Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 24 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountantsrapport en oud-minister Hillen centraal in langslepend arbeidsconflict beroepsofficier
Een voormalige beroepsofficier die al sinds de jaren negentig in een arbeidsconflict is verwikkeld met het ministerie van Defensie behaalde in 2015 een succesje bij de Accountantskamer, maar dat blijkt nu bij het gerechtshof Den Haag een pyrrusoverwinning.
Lees verder »
Verdere versoepeling btw-regels voor eigenaren zonnepanelen
Er komt een verdere versoepeling van de btw-heffing van zonnepanelen voor woningeigenaren. Dat heeft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën besloten na inbreng van Vereniging Eigen Huis, meldt de belangenclub. De vereniging is al jaren bezorgd over de toegenomen complexiteit en is tevreden met de aangekondigde maatregelen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe gaat u om met continuïteitsvraagstukken na corona?

Het zijn roerige tijden en de economie staat onder druk. Misschien is de continuïteit van uw cliënten wel in gevaar. Hoe bieden uw cliënten de schuldenlast, als gevolg van de noodmaatregelen, het hoofd? Zijn de ondernemingen van uw cliënten nog wel levensvatbaar? Eén ding is zeker: er komt veel werk af op u als accountant. Wees goed voorbereid met deze whitepaper over continuïteitsanalyses!

Download de whitepaper gratis! »
Geen goedgekeurde jaarrekening, toch huurverlaging vanwege gevolgen corona
Een evenementen- en congrescentrum heeft toch recht op tijdelijke huurverlaging, ook al kwam de onderneming niet met een door een accountant goedgekeurde jaarrekening op de proppen. De kantonrechter overweegt dat, zeker nu de cijfers niet door een accountant zijn geaccordeerd, weliswaar niet met zekerheid is vast te stellen of de door de horecaonderneming opgegeven omzetcijfers […]
Lees verder »
Seizoensfinale van de BusySeasonTalks
De jonge accountants Arif Dursun en Hakan Koçak zijn tijdens de lockdown een bijzonder initiatief gestart op Clubhouse: de Busy Season Talks. Ze kregen mooie sprekers aan tafel, zoals Hanzo van Beusekom, Marlies de Vries, Marcel Pheijffer en Agnes Koops-Aukes.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2021

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2021 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Einde aanvraagtermijn NOW vijfde tranche nadert
Momenteel loopt de aanvraagtermijn van de vijfde tranche van de NOW-regeling. Attendeer je klant erop dat het loket nog tot en met 30 juni 2021…
Lees verder »
Beduidend minder NOW-aanvragen, loket NOW 5 nog kleine week open
Werkgevers kunnen nog steeds een aanvraag indienen voor de vijfde periode van de NOW. Tot nu toe zijn ruim 35.000 aanvragen binnengekomen bij het UWV, 30.000 daarvan zijn toegekend. Dat is veel minder dan bij eerdere periodes. Een aanvraag indienen kan nog tot en met woensdag 30 juni.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat goede ketenoptimalisatie oplevert voor accountants

Een accountantskantoor zit in een vreemde ‘keten’. De klant is namelijk tegelijkertijd ook toeleverancier. De klant levert immers gegevens aan, die de accountant vervolgens bewerkt. Hij voegt waarde toe door deze gegevens te ordenen, analyseren en beoordelen tot een eindproduct. Een vreemde situatie, die je in weinig ketens tegenkomt. Maar wat als je de klant […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Software aanschaffen? Vraag een demonstratie op maat aan

Wanneer je hebt besloten om nieuwe software voor urenregistratie, planning en facturatie aan te schaffen, is het goed om een wensen- en eisenlijst te hebben. Deze stuur je als pakketselectievragenlijst naar verschillende aanbieders. Wanneer je potentiële leveranciers hebt geselecteerd op basis van de ontvangen informatie, is het verstandig om demonstraties op maat aan te vragen.

Lees verder »
Toch nog drie maanden langer uitstel van belastingbetaling
Het kabinet geeft ondernemers die in de problemen zijn gekomen door de coronacrisis alsnog drie maanden extra uitstel van het betalen van belastingen. Het uitstel liep aanvankelijk op 1 juli af, maar wordt nu verlengd naar 1 oktober.
Lees verder »
Opleidingsspecial 2021
Leren is een kwestie van variëren

Voor veel accountants betekent leren kennis vergaren. En dan het liefst nieuwe kennis. Maar leren kan op zo veel meer manieren dan alleen kennisleren. Gelukkig biedt het nieuwe stelsel van permanente educatie daarvoor volop ruimte. In dit artikel benader ik het begrip leren vanuit verschillende invalshoeken.

Lees verder »
KPMG opnieuw in top 3 meest waardevolle merken van Nederland
KPMG consolideert voor het zevende jaar op een rij de nummer 2 positie in de lijst van meest waardevolle merken die BrandFinance jaarlijks publiceert. Dit onafhankelijke instituut gevestigd in het Verenigd Koninkrijk evalueert elk jaar de waarde van meer dan 5000 merken in 46 landen wereldwijd.
Lees verder »
Personalia | Baker Tilly benoemt voormalig PwC’er Arno Pouw tot lid Raad van Commissarissen
Arno Pouw  is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Baker Tilly. Hij is op 27 mei door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd. Peter van der Zanden is teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Boekhoudkundige onderbouwing ministeries regelmatig niet op orde
Familiebedrijven gaan vaak beter om met crisisperiodes
Meeste bedrijven hadden geen extra extern vermogen nodig vanwege corona
Toelichting omzetbegrip in de NOW met voorbeelden
OPLEIDINGEN
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
13 september 2021
Herstructureren in het mkb – meerdaags
Register Belastingadviseurs
23 september 2021
Intervisie: meer bereiken door een collegiale blik
Fiscount
30 juni 2021
VACATURES
Partner & Externe Accountant
Coney
Haarlem of Rotterdam
(Junior) Manager audit Noord en Midden Nederland
mth accountants & adviseurs
Noord en Midden Nederland
Senior Assistent Accountant RA
Share Impact Accountants
Voorburg
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN