Cobra Museum-nieuwsbrief #12
14 december 2017

#nutezien
The Aalto Natives open!

Het Cobra Museum heeft het Finse paviljoen van de recente Biënnale van Venetië naar Nederland gehaald. The Aalto Natives is een all-overinstallatie met video en animatronics (bewegende robotpoppen) en vooral veel humor en bijtende satire van de Engelse kunstenaar Nathaniel Mellors en de Finse kunstenaar Erkka Nissinen en was volgens pers en publiek een van de hoogtepunten op de Biënnale. De installatie is vanaf nu te zien in het Cobra Museum.
Mellors en Nissinen zijn beide geïnteresseerd in hoe satire artistiek kan worden gebruikt om kritisch naar de wereld van nu te kijken. Ze tonen met The Aalto Natives aan dat juist humor en absurdisme in de kunst relevante en effectieve instrumenten zijn om actuele maatschappelijke vraagstukken aan de kaak te stellen. Nationalisme, kolonialisme, xenofobie en religieuze twisten worden op absurde wijze aan de kaak gesteld. Of in de woorden van Artnews Net: ‘Hilarious discussion about politics, social media, and ethics ensue. If it sounds bonkers, that’s because it is – in the best possible way’.

Vanaf 15 december 2017

#comingsoon #grootretrospectief #voorheteerst

Binnenkort te zien: Eugène Brands: Van huiskamer tot heelal

Vanaf januari 2018 toont het Cobra Museum een groot overzicht van Eugène Brands, een bijzondere en eigenzinnige CoBrA-kunstenaar, wiens aandacht uitging naar de huiskamer, het heelal en alles daar tussenin. Dit is zijn eerste grote retrospectief, dat een rijk en breed oeuvre rondom diverse thema’s toont: bijvoorbeeld de kindertekening, etnografica, het ‘panta rhei’-principe en het universum. Al deze facetten van zijn werk komen aan bod in dit oeuvre-overzicht. Daarbij komen onder meer aan bod: Brands’ surrealistische werk uit de jaren ’40, de CoBrA-periode, de kinderlijke figuratie van de jaren ’50, en zijn abstracte werk rond zowel aardse als kosmische thema’s.

Vanaf 20 januari 2018

#kinderworkshops

Kinderworkshop
in de kerst vakantie




Begin het nieuwe jaar goed op 3 en 7 januari door de jonge kunstenaar in je te ontdekken! Het Cobra Museum biedt tijdens de kerstvakantie de CoBrA-POP Art kinderworkshop aan. Laat je inspireren door de CoBrA-kunstenaars en maak je eigen, unieke pop. Tot je beschikking staan allerlei materialen, zoals stof, klei, gips, hout, metaal, knopen, kralen…
Op 3 en 7 januari. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Er is begeleiding. Een kaartje kost €12, exclusief museumentree. Hier aanmelden.
 

#minidocumentaire

Le Corbusier @MuseumTV




Het team van MuseumTV kwam op bezoek in het Cobra Museum om een minidocumentaire te maken over Le Corbusier’s vierde dimensie. Artistiek directeur Xander Karskens geeft een rondleiding door de expositie en licht daarbij Le Corbusiers irrationele kant nader toe. Te zien zijn tekeningen, schilderijen, beelden en werken op textiel. Bekijk hier de documentaire.

Le Corbusier’s vierde dimensie is nog te zien t/m 7 januari

 

#enooknog

Christian Friedrich + Collectie presentatie





4 presentaties in het Cobra Museum. Want naast Le Corbusier en Aalto Natives tonen we ook nog Christian Friedrich en onze collectie! 
Deze nieuwsbrief verschijnt 10 x per jaar. U heeft zich opgegegeven om deze nieuwsbrief te ontvangen.
Copyright foto's ©  Cobra Museum voor Moderne Kunst, Peter Tijhuis, Nathaniel Mellors, Kim Zwarts.
 
Ons correspondentieadres is info@cobra-museum.nl. Wil je je email adres veranderen of deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Update your preferences of unsubscribe from this list.

© Cobra Museum voor Moderne Kunst 2017
Twitter
Facebook
Vimeo
Instagram