Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 9 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Nederlandse accountant spil in strijd tegen corruptie
Meldingen door accountants van ongebruikelijke transacties hebben de afgelopen vijf jaar zeventig serieuze signalen van corruptie in het bedrijfsleven opgeleverd. Het Openbaar Ministerie (OM) en het Anti-corruptie Centrum van de FIOD hebben inmiddels zeven meldingen geselecteerd voor een strafrechtelijk onderzoek. De andere gevallen zijn deels aan de Belastingdienst doorgegeven.
Lees verder »
Slordig belastingadvies: met succes beroep op disculpatie
Twee supermarktexploitanten die bij een complexe aandelentransactie leunden op aanwijzingen van een belastingadviseur, hebben in hoger beroep met succes een beroep gedaan op de zogeheten  disculpatiemogelijkheid.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Gratis whitepaper: 9 tips voor de digitale accountant

De toekomst is digitaal, juist binnen de accountancysector. Mooi doel, maar hoe word je eigenlijk een digitale accountant? In ons nieuwste whitepaper ga je direct aan de slag met 9 praktische tips van digitale pioniers uit het vakgebied. Die gaan over het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, dashboarding, vasthouden aan een visie. En 100% in de cloud werken. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus!

Lees verder »
Zwartspaarders denken dat inkeerregeling van de baan is
Zwartspaarders krijgen het benauwd nu de pakkans toeneemt door gegevensuitwisseling. Maar ze verkeren ten onrechte vaak in de veronderstelling dat de zogeheten inkeerregeling is afgeschaft. Dat meldt BNR, dat gegevens opvroeg bij de Belastingdienst.
Lees verder »
Tweede keer verzwijgen Duits banktegoed ‘kwade trouw’
Kwade trouw of niet? De rechtbank had eerder voldoende aanleiding om een man die buitenlandse vermogensbestanddelen verzweeg daarvan te betichten, vond Hof Arnhem-Leeuwarden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Bent u ook klaar met facturen overtikken?

Wilt u ook af van papieren facturen, maar u twijfelt hoe?
Denkt u dat dit een moeizaam en duur proces is?
Niet als u met Kleisteen werkt! U krijgt van ons altijd kosteloze ondersteuning.
Wat houdt digitalisering van administraties van uw klanten nu precies in?
Kom naar een van onze gratis workshops in Amsterdam en we leggen het u stap voor stap uit!

Lees verder »
BTW-richtlijn waardebonnen aangepast aan voucherrichtlijn
De BTW-richtlijn voor zegels en waardebonnen wordt in lijn gebracht met de nieuwe Europese voucherrichtlijn. Dit besluit is gepubliceerd in het Staatsblad. 
Lees verder »
Meer SBR, minder transparantie micro-entiteiten
Bedrijven zijn trager in het deponeren van hun jaarrekening. Slechts 43% van de deponeringsplichtige bedrijven had begin dit jaar hun jaarrekening over 2016 binnen de geldende termijn bij de Kamer van Koophandel (KvK) ingeleverd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Eenvoudig starten met e-facturatie?

Kom naar een Visma eAccounting Accountancy-demosessie en ontdek wat slimme accountancysoftware voor u kan betekenen. Schrijf u hier in!

Lees verder »
Btw-sportvrijstelling: de belangrijkste vragen over de overgangsregeling
In het Belastingplan 2019 wordt voorgesteld de btw-sportvrijstelling uit te breiden. De fracties uit de Tweede Kamer hebben een groot aantal vragen gesteld. De belangrijkste vragen over de overgangsregeling staan hieronder uitgewerkt.
Lees verder »
Verhuur en belegging door elkaar: geen herinvesteringsreserve
Het kopen van een pand in verhuurde staat is niet genoeg om dat pand te kwalificeren als bedrijfsmiddel. Dat blijkt uit een uitspraak van Rechtbank Noord-Holland.  Die kreeg een zaak voorgelegd van een BV die met twee andere dochtervennootschappen een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting vormde en zowel vastgoed verhandelde als verhuurde. 
Lees verder »
Kantoorcijfers: omzetgroei 7%, maar adviesomzet klimt nauwelijks
Accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren doen het goed. Kantoren, aangesloten bij NOAB en Fiscount, laten een omzetgroei zien van 7%. Dat blijkt uit de jongste benchmark kantoorcijfers van Fiscount en NOAB.
Lees verder »
Commissie Eindtermen Accountantsopleiding stelt redactieraad in
De Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) heeft op 31 oktober een redactieraad ingesteld. De redactieraad adviseert CEA periodiek over aanpassing van de eindtermen. Hiermee borgt CEA dat de vakbekwaamheidseisen van accountants blijven aansluiten op de (ontwikkelingen in de) beroepspraktijk, wetgeving en het hoger onderwijs en bij de verwachtingen van gebruikers van diensten van accountants, licht de […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Leiderschapsontwikkeling: effectiever dan je denkt

De mediationpraktijk kent uitlopers, oftewel de zoektocht naar wat oorzaak en gevolg  in een mediationcasus zou kunnen en/of  moeten zijn. In deze bijdrage ga ik in op een van de uitlopers uit deze praktijk: de helpende hand bij leiderschapsontwikkeling.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Tips voor accountants: zo gaat u om met wanbetalers

Elke ondernemer moet vroeg of laat afrekenen met wanbetalers: beloofde betalingen blijven uit, waardoor achterstallige facturen zich opstapelen en de cashflow van uw bedrijf hapert. Ook als accountant is dit scenario helaas geen fictie.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Waardebepaling van ondernemingen in het mkb
NOAB
14 november 2018
Cursus BTW in de praktijk voor onderwijsinstellingen
Fiscaal Vanmorgen
13 november 2018
Werkkapitaalbeheer en financiering
NBA Opleidingen
3 december 2018
VACATURES
Assistent Accountant / Business Analist
Van Velzen Accountants & Adviseurs
Gevorderd assistent accountant controlepraktijk
Hoek en Blok
Sliedrecht
Gevorderd assistent-accountant(s) (m/v), 32-40 uur
van helder
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN