|
|
|
Zomerstamp Waterkersstamppot en kalfsworstje met venkelroomjus | Stamp eens anders en maak deze zonnige versie met waterkers, een sappig kalfsworstje en roomjus met venkel. Janneke: ‘Waterkers is lekker pittig. Ik ben er dol op, maar de kinderen vinden het te scherp. Door hun porties puree schep ik toefjes veldsla of een restje grof gesneden kropsla en soms nog wat doperwten.’ | |
|
|
|
|
|
Hotspot Groninger lunch bij Sepia | Sieta Schellinger en Fareeda van der Marel zijn de chefs en eigenaren van Sepia, een klein lunchrestaurant in Groningen. Hun eigenzinnige aanpak en filosofie zijn inspirerend en nieuw voor Groningen. Onze culi-redacteur Merijn trok naar het Noorden voor een interview. | |
|
|
|
|
Advertorial | Probeer een magazine én krijg een special naar keuze Voor slechts 17,50 ontvang of geef je 3x je favoriete tijdschrift. Je kunt kiezen uit een proefabonnement op een van de 14 titels, en je hebt keuze uit meer dan 20 specials. Er is genoeg te proberen! Het abonnement stopt vanzelf, dus je hoeft het niet op te zeggen. | |
|
|
|
|
Een nieuwe delicious. Laat de zomer maar komen! Écht goed eten aan het strand, dat echte vakantiestrandgevoel, daar hoef je niet meer voor naar het buitenland. Wel moet je soms wat verder kijken dan je neus lang is, wil je iets anders dan ‘usual suspects’ als kipsaté, angusburger of een pokebowl. Wij hebben dat al een beetje voor je gedaan in deze editie. Eigenlijk moet je dit magazine zien als de menukaart van onze eigen virtuele strandtent. Klinkt goed, toch? Neem nu een exemplaar mee tijdens het doen van je boodschappen of bestel 'm (zonder verzendkosten) in onze webshop! | |
|
|
|
|
|
Komkommertijd? Probeer álle soorten! Cool als een wokkomkommer | Als je van komkommers houdt, maak dan eens een uitstapje naar deze verschillende soorten. Een kleine verbreding van je oeuvre houdt de spanning erin en zorgt ervoor dat je niet uitgekeken raakt op deze crunchy knakker. Ter inspiratie vroegen we aan groenteveredelaar Rijk Zwaan om een boekje open te doen over bekende, en minder bekende komkommersoorten. Plus we geven 8 recepten. | |
|
|
|
|
|
Culinaire cinema Délicieux, over het allereerste restaurant in Frankrijk | Het restaurant zoals we het kennen, met individueel gedekte tafels, met menu’s en obers die je bestelling opnemen en flexibele openingstijden, bestaat veel minder lang dan je zou denken. In het nieuwe Franse kostuumdrama Délicieux krijgen we een smakelijk kijkje in de revolutie van herberg tot restaurant. Nu op het witte doek! | |
|
|
|
|
|
Onze covergirl Aardbeien-galette met witte-chocoladefrangipane & crème fraîche | Dit zoete aardbeitje stond niet voor niets op de cover vorige maand. Knapperig laagje deeg, zachte frangipane, romige crème en frisse aardbeien-topping: dit is het ultieme zomertoetje. Dus, de eerstvolgende keer dat je aardbeien koopt, weet je wat je te doen staat... | |
|
|
|
|
|
De ultieme BBQ-lijst 42x koken op vlammen! | Als je eenmaal je tools hebt verzameld en het belangrijkste apparaat (dat wil zeggen, de BBQ) hebt aangestoken, is het een fluitje van een cent om een heerlijke maaltijd te bereiden. In het begin moet je een paar basistechnieken leren – direct of indirect grillen – maar daarna, zoals bij elke vorm van koken, geldt hoe vaker je het doet, hoe intuïtiever het wordt. Laat deze lijst met recepten je inspireren! | |
|
|
|
|
|
|
|