Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 18 juli 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountancy Vanmorgen vernieuwt, website vrijdag tijdelijk uit de lucht
Af en toe een verfrissing van het uiterlijk is niet verkeerd en daarom kiest Accountancy Vanmorgen er voor om de website in een nieuwe jas te steken. Dat gebeurt aanstaande vrijdag (19 juli) en daarom zijn we vanaf 08.00 ’s ochtends tijdelijk uit de lucht. Een paar uurtjes maar, al is nog niet precies te […]
Lees verder »
AA levert broddelwerk af bij aandelenwaardering: berisping
Een rapport dat een AA opstelde voor twee DGA’s die uit elkaar wilden gaan was op een belangrijk onderdeel onvoldoende onderbouwd en ontbeerde dus een deugdelijke grondslag, constateert de Accountantskamer. Dat klemt volgens de tuchtrechter des te meer omdat de waardebepaling van aandelen die de AA in het rapport opnam bindend zou zijn.
Lees verder »
Advertorial: E-book: Zo ziet de toetsing van jouw kantoor eruit.

Van de toetsing hangt veel af. Een goed begin is het halve werk en daarom dit e-book met o.a. zes tips voor een geslaagde toetsing en een checklist om te kijken of jouw accountantskantoor klaar is voor de toetsing.

Download het e-book en kom glansrijk door de toetsing =>

Advertorial: De MKB-accountant in de veranderende wereld

De wereld om ons heen verandert. En hetzelfde zien we terug in de accountancy. Robotisering, automatisering, cloud en andere ontwikkelingen transformeren jouw werk als accountant. Accountancy Vanmorgen en Yuki sloegen de handen ineen om de belangrijkste ontwikkelingen te onderzoeken, en de gevolgen hiervan in kaart te brengen. Lees hier het e-book.

Welke ontwikkelingen beïnvloeden het werk van de accountant?
De wereld om ons heen verandert. Grote technologische ontwikkelingen, zoals kunstmatige intelligentie en robotica, zorgen voor veranderingen in ons dagelijks leven. Ook in de accountancywereld zie je dat technologie een steeds belangrijker rol gaat spelen.
Lees verder »
Ergernis onder accountants over FIU-melding ongebruikelijke transacties
Accountants ervaren de manier waarop ze ongebruikelijke transacties moeten melden bij de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU) als onnodig tijdrovend en onduidelijk. Het online formulier van de FIU is stroperig en onduidelijk over wat als fraude telt en wat niet. Dat schrikt accountants af om echte misdrijven te melden
Lees verder »
ADVERTORIAL
Aanlevering van SBR Jaarrekening enorm versimpeld

Dit jaar heeft SBR Nexus de SBR Jaarrekening geïntroduceerd: hierdoor hoeven er geen aanvullende bancaire gegevens meer ingevuld te worden, zoals voorheen in de kredietrapportages. De SBR Jaarrekening kan binnen enkele minuten worden aangeleverd bij de bank. Weten hoe het werkt? Check hier de demofilmpjes van de verschillende softwarepakketten.

Lees verder »
Bestuurder Commissariaat voor de Media ‘verzweeg’ berisping Accountantskamer
Bij de herbenoeming in 2018 van accountant Jan Buné als bestuurder van het Commissariaat voor de Media is tegenover minister Slob verzwegen dat Buné een berisping door de Accountantskamer opgelegd had gekregen, meldt NRC. De kwestie wordt genoemd als één van de voorbeelden van de interne chaos die volgens de krant bij de toezichthouder heerst.
Lees verder »
Bij bepaling zakelijk gebruik auto is alleen 500 kilometergrens van belang
De Toyota Prius waar een ondernemer in reed behoort tot het keuzevermogen, oordeelde de rechtbank Noord-Nederland onlangs. Bepalend voor de afbakening tussen verplicht privévermogen en keuzevermogen – waarbij het criterium ‘uitsluitend of nagenoeg uitsluitend’ geldt – is bij auto’s de absolute grens van 500 kilometer en niet de gebruikelijke 90 %-regel, spreekt de rechtbank uit.
Lees verder »
OM: aardappel- en uienhandel vatbaar voor witwaspraktijken
De export van aardappelen en uien blijkt vatbaar voor grootschalige witwaspraktijken vanwege contante geldstromen, meldt het OM na recente doorzoekingen bij agri-handelaren in Zeeland en Noord-Holland. Ook bij de accountants van de agri-bedrijven heeft het rechercheteam informatie opgevraagd. Een aantal banken en accountants heeft verdachte transacties gemeld bij het centrale meldpunt van FIU-Nederland.
Lees verder »
SRA actualiseert algemene voorwaarden reguliere accountantspraktijk
SRA heeft voor de aangesloten kantoren de algemene voorwaarden die toepasbaar zijn voor de reguliere accountantspraktijk laten actualiseren. De algemene voorwaarden zijn zowel gratis te downloaden als in gedrukte vorm te bestellen, meldt de netwerkorganisatie.
Lees verder »
1,2 miljoen slachtoffers van digitale criminaliteit
In 2018 gaf 8,5 procent van de internetgebruikers van 12 jaar of ouder aan in de afgelopen twaalf maanden slachtoffer te zijn geweest van digitale criminaliteit. Dat komt neer op ruim 1,2 miljoen mensen. Vooral jongeren waren slachtoffer. Vermogensdelicten kwamen het vaakst voor. Dat meldt het CBS op basis van het vandaag verschenen onderzoek Digitale […]
Lees verder »
SRA verwelkomt Afier Accountants + Adviseurs
Afier Accountants + Adviseurs heeft het SRA-lidmaatschap verkregen, meldt de netwerkorganisatie. Team Afier bestaat uit een vijftal teams.
Lees verder »
Europese autoverkopen stevig lager
Het aantal nieuwe personenauto’s dat vorige maand in de Europese Unie op kenteken is gezet, is fors lager dan in juni 2018. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging ACEA.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De turboverdeling – wanneer is dit voordelig en hoe pas je dit toe?

Als de eerste van twee gehuwde echtgenoten overlijdt en in het testament is de wettelijke verdeling uitgesloten of na het overlijden tijdig ongedaan gemaakt, ontstaat een onverdeelde boedel. In dat geval komt de turboverdeling in beeld. Wil je weten wanneer de turboverdeling voordelig is en hoe je deze toepast, lees dan dit artikel.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Summercourse NBA Opleidingen
NBA Opleidingen
6 augustus 2019
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
Cursus Samenwerken en detacheren zonder BTW
Fiscaal Vanmorgen
25 september 2019
VACATURES
Assistent-accountant
ABAB
Roosendaal
Senior assistent-accountant controle- Apeldoorn
de Jong & Laan
Apeldoorn
Controleleider- Oosterhout
DRV
Oosterhout
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN