4 en 5 mei bij De Bezige Bij

4 jaren geleden
  • Html
  • Tekst

Nieuwsbrief De Bezige Bij4 en 5 mei bij De Bezige Bij

De redding van de familie Van Cleeff van Auke Kok en Dido Michielsen

In 1929 trekt de pas negentienjarige Gretchen Van Cleeff weg uit Duitsland: in Hillegersberg wil ze samen met haar Nederlandse man Ernst een mooie toekomst opbouwen. Het Joodse stel maakt al snel deel uit van het milieu van succesvolle Rotterdamse industriëlen.
De oorlog maakt alles anders. In de onderduik raken Gretchen en Ernst gescheiden van hun dochters. De meisjes worden verraden en belanden via Westerbork in Theresienstadt. Dankzij een list van vrienden keren ze alle vier na 1945 terug. Ze zijn gered van de dood – maar daarmee nog niet van een ongelukkig leven. Auke Kok en Dido Michielsen schreven dit boek op basis van vele gesprekken met familie en vrienden van het gezin.

Klik hier voor een interview met Auke Kok en Dido Michielsen over De redding van de familie Van Cleeff

Vaderskind van Ad Fransen

Ad Fransen weigert al op jonge leeftijd de verhalen te geloven die de ronde doen over zijn vader, die SS’er was. Pas nu zijn vader er niet meer is, licht hij stukje bij beetje de doopceel van zijn familie. Telkens als de zoon dichter bij de waarheid komt, knaagt het dilemma of hij zelf geen verraad pleegt, of hij het oorlogsverleden van zijn vader wel moet onthullen.
'Het is een onwaarschijnlijk verhaal, ogenschijnlijk makkelijk geschreven, maar evengoed het magnum opus van Ad Fransen.' – Esquire
'…een pijnlijke familiegeschiedenis, een zoektocht naar hoe fout zijn voorouders precies waren, naar waarom zijn vader zich aanmeldde bij de SS en waarom hij daar na de oorlog een leven lang over zweeg.' – de Volkskrant

Bekijk hier een interview met Ad Fransen bij VPRO Boeken

De Aanslag van Milan Hulsing

De Aanslag vertelt het spannende en tragische verhaal van Anton Steenwijk, die op jonge leeftijd bij een represaille van de Duitsers zijn vader, moeder en broer verliest. In deze graphic novel verbeeldt Hulsing deze roman van Harry Mulisch.
Milan Hulsing (Amsterdam, 1973) studeerde af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam en publiceerde als illustrator en striptekenaar in onder meer de VPRO Gids, Hollands Maandblad en het Algemeen Dagblad.
'Als Harry had kunnen tekenen, had hij De Aanslag precies zo verbeeld.' – Kitty Saal, weduwe van Harry Mulisch

Beluister hier een interview met Milan Hulsing

Aanbevolen:

Bestel Ebook

Bestel Gebonden

Bestel Gebonden

Bestel Ebook

Bestel Gebonden

Bestel Mid-price

Bestel Ebook
HomeAuteursZojuist verschenenVerwachtNieuwsPrijsvragen & TipsOver onsContactForeign Rights

Bezoek ons ook op:

© De Bezige Bij 2015

De Bezige Bij is sinds 1944 een toonaangevende literaire uitgeverij in Nederland, en geeft boeken uit op het gebied van Nederlandse en vertaalde literatuur, fictie en non-fictie. Onder haar dak huizen ook: Uitgeverij Thomas Rap (literatuur, sport, cabaret), Uitgeverij Cargo (thrillers, verhalende fictie en non-fictie), Zoem (luisterboeken) en Oog & Blik (strips en graphic novels).

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een bestelling in de webshop heeft geplaatst. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u via deze link uit.

Deel deze nieuwsbrief op

Gerelateerde nieuwsbrieven

Debezigebij.nl

Categorieën: Boeken Schrijvers
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

© 2019