Schrijf je in voor het 15e Nationale Voedingscongres op donderdag 16 maart 2023.

‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Geen afbeeldingen? Webversie

15e Nationale Voedingscongres

Beste collega,

Op 16 maart organiseren wij in samenwerking met NESPEN het 15e Nationale Voedingscongres in het Van der Valk Hotel te Veenendaal. 

Wij willen u of een deel van uw team graag voor dit congres uitnodigen.

 

Inschrijven

 
Inschrijfformulier

Datum

 

16 maart 2023

Locatie

 

Van der Valk Hotel, Veenendaal

 

Programma

Het congres start om 09.15 uur en duurt tot 16.20 uur. Benieuwd naar de datails? Bekijk dan het programma met tijden op de website.

Duurzame eiwitten en spiergezondheid
Is het mogelijk gezonde spieren te houden met een vegetarisch of veganistisch dieet? Wat is dan belangrijk?
Dr. ir. Pol Grootswagers, Postdoc-onderzoeker, Wageningen University & Research

Microbioom

Wat weten van het microbioom?
Laatste inzichten in samenstelling en functie van het menselijk microbioom
Dr. Clara Belzer, Associate Professor, Wageningen University & Research

Het microbioom bij kinderen
Wat kunnen we ermee?
Tim de Meij, Kinderarts MDL, Amsterdam UMC

Beïnvloeding van het microbioom in de praktijk
Modulatie van het microbioom in ziekte en gezondheid
Prof. dr. Ben Witteman, Hoogleraar Voeding en darmgezondheid bij Wageningen Universiteit en MDL-arts in Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede

ESPEN-NESPEN abstractsessie

Abstractpresentaties
Beste 3 abstracts presenteren in 5 minuten hun werk met 5 minuten vragen.

Covid-19 en Voeding

Energieverbruik bij COVID-19-patienten
Hoe is het verloop van het energieverbruik in de fasen van ziekte en herstel?
Joanne Olieman, Kinderdiëtist en coördinator onderzoek afdeling Diëtetiek, Erasmus MC, Rotterdam

Eiwit en spierverval bij volwassen COVID-19 IC-patiënten
Maakt eiwitintake uit voor de uitkomst? Hoe monitoren we spierverval?
Prof. dr. Arthur van Zanten, Internist-intensivist, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede, Wageningen University & Research

Voeding bij Kinderen (parallelsessie)

Voeding en leefstijlinstrumenten voor jonge kinderen
Signaleren van afwijkend voeding- en leefstijlgedrag: Gebruik van Fly-Kids
Anne Krijger, Arts-onderzoeker, Sophia Kinderziekenhuis, Rotterdam

Preventie van kinderobesitas
Kinderen naar een gezonder gewicht: Hoe pak je dat aan?
Prof. dr Edgar van Mil, Kinderarts-endocrinoloog, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Den Bosch en Bijzonder hoogleraar Jeugd, Voeding en Gezondheid, Universiteit Maastricht

Gezonde voedingsconcepten voor kinderen in het ziekenhuis
Gezonde voeding in het ziekenhuis: Goede zorg proef je. Lekker en gezond.
Yolah Soldaat, Diëtist, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede

Voedingszorg bij kinderen na ziekenhuisontslag
Hoe kunnen we de voedingszorg na ontslag verbeteren?
Emma Koster, Diëtist, Erasmus MC, Rotterdam

Blended diet
Wat is het? Bij wie, wanneer en waarom?
Carlijn van Ophuizen, Diëtist kindergeneeskunde, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Den Bosch

Ketogeen dieet beyond epilepsie
Wat doe je als diëtist als patiënten met de vraag komen voor begeleiding bij ketogeen dieet en wat is dat dan voor dieet
Dr. Elles van der Louw, diëtist, ErasmusMC, Rotterdam

Voeding bij inflammatoire darmziekten
Nieuwe ontwikkelingen in de voedingstherapie bij IBD
Suzanne van Zundert, Kinderdiëtist, Amsterdam UMC

Voeding bij volwassenen (parallelsessie)

Motiliteit: een probleem van de darm of het brein?
Welke rol speelt het brein bij de peristaltiek?
Dr. Zlatan Mujagic, MDL-arts, MUMC+, Maastricht

Radiatie-enteritis
Een niet onderkend probleem?
Dr. Kristien Tytgat, MDL-arts, Amsterdam UMC

Richtlijn PEG
Wat zijn de nieuwste aanbevelingen rond de PEG?
Dr. Ingrid Gisbertz, MDL-arts, Ziekenhuis Bernhoven, Uden

Continue of intermitterende voeding bij IC-patiënten
Veiligheid? Uitkomstverschillen? Effect op circadiane ritmen?
Dr. Imre Kouw, Diëtist-onderzoeker, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede, Wageningen University & Research

Prehabilitatie
Hoe kunnen we de patiënt het best voorbereiden op een chirurgische ingreep?
Allard Wijma, Arts-onderzoeker HPB-chirurgie, UMC Groningen

Perioperatieve voeding
Voeden vlak voor, tijdens en na een chirurgische ingreep: Hoe doe je dat?
Harm van Noort, Verpleegkundig wetenschapper, RadboudUMC, Nijmegen

Implementatie van shared decision making in de palliatieve fase
Hoe beslis je samen met de patiënt over voeding in de laatste levensfase?
Herma ten Have, (oncologie)diëtist, MSc en leefstijlcoach, Careyn Utrecht Stad

LLL cursus (parallelsessie)

LLL cursus Nutrition in older adults
De officiële LLL Cursus met ESPEN diploma
Cora Jonkers, Diëtist darmfalenteam, Amsterdam UMC en Dr. Ingrid Gisbertz, MDL-arts, Ziekenhuis Bernhoven, Uden

 

Accreditatie

Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)

5 punten toegekend

Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals

5 punten toegekend

Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register

5 punten toegekend

Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA)

5 punten toegekend

Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen (MDL)

5 punten toegekend

Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP)

5 punten toegekend

Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)

5 punten toegekend

Ziekenhuisapothekers (ZA)

5 punten toegekend

 

Locatie

Van der Valk Hotel, Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal

 
 

We ontmoeten je graag bij het 15e Nationale Voedingscongres. 

Inschrijfformulier en programma
 
 
Interactie Opleidingen
 Deel   Tweet   Deel 

Deze mailing is verzonden door Interactie Opleidingen BV, Horapark 9, 6717 LZ te Ede.

Je ontvangt deze e-mail omdat je in het verleden hebt deelgenomen of binnenkort gaat deelnemen aan dit of een vergelijkbaar evenement. Deze e-mail is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com. Aan de inhoud van deze e-mail kunnen geen rechten worden ontleend.

Voorkeuren aanpassen  |  Uitschrijven