie bij IBD Suzanne van Zundert, Kinderdiëtist, Amsterdam UMC |
|
| Voeding bij volwassenen (parallelsessie) |
|
| Motiliteit: een probleem van de darm of het brein? Welke rol speelt het brein bij de peristaltiek? Dr. Zlatan Mujagic, MDL-arts, MUMC+, Maastricht Radiatie-enteritis Een niet onderkend probleem? Dr. Kristien Tytgat, MDL-arts, Amsterdam UMC Richtlijn PEG Wat zijn de nieuwste aanbevelingen rond de PEG? Dr. Ingrid Gisbertz, MDL-arts, Ziekenhuis Bernhoven, Uden Continue of intermitterende voeding bij IC-patiënten Veiligheid? Uitkomstverschillen? Effect op circadiane ritmen? Dr. Imre Kouw, Diëtist-onderzoeker, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede, Wageningen University & Research Prehabilitatie Hoe kunnen we de patiënt het best voorbereiden op een chirurgische ingreep? Allard Wijma, Arts-onderzoeker HPB-chirurgie, UMC Groningen Perioperatieve voeding Voeden vlak voor, tijdens en na een chirurgische ingreep: Hoe doe je dat? Harm van Noort, Verpleegkundig wetenschapper, RadboudUMC, Nijmegen Implementatie van shared decision making in de palliatieve fase Hoe beslis je samen met de patiënt over voeding in de laatste levensfase? Herma ten Have, (oncologie)diëtist, MSc en leefstijlcoach, Careyn Utrecht Stad |
|
| LLL cursus (parallelsessie) |
|
| LLL cursus Nutrition in older adults De officiële LLL Cursus met ESPEN diploma Cora Jonkers, Diëtist darmfalenteam, Amsterdam UMC en Dr. Ingrid Gisbertz, MDL-arts, Ziekenhuis Bernhoven, Uden |
|
| | | Accreditatie is aangevraagd bij de volgende verenigingen: Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK): 5 punten toegekend Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: 5 punten toegekendAccreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register: 5 punten toegekendNederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA): 5 punten toegekend Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen (MDL): AangevraagdNederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG): AangevraagdAccreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP): 5 punten toegekendNederlandse Internisten Vereniging (NIV): Aangevraagd |
|
| | Doelstelling Het bevorderen van kennis en de toepassing van deze kennis, betreffende klinische voeding en metabole ziekten alsmede de onderlinge beïnvloeding van voeding, voedingsstoffen en door (ziekte ontregelde) metabole processen. Multidisciplinaire doelgroep NESPEN richt zich op medici, pre-klinici, apothekers, voedingsdeskundigen, diëtisten, (voedings)verpleegkundigen en overige academici die geïnteresseerd zijn in voeding in zijn breedste toepassing. Korting Door de samenwerking met NESPEN is het mogelijk met korting deel te nemen aan het 15e Nationale Voedingscongres voor bestaande en voor nieuwe NESPEN begunstigers. |
|
| | | Volg ons op LinkedIn en Instagram om op de hoogte te blijven van onze cursussen en congressen. |
|
|
| |
| Deze e-mail is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com, omdat u zich heeft aangemeld om gerelateerde informatie te ontvangen van congressen en cursussen in uw vakgebied of omdat u aan een soortgelijk congres of cursus heeft deelgenomen. U kunt hier uw voorkeuren aangeven of u afmelden. Aan de inhoud van deze email kunnen geen rechten worden ontleend.
Deze mailing is verzonden door: Interactie Groep, Horapark 9, 6717LZ Ede, The Netherlands |
|
|
|
|