Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 3 november 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Accountants krijgen steeds meer vragen over rentederivaten’
Accountantskantoren krijgen steeds meer vragen van cliënten over het herstelkader van rentederivaten. Dat zegt directeur Jan Rietveld van Treasury-LinQ, een bureau dat door kantoren ingeschakeld wordt voor advies en kennisoverdracht over het rentederivaten-dossier.
Lees meer
 
 
Familiebedrijf heeft liever innovatie dan dividend
Bijna 79 procent van familiebedrijven is bereid om van dividend af te zien om innovatie te stimuleren. Bij niet-familiebedrijven is dat 60 procent. Zelfs verlies wordt op de koop toe genomen.
Lees meer
 
Coming soon – de ontwikkelingen voor komend jaar Advertorial

In dit seminar delen sprekers van formaat hun visie op de ontwikkelingen voor komend jaar.
• Economische vooruitzichten – Harald Benink
• Financiering van klimaatverandering – Bernice Notenboom
• De impact van nieuwe technologie – Richard van Hooijdonk

21 december 2017 | Putten | 9.00-17.15 uur | Pe uren 7 | Prijs € 580/640 (leden/niet-leden)

Meld u nu aan voor het seminar Coming soon =>

 
Amerikaanse accountants willen geen muur
Amerikaanse accountants willen geen muur tussen de Verenigde Staten en Mexico, zoals de Amerikaanse president Donald Trump bepleit.
Lees meer
 
 
ING stoot brievenbusmaatschappijen af als klant
Brievenbusmaatschappijen die bij ING bankieren moeten op zoek naar een andere bank. Dat meldt zowel Follow The Money als het FD.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
Reële risicoreserve leidt tot maximale OR-dotatie
Een advocaat mocht niet al het geld in zijn eenmanszaak als risicoreserve aanhouden. Maar van de rechter kreeg hij wel zijn zin: hij mocht de maximale dotatie aan de oudedagsreserve doen. De hoogte van de maximale dotatie aan de oudedagsreserve (OR) is mede afhankelijk van de hoogte van het ondernemingsvermogen. Daarbij mag men overtollige liquide middelen […]
Lees meer
 
 
Ook BTW bij ‘no cure, no pay’
Het prijzengeld van racepaarden vergelijken met een proceskostenvergoeding lijkt vergezocht. Dat vond de Rechtbank Zeeland-West-Brabant ook.
Lees meer
 
 
Basisrente spaartaks rond weekeinde bekend
Rond het weekeinde zal staatssecretaris Menno Snel (Financiën) aan de Tweede Kamer laten weten welke spaarrente hij als basis gaat gebruiken voor de vermogensbelasting. Dat schrijft de Telegraaf.
Lees meer
 
 
Nederlandse CFO’s rekenen op omzetgroei
Nederlandse CFO’s verwachten dat de omzet van hun bedrijf in de komende 12 maanden zal groeien. Dit gaf 75% van de ondervraagde financieel directeuren aan in de CFO Survey van Deloitte. Tegelijkertijd beoordeelt 71% van de CFO’s de huidige economische en financiële onzekerheid als bovengemiddeld, hoog of zeer hoog.
Lees meer
 
 
‘Italiaanse centrale bank wist van boekhoudtrucs MPS’
Italiaanse toezichthouders, onder meer de centrale bank, wisten al veel eerder van dubieuze transacties bij probleembank Monte dei Paschi di Siena (MPS) dan aangenomen. Dat schrijft Bloomberg. Volgens het persbureau blijkt dit uit documenten die publiek werden tijdens een rechtszaak over de kwestie in Milaan.
Lees meer
 
 
Dekkingsgraad pensioenfondsen kruipt omhoog
Nederlandse pensioenfondsen staan er weer iets beter voor. Hun financiële positie is in oktober verder verbeterd, meldt onderzoeksbureau Aon Hewitt.
Lees meer
 
De 3 V’s: Voorproefje, Voorbeeldrapport, Verkort menu. Aan de slag met nieuwe diensten, accountant. Contentpartner
Nieuwe diensten aan de man brengen, bijvoorbeeld financial planning voor de DGA, hoe doe je dat? Voorproefje, Voorbeeldrapport en Verkort menu is een bewezen opzet om de ondernemer te triggeren goed na te denken over zijn eigen, persoonlijke financiële situatie en wensen. Geef de ondernemer een globaal inzicht in zijn situatie, breng dit in helder […]
 
Masterclass Visionplanner Opleiding
Wil jij relevant zijn voor je klanten? Visionplanner Jaarrekening en Dossier in de cloud zijn ongekend succesvol. In 2 jaar tijd kozen ruim 1.000 kantoren voor Visionplanner Cloud en inmiddels zijn er meer dan 30.000 jaarrekeningen gemaakt. Tijdens de Visionplanner Masterclass op 7 november 2017 vertellen drie kantoren hun verhaal: Waarom kozen ze voor deze stap […]
 
BTW en sport(structuren) Opleiding
Joep Swinkels brengt uw kennis over BTW en sport(structuren) in één middag op topniveau. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u. Na afloop van deze cursus kunt u goed anticiperen op komende wijzigingen en het belastingvoordeel behouden. Docent Mr dr. J.J.P. […]
 
Zelfstandig kantoorleider bij Finovion Vacature
Bent u ook van mening dat het anders moet en kan binnen de accountancy? Moeten wij niet meer tijd besteden aan het klantcontact en bredere advisering in plaats van ons met randzaken bezighouden? Finovion neemt aangesloten kantoren veel tijd uit handen en bespaart geld door samen te werken met elkaar. Wie is Finovion? Finovion (www.finovion.nl) […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn