Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 6 september 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
64,7% van de accountants positief over 2019
Ondanks geluiden over een misschien naderende economische dip zijn veruit de meeste accountants optimistisch over de nabije toekomst.  Dat blijkt uit de enquête die Accountancy Vanmorgen in juli onder lezers heeft gehouden. Bijna twee derde van de accountantskantoren verwacht dit jaar een gezonde groei te realiseren. .
Lees verder »
Accountants scoren hoger dan gemiddeld op geluk
In termen van geluk en levenstevredenheid scoren accountants met ruim een 7,8 net iets boven het Nederlandse gemiddelde. Dat blijkt uit het rapport ‘Geluk van Accountants’, waarin de Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO) heeft gekeken naar het geluk van accountants en de vraag stelt hoe een groter geluk voor een groter aantal accountants gerealiseerd […]
Lees verder »
Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Advertorial: 3e editie van het AV-Belastingcongres op 20 november a.s. Beoordeeld met een 8,1!

Plenaire sessies over het Belastingplan 2020 en de fiscale actualiteiten, BTW-plannen en Klimaatplannen & fiscus. Kies in de parallelsessies voor 2 verdiepende branchesessies. Keuze uit Horeca, Retail (on- en offline), Vastgoed, Transport & logistiek. Nú met vroegboekkorting. U betaalt slechts 345,-.

Fou-Khan Tsang vlogt in Boston op Accountex 2019
Accountex USA – 5 en 6 september in Boston – biedt een overzicht van vrijwel alle innovatieve IT-oplossingen world wide. Fou-Khan Tsang houdt je dagelijks middels een korte vlog op de hoogte. .
Lees verder »
Flinke investering en fiscale kortingen in strijd tegen woningtekort 
Het kabinet wil een miljard euro beschikbaar stellen voor fiscale kortingen voor woningcorporaties die nieuwbouw plegen. Ook komt er een miljard euro beschikbaar voor subsidies aan gemeenten die nieuwbouwprojecten beginnen .
Lees verder »
ADVERTORIAL
Weet u voldoende van BTW en het internationaal goederenverkeer en diensten?

Ed van den Elsen leert u op 12 sept. hoe u btw moet afwikkelen en naheffingen voorkomt. Hij bespreekt de in- en uitvoer van goederen en diensten, leveringen van goederen, aangiften, listings en intrastat, carousselfraude, jurisprudentie en het nieuwe Europese btw-stelsel

Lees verder »
PERSONALIA: Baker Tilly benoemt vier nieuwe partners
Bij Baker Tilly zijn vier nieuwe partners benoemd: Gilbert den Brok (vestiging Eindhoven), Mohamed Ameziane (VAT & Customs Advisory), Benno Maassen (vestiging Amsterdam) en John Drost (vestiging Amsterdam). .
Lees verder »
BTWeetje | BTW en onroerend goed
Wanneer bij de overdracht van onroerende zaken geen BTW is verschuldigd, moet er overdrachtsbelasting betaald worden. Wanneer bij de overdracht van onroerende zaken wel BTW is verschuldigd hoeft geen overdrachtsbelasting te worden betaald! Maar er zijn uitzonderingen! .
Lees verder »
Eenheid van prestatie voor BTW-vrijstelling toegelicht
Staatssecretaris Snel van Financiën gaat in een nieuw besluit in op de reikwijdte van het zogeheten VAVO-arrest van de Hoge Raad. Dat arrest  heeft betrekking op de eenheid van prestatie voor de BTW. .
Lees verder »
Ministerie verduidelijkt BTW-heffing voor particulieren met zonnepanelen
Het ministerie van Financiën heeft een serie met de meest gestelde vragen en antwoorden gepubliceerd over BTW-heffing bij particulieren met zonnepanelen. Daarbij wordt onder andere ingegaan op de kleineondernemersregeling (KOR) en de termijn voor het terugvragen van de BTW. .
Lees verder »
Exact bundelt digitaal samenwerken en automatisch boekhouden in abonnementsvorm
Exact biedt accountants- en administratiekantoren met No hands accounting slimme functies voor automatisch boekhouden en digitaal samenwerken met klanten. Het softwarebedrijf bundelt deze functies in abonnementsvorm, om de samenwerking tussen accountant en ondernemer te versterken en de kosten voorspelbaar te maken. .
Lees verder »
Sportcoöperatie is geen BTW-ondernemer
In zijn uitspraak van 4 juli 2019, nr. AWB 18/155, oordeelt Rechtbank Gelderland dat een sportcoöperatie die zich bezig houdt met het verzorgen van ruitersport geen BTW-ondernemer is. .
Lees verder »
CONTENTPARTNER
NOAB-kantoor van de toekomst: meer dan traditioneel cijferwerk

Het ‘Kantoor van de Toekomst’ staat in het Gelderse Heteren. Van de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) kreeg Den Hartog Hoogveld dit eervolle predicaat opgedrukt. Het doet volgens Tim Hoogveld en zijn compagnon Ferdinand den Hartog ook recht aan de weg die zij samen bij de overname van hun bedrijf zijn ingeslagen. Namelijk: […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Bilanx: ‘Meer tijd om cliëntdata te analyseren en proactief te adviseren’

In de huidige ‘always on’-wereld zijn mensen gewend dat ze op elk moment toegang hebben tot informatie, zelf in controle zijn van wat ze doen en wanneer. Daarom vindt Bilanx het belangrijk hun cliënten de tools aan te kunnen bieden om ook op het gebied van HR en salarisverwerking zelfsturend te kunnen zijn.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Derde van Nederlanders rekent op loongroei’
OPLEIDINGEN
Uitglijders; lessen uit het tuchtrecht
NBA Opleidingen
1 oktober 2019
Cursus Formeel Belastingrecht
Fiscaal Vanmorgen
3 oktober 2019
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
17 oktober 2019
VACATURES
Belastingadviseur – Rijssen
de Jong & Laan
Rijssen
Assistent-Accountant
ABAB Acountants en Adviseurs
Nijmegen
Senior/ gevorderd assistent accountant voor de samenstelpraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Apeldoorn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN