Campagne ‘Digitaal opgroeien’ van Veiliginternetten.nl
 
 
 

ECP Nieuwsbrief 22-7-21

https://campaign-image.eu/zohocampaigns/14332000006221012_zc_v99_1597914503928_logo_ecp_test_(1).png

ECP in de spotlight

Digitale Ambassadeurs in de Gemeente Den Haag

Esther Mieremet, privacy adviseur en projectadviseur bij ECP en o.a. verantwoordelijk voor Veiliginternetten.nl, heeft onlangs bij The Hague Security Delta een presentatie verzorgd voor de kersverse digitale ambassadeurs van Den Haag. Inwoners van de Gemeente Den Haag kunnen zich opgeven en hard maken om hun wijk digitaal veiliger te maken. 

Lees haar verslag op LinkedIn.

https://campaign-image.eu/zohocampaigns/14332000006221012_zc_v78_1626859452709_esther_mieremet__.jpg

Digitaal veilig

Alert Online: Aan de slag!

Alert Online is een partnernetwerk gericht op de Europese Cybersecuritymaand in oktober. Dit jaar is het thema van Alert Online: Aan de slag! Hieruit spreekt de ambitie dat partners zich niet alleen bewust zijn van cybersecurity, maar hier ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan. De volgende partnerbijeenkomst vindt online plaats op 9 september 2021 en staat in het teken van de verschillende activiteiten die in de maand oktober plaatsvinden. Meer informatie over deze partnerbijeenkomst vindt u op de website van Alert Online.

https://campaign-image.eu/zohocampaigns/14332000006221012_zc_v36_1626793368117_alert_online.jpg

Digitalisering & Ethiek 

Website voor Platform begeleidingsethiek  
De aanpak begeleidingsethiek biedt een groeiend aantal organisaties en overheden concrete handvatten om technologie in de praktijk op een ethisch verantwoorde manier toe te passen. Het Platform begeleidingsethiek is een community van verschillende partijen, die deze aanpak toepast en bijdraagt aan de missie om digitale toepassingen op een ethische manier onderdeel van de Nederlandse (Europese) samenleving te laten zijn. Op de website begeleidingsethiek.nl vindt u cases, publicaties en handleidingen en kunt u zich aanmelden voor een workshop begeleidingsethiek. 

Digitaal opgroeien

Campagne ‘Digitaal opgroeien’ van Veiliginternetten.nl

In de zomermaanden besteedt Veiliginternetten.nl extra aandacht aan ‘Digitaal opgroeien’. Wat moeten jongeren leren en weten om digitaal volwassen te worden? Hoe kunnen leerkrachten ze daarbij helpen? Ook als ze digitaal minder vaardig zijn (of denken te zijn) dan hun leerlingen of studenten! Meer over deze campagne op veiliginternetten.nl.

Digitalisering in de zorg  

Webinar Digitale Fitheid met Martijn Aslander 

Medewerkers van zorgorganisaties krijgen in hun werk steeds meer te maken met digitale technologie. Ze lopen het risico te verzuipen in enorme hoeveelheden informatie waardoor computers hen alleen maar tijd kosten terwijl ze juist veel tijd kunnen opleveren. In het Webinar Digitale Fitheid krijgt u antwoord op vragen als “Hoe word en blijf ik digitaal fit? En waarom is dit zo belangrijk?”. Meldt u hier aan voor het webinar. 

https://campaign-image.eu/zohocampaigns/14332000006221012_zc_v68_1626852273971_martijn_aslander_300px.png

Artificial Intelligence

NWO en Nederlandse AI Coalitie lanceren programma rond mensgerichte AI voor een inclusieve samenleving

NWO en de NL AIC lanceren, als onderdeel van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), het programma ‘Artificiële Intelligentie: Mensgerichte AI voor een inclusieve samenleving – naar een ecosysteem van vertrouwen’. Het programma bevordert de ontwikkeling en toepassing van betrouwbare, mensgerichte Artificiële Intelligentie. Lees hier meer over op de website van het NL AIC.

Eerste activiteiten erkend met het NL AIC Label met als doel versterking van het AI-landschap

Om de visie op de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland kracht bij te zetten, heeft de Nederlandse AI Coalitie het NL AIC Label ontwikkeld. Dit label is een formele erkenning van de kwaliteit van een activiteit in lijn met de ambities en strategische doelen van de NL AIC. Meer weten over dit kwaliteitskeurmerk? Lees dan snel het volledige artikel op de website van het NL AIC.

Digivaardig 

37,5 miljoen euro voor omscholing naar beroepen in de ICT en techniek 
Staatssecretaris Keijzer (EZK) heeft de Tweede Kamer per brief geïnformeerd over de aanstaande publicatie van de nieuwe subsidieregeling betreft omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek. Lees meer op de website van Human Capital Agenda ICT.

Whitepaper ‘Medewerkers voorbereiden op een toekomst met technologie’ 
Beroepen veranderen in hoog tempo door de opkomst van digitale technologieën als Artificiële Intelligentie (AI) en blockchain. Als medewerkers niet de (digitale) competenties hebben die voor de toekomst nodig zijn, is dat voor werkgevers een groot knelpunt. Hoe kunt u als werkgever of HR-professional uw medewerkers en uw organisatie voorbereiden op een toekomst met steeds meer technologie? In dit whitepaper bieden wij u concrete handvatten.

Welkom nieuwe ECP Deelnemer 

Hooghiemstra & Partners 

 

Bij ECP willen we onze expertise, ervaring en inzichten op een plezierige en professionele wijze delen en vermenigvuldigen met andere deelnemers.”- Theo Hooghiemstra, één van de oprichters van Hooghiemstra & Partners. 
Lees verder op onze website.

https://campaign-image.eu/zohocampaigns/14332000006221012_zc_v112_1626941764402__theo_hooghiemstra.jpg

Event gemist?   

Werken bij ECP

HBO-Stagiair(e) communicatie gezocht!  
De Human Capital Agenda (HCA ICT) zoekt vanaf september 2021 een enthousiaste derdejaars hbo-student communicatie (of aanverwante studie) die zin heeft om ICT in Nederland nog verder op de kaart te zetten. Wij bieden een goede stagevergoeding, flexibiliteit in uren, mooie werkplek en leuke collega’s. Bekijk de volledige vacaturetekst op onze website.

Eventagenda 

ECP Nieuwsbrief Footer