Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 24 mei 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant geeft verkeerd beeld van waarde, maand doorgehaald
Door fouten van de accountant zouden twee geldverstrekkers voor twee ton het schip in zijn gegaan. De Accountantskamer boog zich over hun klacht en is niet mild voor de betrokken accountant.
Lees verder »
Van Rij over ophef om ‘belastingontwijking’ Charlene de Carvalho
Staatssecretaris Van Rij antwoordt op vragen over de vermeende belastingontwijking van Charlene de Carvalho-Heineken, the queen of beer. Hoewel hij niet op haar individuele geval wil ingaan, heeft de wetgever volgens hem indertijd goed nagedacht over dividendbelasting.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ontslag van A tot Z
Hoe kun je op de juiste grond en juiste wijze een arbeidsovereenkomst beëindigen? Welke stappen moet je hierbij zetten? Wat moet je weten van de transitievergoeding en de billijke vergoeding? Hoe werken de procedures met wederzijds goedvinden, procedure bij UWV of procedure bij de kantonrechter? Kirsten Roskam praat je bij op 18 juni.
Lees verder »
Zo ga je als zzp’er goedkoop op vakantie
Deze vrijdag ontvangen de meeste werknemers hun vakantiegeld. Dit geldt niet voor zzp’ers. Voor hen is vakantie drie keer duurder. Ze moeten zelf sparen om weg te kunnen, hebben tijdens hun afwezigheid geen inkomsten en kunnen in die periode ook niet aan acquisitie doen. Hoe hou je als zzp’er je vakantie toch betaalbaar?
Lees verder »
25% van finance professionals zoekt andere werkgever, 13% wil helemaal weg
Bijna veertig procent van de finance professionals willen hun werkgever of het beroep verlaten omdat ze niet tevreden zijn met hun manager of het werk dat ze doen. Daarnaast vinden ze hun doorgroeimogelijkheden te beperkt. Ook missen ze flexibiliteit om zelf werktijden te bepalen. Dit blijkt uit onderzoek van het IMA (Institute of Management Accountants).
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de belangrijkste btw en bcf-aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf?
Wil je weten wat de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein zijn? Hoe het zit met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen? Laat je dan op 19 juni bijpraten door Joep Swinkels.
Lees verder »
Bedrijven verbieden vergaderen in de auto
Bij meerdere grote bedrijven is het expliciet verboden om telefonisch te vergaderen achter het stuur. Dit blijkt uit een rondgang van de NOS. Bij sommige bedrijven is het handsfree vergaderen wel toegestaan, maar zonder camera.
Lees verder »
Jaarrekening provincie Groningen geeft geen rooskleurig beeld
Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen heeft op 22 mei de jaarstukken over 2023 gepresenteerd. Met een klein verlies geeft de jaarrekening reden tot zorg. De provincie zal ‘scherper aan de wind’ moeten varen, zegt het college zelf.
Lees verder »
Contentpartner
Vijf voordelen van een alles-in-1 softwarepakket

Binnen je accountantskantoor heb je te maken met meerdere processen die het bedrijf draaiende houden. Alles van urenregistratie, facturatie en de bijbehorende rapporten voor meer inzicht. De combinatie van functionaliteiten, en mogelijke koppelingen, zorgt voor meer grip op processen. Wat zijn de voordelen van een alles in één softwarepakket?

Lees verder »
Contentpartner
Gebruik jij SharePoint als DMS? Dit zijn de voordelen van integraties

Efficiënt werken is voor ieder accountantskantoor een must. Toch zorgt het softwarelandschap er binnen veel kantoren voor dat data handmatig moet worden overgezet van het ene pakket naar het andere. Ook worden documenten op verschillende plekken opgeslagen. Deze omslachtige manier van werken kost veel tijd en geld. In dit blog ontdek jij waarom jij jouw accountancy softwarelandschap moet koppelen aan SharePoint met DailyDrive. 

Lees verder »
RB en SRA reageren op wetswijziging BOR
Zowel de SRA als Register Belastingadviseurs hebben gereageerd op de Internetconsultatie Wetsvoorstel aanpassing fiscale bedrijfsopvolgingsfaciliteiten 2025. Beide zijn positief, maar plaatsen kanttekeningen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil je meer weten over de complexe maar zeer boeiende wereld van lijfrenten?
Laat je dan op 25 september in 2 uur online bijpraten door Erik van Toledo over de laatste fiscale ontwikkelingen op het gebied van lijfrenten. Na afloop kun jij veel voorkomende praktijkdossiers op dit gebied moeiteloos, snel en efficiënt afhandelen en je cliënt optimaal adviseren.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Forse toename eigendomsoverdrachten bij familiebedrijven
Planee Group sluit zich aan bij BANVO
Sterkste schouders dragen nog steeds niet de zwaarste lasten
Fiscalisten ondersteunen Hoofdlijnenakkoord maar zien ook gebreken
OPLEIDINGEN
Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)
Markus Verbeek Praehep
3 juni 2024
Summercourse Erfrecht
Accountancy Vanmorgen
27 augustus 2024
Summercourse Wwft; eisen, stand van zaken, aanbevelingen
Accountancy Vanmorgen
28 augustus 2024
VACATURES
Accountant die op zoek is naar een next level (en woonruimte)
NXT LVL
Relatiebeheerder accountancy – Noordwijk
Moore MKW
Noordwijk
Accountant AA (teamleider)
Flantúa
Nieuwegein, Hardinxveld-Giessendam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN