Om de webversie te openen Klik hier


U mag de driedaagse operacyclus aus LICHT zeker niet missen, aldus voormalig Volkskrant-recensent Roland de Beer. Hij komt met zeven ijzersterke redenen. De Amerikaanse choreograaf, regiseur en schrijver Bill T. Jones is benoemd tot associate artist voor de festivaleditie 2020, en ontwerpbureau thonik valt in de prijzen met werk voor het Holland Festival. 

 

Zeven redenen om aus LICHT niet te mogen missen

volgens Roland de Beer

 

31 mei - 10 juni 2019
Westergasfabriek, Gashouder

U mag de driedaagse operacyclus aus LICHT van Karlheinz Stockhausen niet missen, zo meent Roland de Beer, voormalig muziekrecensent van de Volkskrant. Hij geeft u zeven redenen.

'Het fabelachtige KLAVIERSTÜCK XIV [...] vormt samen met MICHAELs REISE UM DIE ERDE, KATHINKAs GESANG ALS LUZIFERS REQUIEM, het hallucinerende INVASION-EXPLOSION en een menigte andere elektronische, elektro-instrumentale en -vocale LICHT-onderdelen natuurlijk de hoofdreden om aus LICHT niet te verzuimen.'

Twijfelt u nog? Lees dan het volledige artikel en laat u overtuigen.

 
 

Bill T. Jones benoemd als associate artist voor editie 2020

 

De Amerikaanse choreograaf, regisseur, schrijver en danser Bill T. Jones wordt de associate artist voor Holland Festival 2020. In Nederland heeft hij vooral faam verworven met twee producties: Still Here (Het Muziektheater, 1996) en Fela! (Holland Festival, 2011). Holland Festival is voornemens volgend jaar Deep Blue Sea, een nieuwe grote productie van Bill T. Jones in samenwerking met architect Elizabeth Diller, te presenteren. Daarnaast wordt in samenwerking met hem gekeken naar ander werk uit zijn oeuvre en van makers die hem inspireren of met wie hij zich verwant voelt. 

 
 

ontwerpbureau thonik wint prestigieuze prijs

met campagne Holland Festival 2018

 

Voor zijn huisstijl en festivalcampagnes werkt het Holland Festival sinds 2015 samen met het Amsterdamse ontwerpbureau thonik. Het ontwerp dat thonik maakte voor de editie van 2018 werd onlangs bekroond met een Certificate of typographic excellent door de prestigieuze Type Directors Club New York. Het werk wordt getoond op de 65e awards-tentoonstelling in New York. De expositie zal vervolgens over de hele wereld te zien zijn: van Canada, China en Engeland tot Duitsland, Japan en Indonesië.

 
 
 
Volg ons via
Do you prefer to receive the next Holland Festival newsletter in English? Click here.