Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

50 jaar éérste 11 september, de VS-staatsgreep in Chili op 11 september 1973

50 jaar geleden pleegde de VS een staatsgreep tegen een democratisch verkozen regering van een ander land. Nu doet de VS-regering dat uiteraard niet meer. Ook de media lopen nu niet meer zomaar in het lijntje van de officiële communiqué's... Het tegendeel is waar. De misdaad die 50 jaar geleden in Chili werd gepleegd luidde het begin in van de neoliberale aanval op alle verworvenheden van de sociale strijd over heel de wereld.

Lees verder

Energie- en klimaatbeleid ontluisterd: een sterk staaltje deskundigheid en engagement

Het nieuwe boek van Aviel Verbruggen over energiewinning. en -gebruik mag een olympische prestatie genoemd worden. Een inspiratiebron voor basiswerkers, ondernemers en politici.

Lees verder

Cubaanse huurlingen in Oekraïne?

Er wordt de laatste weken weer heel wat garen gesponnen in contrarevolutionaire Cubaanse kringen in Miami. De Cubaanse overheid zou heimelijk een troepenmacht uitsturen om ‘traditionele’ bondgenoot Rusland een handje te helpen aan het Oekraïense front. Wat is er aan de hand?

Lees verder

Geen uitstel meer voor Frankrijk nu een 'Nieuw Afrika' opdaagt

Als dominostenen vallen Afrikaanse staten één na één uit de ketenen van het neokolonialisme: Tsjaad, Guinee, Mali, Burkina Faso, Niger en nu ook Gabon zeggen 'nee' tegen Frankrijks voortdurende dominante rol in Afrikaanse financiële, politieke, economische en veiligheidsaangelegenheden.

Lees verder

Onze tegendraadse selectie bij MO, De Correspondent, SamPol en sociaal.net

Nieuwkomers verdwalen op de Belgische arbeidsmarkt, smartphones verzieken de mentale gezondheid van onze kinderen, het is een mythe dat België teveel uitgeeft aan sociale zekerheid en de werkdruk neemt alsmaar toe voor de verpleegkundigen…  U zei? Tussen alle internetbagger door is in de Lage Landen heel wat degelijke informatie beschikbaar bij onze Tegendraadse alternatieve media.

Lees verder

Gulle hulppakketten van EU zijn "voorbij". Green Deal is eerste slachtoffer

Mevrouw Von der Leyen kondigde aan dat de EU-lidstaten 66 miljard euro extra bijdragen zullen moeten leveren aan de EU-begroting om 2023 te halen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Leven met kinderen in de wacht

  Er zijn wachtlijsten voor Kinderopvang maar die zijn versnipperd, regionaal en worden nergens geïnventariseerd. Vorig jaar rond deze tijd stonden er in Leuven alleen al 430 kinderen op de wachtlijst, maar hoeveel het er...

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium