'Kijk bij optoppen ook naar VvE's'
biobased, hergebruik
Biobased en circulair bouwen
De roep om duurzaamheid wordt alsmaar groter, ook in de bouwbranche. Biobased materialen zijn in opmars en steeds vaker worden materialen in de bouw hergebruikt. Dat is vernieuwend, maar ook uitdagend... De toepassing van deze materialen brengen namelijk juridische risico’s met zich mee, zeker op het vlak van aansprakelijkheid.
Lees verder
Column Vincent Ketting.
Column
Nog steeds hoor ik architecten zeggen dat AI een groot gevaar is voor het voortbestaan van ons vak. Waarom, denk ik dan.
Lees verder
optoppen
optoppen
Niet alleen bij woningcorporaties, ook op daken van panden van VvE’s zijn “tienduizenden” optopwoningen te realiseren. Om dit voor elkaar te krijgen moet wel de wet worden aangepast: in plaats van unaniem zouden VvE’s op basis van een meerderheid tot een optopper moeten kunnen besluiten.
Lees verder
bouwregelgeving, gelijkwaardigheid
Dit artikel is het tweede uit een reeks van vier waarin Nico Scholten van het Expertisecentrum Regelgeving Bouw de inhoud van de voorschriften tegen het licht houdt. In dit eerste deel neemt Scholten artikel 1b uit de Woningwet als voorbeeld.
Lees verder
Het kantoor van BUVA in Barendrecht.
expertartikel
Van handelsbedrijf naar eigen ontwikkeling. BUVA gaat meer focussen op haar strategie. Directeur Peter Laros: “Aandacht doet groeien.”
Lees verder
campagnebeeld-NIBE-scaled
webinar
De ventilatielucht/water-warmtepomp is nu nog een relatief onbekende smaak om woningen van het aardgas te halen, terwijl deze techniek al jaren wordt toegepast. Daarom organiseert Eisma Bouwmedia samen met Rensa en NIBE Energietechniek een webinar over deze techniek.
Meld je nu aan
brandveilige houten gevels
brandveiligheid
Hout is een gewild bouwproduct. Steeds meer gebouwen met houtskeletbouw, CLT en gelamineerd-gevingerlast hout en houten gevels worden ontworpen, beproefd en uitgevoerd. Hoe zit het met het brandgedrag van houten gevels?
Lees verder