AE Nieuwsbrief oktober 2017

1 jaar geleden


Text only:

Nieuwsbrief oktober 2017

 

Oud-Archief Soest verhuist naar Amersfoort

   

Het gaat om archiefdocumenten van minimaal 20 jaar oud met een totale lengte van van 460 meter. De digitale archieven waren hier al in beheer, in het voorjaar van 2018 komen ook de papieren archieven deze kant op.

Lees meer      

Bezoek Belgische familie

   

De Vlaamse familie De Cauwer bracht een bezoek aan Amersfoort. Aanleiding was de geboorte van hun stamvader in het Belgische vluchtelingenkamp Nieuwdorp bij Amersfoort.

Lees meer      

Fotocollectie Janus Visser wordt beschreven

   

Komende maanden worden duizenden nieuw verworven foto's van fotograaf Janus Visser uitgezocht en beschreven door vrijwilligers. Het zijn foto's van Amersfoort en Leusden uit de periode 1970 tot 2011.

Lees meer      

Archiefstuk in Belgische expositie

   

De ontwerptekening van het Belgenmonument was een maand lang onderdeel van de expositie 'Het lot van opgeëisten, krijgsgevangenen en vluchtelingen’ in het Belgische Hamme.

Lees meer      

4e regionale informatiebijeenkomst

   

Dit keer was het thema Verbonden partijen: wat moet er allemaal op het gebied van informatiebeheer en archivering geregeld worden als de gemeente een taak uitbesteedt aan een externe organisatie?

Lees meer      

Doopboek Mondriaan weer terug

   

Het doopboek met daarin de doopinschrijving van Piet Mondriaan is weer terug in het depot. Het was afgelopen maanden te zien in de St.-Joriskerk. De kerk ontving tijdens de zomeropenstelling bijna 15.000 bezoekers.

Lees meer      

Extra lezing gasfabriek

   

Wegens grote belangstelling wordt de lezing over de gasfabriek herhaald op donderdag 30 november. De toegang is gratis. Meld je snel aan voordat het weer vol zit!

Lees meer      

Colofon

   

Dit is een uitgave van Archief Eemland
Contact& Openingstijden
Meer informatie: www.archiefeemland.nl


Mocht deze nieuwsbrief niet goed worden weergegeven, bekijk dan de nieuwsbrief online.     Deze email is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com.
Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.
 Verzonden met   
 

Archiefeemland.nl

Categorieën: Stad | Plaats | Dorp Hobby | Vrije tijd Geschiedenis
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018