Glyfosaat, TTIP, wijzigingen voedselwetgeving en duurdere groente
Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier
Logo Foodwatch

Beste foodwatcher,

Beste foodwatcher,

Gezond voedsel staat in het middelpunt van de belangstelling. Goed nieuws! Maar helaas gaat het in de politiek van alle kanten mis. Dat begint met het nieuwe voedselbeleid - het (ziekte)preventieakkoord – dat mede geschreven is door Unilever en Coca-Cola. En dat is goed te merken...

Wij zijn nog niet klaar
Steun onze strijd!

Om een echt gezonder voedselbeleid te krijgen hebben we bij foodwatch enorm drukke maanden achter de rug. Met ons kleine campagneteam van 3 mensen hebben we op onze zolderkamer de laatste maanden gelukkig concrete successen geboekt, zoals:

  • Geen versoepeling van de wet voor het giftige kwik in vis;
  • Toch geen subsidie (belastingverlaging) op frisdrank met kunstmatige zoetstoffen;
  • Een meerderheid in het Europees Parlement wil een einde aan het klakkeloos verlengen van vergunningen voor omstreden pesticiden;
  • Coca-Cola, Unilever & co die de lobby rond hun misleidende voedsellogo opschorten.

Onze campagnekas is bijna leeg. Maar er zijn nog zoveel misstanden rond voedsel waar we graag het gevecht over willen aangaan, het liefst nog morgen.

Denk aan:

  • De ‘General Food Law’, dé basiswetgeving in Europa die gezond voedsel(beleid) zou moeten garanderen, wordt in 2019 geüpdatet. De industrielobby staat klaar om beschermende regels af te zwakken, dus onze acties mogen niet ontbreken.
  • De btw verhoging op groente en fruit gaat per 1 januari in. Gezond voedsel hoort voor iedereen betaalbaar te zijn. Wij zijn klaar om deze strijd aan te gaan.
  • Het gevecht tegen glyfosaat en andere omstreden pesticiden is nog niet voorbij. Besluiten over pesticiden moeten op basis van onafhankelijk openbaar onderzoek worden genomen. De chemielobby moet worden teruggefloten. Wij eisen grondig, onafhankelijk en openbaar onderzoek.

Wij zijn klaar voor 2019. Maar voor een kleine organisatie als de onze zijn donateurs van groot belang.

We nemen geen geld aan van bedrijven en de overheid. Zo blijven wij onafhankelijk en kritisch. Dat waarderen veel mensen en willen we graag zo houden, ook al betekent het dat we soms elk dubbeltje moeten omdraaien.

Een groeiend aantal donateurs wil onze strijd voor gezonder voedsel steunen. Daar zijn we erg dankbaar voor. Door al die hulp kunnen we met onze campagnes echt het verschil maken. Dat hebben we in 2018 laten zien en willen we in 2019 – omdat er zoveel staat te gebeuren – nog meer laten zien. We zien het als een investering in ieders gezondheid.

Help je ons mee? Enorm bedankt!

Met vriendelijke groet,

Sjoerd van de Wouw,
Campagneleider foodwatch

Twitter Facebook LinkedIn

P.S. Wil je ons steunen met een donatie, dan is dat natuurlijk meer dan welkom. We krijgen geen geld van de overheid of bedrijven dus we kunnen elke steun gebruiken om onze campagnes te versterken!

Privacybeleid  |  Nieuwsbrief aanbevelen  |  Afmelden
NL43 TRIO 0390 3757 64