31 oktober: Petrus Festival met minister-president Rutte

Op 31 oktober - Hervormingsdag - organiseert de Protestantse Kerk voor het eerst een Petrus Festival. Onderdeel van het festival is de jaarlijkse Protestantse Lezing, dit jaar door minister-president Mark Rutte. Vanuit zijn protestantse levensovertuiging staat hij stil bij de vraag: ‘Is een goed leven een perfect leven?’ 

Bekijk het programma
Interview Een thuis voor jong en oud

Als gemeente een 'thuis' zijn voor álle gemeenteleden: dat gaat niet vanzelf. De Ontmoetingskerk in Lelystad deed een digitale scan om te onderzoeken welke thema's meer aandacht nodig hebben. Tom (20): "Ik voel me thuis in de kerk en heb er vriendschappen gesloten, maar ik zou nog wel meer over het geloof willen spreken."

Lees het artikel
Column Een psalm zoals een psalm bedoeld is

Er gaat een psalm over de wereld, ziet classispredikant Wim Beekman. Zorgmedewerkers, brandweerlieden, politieagenten en vele anderen die deze bewogen tijden over ons waken, doen er een dansje op. Jeruzalem is mijn thuis, waak over mij, ga met mij op pad, laat me hier niet achter...

Lees de column
Vrouwen opleiden in West-Papoea

Zondag 1 november wordt in veel gemeenten gecollecteerd voor het werk van P3W, opleidingscentrum voor vrouwen in West-Papoea. “Volgens onze traditie staan vrouwen op de tweede plek. Jongens worden gestimuleerd om naar school te gaan, meisjes niet. Vrouwen zijn ook niet gewend om hun mening te geven of mee te beslissen.” Aan het woord is Hermin Rumbrar, de (vrouwelijke) directeur van P3W. “Maar als je een vrouw opleidt, leid je een hele generatie op. Op veel plaatsen in Papoea zijn sterke vrouwen heel hard nodig.”

Lees het verhaal van Hermin
Over Petrus
Deze Petrus-nieuwsbrief houdt je op de hoogte van de nieuwste verhalen van geloof, hoop en liefde uit de (wereldwijde) kerk. Meer meditaties, liederen en verhalen vind je op petrus.protestantsekerk.nl. Vier keer per jaar het magazine Petrus in de bus? Neem dan een gratis abonnement.
Abonneer op Petrus Magazine
Copyright © 2020 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.