Bekijk hier NT Weekly online
NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
ABN: ‘Aantal faillissementen in logistiek stijgt met 5 à 10% dit jaar’
 
Het aantal bedrijven dat dit jaar op fles gaat in transport en logistiek zal hoger zijn dan afgelopen jaar. Dat verwachten de sectoreconomen van ABN Amro. Stijgende loonkosten en afvlakkende economische groei zijn hiervan de belangrijkste oorzaken.
 
 
 
#
 
Haven Rotterdam ontwikkelt Food Hub op laatste stuk Europoort
 
Havenbedrijf Rotterdam (HbR) gaat de zogenoemde ‘Kop van de Beer’, het laatste vrije terrein van de Europoort, ontwikkelen tot Rotterdam Food Hub.
 
 
 
(advertentie)
#
 
Mis de boot niet!
 
“Cogoport heeft mij geholpen onze omlooptijd voor exportlogistiek met 80% te reduceren. Hun team heeft een geweldige focus en voorzien in transparante en snelle oplossingen op het gebied van internationale logistiek”, aldus een tevreden klant. Zelf het gemak van Cogoport ervaren?

Klik hier.
 
 

 
    POPULAIR
 
#
 
Overwinning Amsterdamse haven: streep door plan Hembrug
 
Het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van het voormalige defensieterrein Hembrug in Zaandam is door de Raad van State vernietigd. Een overwinning voor Havenbedrijf Amsterdam dat in beroep ging tegen het plan uit angst dat het ten koste zou gaan van de eigen bedrijfsvoering en mogelijke uitbreiding.
 
 
 
#
 
Rechtszaak P&O Ferries nieuwe stap in Britse ferry-fiasco
 
P&O Ferries heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Britse regering over de 33 miljoen pond belastinggeld die aan Eurotunnel is betaald. De ferryrederij ziet dit als oneerlijke bevoordeling van een concurrent.
 
 
 
#
 
Positieve stemming transporteurs slaat om
 
Voor het eerst sinds 2014 is de transportsector licht negatief over de omzet in de komende maanden. Dat blijkt uit de meest recente monitor van het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Onder meer de Brexit zorgt voor twijfels bij vervoerders.
 
 
 
#
 
Commentaar – Economische barstjes
 
Van verschillende kanten kwamen deze week signalen over barstjes in de hoogconjunctuur van dit moment. Het vertrouwen van Nederlandse ondernemers is minder positief geworden, terwijl blijkt dat in Europa meer lege laadruimte beschikbaar was.
 
 
 
#
 
CMA CGM begint uitrookprocedure tegen Ceva-aandeelhouders
 
CMA CGM begint een zogenoemde uitrookprocedure (squeeze out) om de resterende 2% van de Ceva Logistics-aandelen in handen te krijgen.
 
 
 
#
 
‘Londen zegt veerdienstcontracten Brexit op’
 
De Britse regering heeft alle contracten om een goede veerdienst te handhaven na een no-brexitdeal opgezegd. Dat meldt Sky News. Het annuleren kost de Britten ongeveer 65 miljoen euro.
 
 
 
#
 
NT Dossier van de maand: Wegvervoer
 
Deze maand brengt Nieuwsblad Transport het Dossier Wegvervoer. Het dossier is nu ook apart als PDF te downloaden.
 
 
 
#
 
Laagwatertoeslagen in rijnvaart steken weer de kop op
 
Diverse rederijen hebben weer laagwatertoeslagen ingevoerd op de Rijn. MSC, Hapag-Lloyd en Contargo hebben afgelopen week op sommige dagen vervoerstarieven verhoogd vanwege de relatieve droogte.
 
 
 
#
 
AB Texel Group neemt belang in Combex Bouwlogistiek
 
Met ingang van 1 mei neemt AB Texel Group een aanmerkelijk belang in Combex Bouwlogistiek. Laatstgenoemde zal haar activiteiten als een zelfstandige onderneming blijven uitoefenen. Dat hebben beide bedrijven vrijdag bekendgemaakt.
 
 
 
#
 
Overslagvolume gedaald in haven van Antwerpen
 
De totale goederenoverslag van Port of Antwerp daalde het afgelopen kwartaal met 3%. Volgens het havenbedrijf is dat een normalisering van de situatie, na de recordcijfers van het eerste kwartaal van vorig jaar.
 
 
 
(advertentie)
#
 
Hét netwerkevent voor de transport en logistiek
 
Op 27 juni verzamelt multimodaal Nederland zich voor de vierde editie van het Multimodaal Event van Nieuwsblad Transport. Met dit jaar een breder programma met maar liefst vijf inhoudelijke podia; Binnenvaart, Spoorvervoer, Wegtransport, IT & Digitalisering, Vastgoed & Warehousing. Klik hier voor de programma's.
 
 
 
#
 
Winst ruim gehalveerd bij Lufthansa Cargo
 
De vracht- en logistieke divisie van Lufthansa kende een zwaar eerste kwartaal van 2019. De ebit daalde met maar liefst 67%, ingegeven door een afnemende vraag op vooral de routes tussen Europa en Azië.
 
 
 
#
 
Meer dan honderd rederijen willen maximum snelheid
 
In een open brief aan de IMO (Internationale Maritieme Organisatie) hebben 113 rederijen gepleit voor de invoering van maximum snelheden in de vrachtscheepvaart. De rederijen vragen de IMO...
 
 
 
#
 
Ruim half miljard verlies voor ONE in eerste jaar
 
Ocean Network Express (ONE), het bedrijf waarin de Japanse rederijen “K” Line, MOL en NYK hun containeractiviteiten hebben gebundeld, heeft het eerste jaar van zijn bestaan afgesloten met een verlies van 586 miljoen dollar. 
 
 
 
#
 
Duitse minister: ‘Achterstand van onze infrastructuur is enorm’
 
Bij onze oosterburen in Noord­rijn-Westfalen heerst verkeers­chaos. Hendrik Wüst, minister van Verkeer van de Duitse deelstaat, belooft beterschap, niet alleen voor het verkeer op de Autobahnen, maar ook voor de Betuweroute, de IJzeren Rijn en de binnenvaart.
 
 
 
#
 
‘Chinese interesse voor overname DAF en busbouwer VDL’
 
De Chinese projectontwikkelaar Evergrande Group heeft wel oren naar een overname van Nederlandse automakers. Het bedrijf zou onder meer truckmaker DAF en de busdivisie van VDL hebben benaderd, zo meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
 
 
 
#
 
Scientology-schip in St. Lucia in quarantaine wegens mazelen
 
Het cruiseschip ‘Freewinds’ van de Church of Scientology wordt sinds maandag in de haven van St. Lucia in quarantaine gehouden wegens een geval van mazelen.
 
 
 
#
 
Havenbedrijf Rotterdam verkoopt boten en buispaalkoppen
 
Havenbedrijf Rotterdam houdt voorjaarsopruiming en heeft Troostwijk Veilingen in de arm genomen om een fors aantal zaken openbaar te verkopen.
 
 
 
#
 
Vopak krijgt in Maleisië megaclaim aan de broek
 
Een joint venture van Vopak heeft in Maleisië een claim van 1,3 miljard dollar aan de broek gekregen. Het betreft een grondtransactie voor een terminal in Pengarang, waarvoor de voormalige perceel-eigenaar vindt dat het te weinig geld heeft ontvangen.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
  POLL
 
  Invoering van een maximumsnelheid op zee is een goed idee.  
 
 
stem Ja, goed voor het milieu
stem Ja, dat bespaart geld
stem Nee, onmogelijk te controleren
stem Nee, zo snel mogelijk van A naar B!
 
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam