Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 2 juli 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Van de Kar & Veraart: Nul op rekest bij Accountantskamer
De klachten die Accountantskantoor Van de Kar & Veraart vorig jaar bij de Accountantskamer heeft neergelegd inzake de afloop van de reguliere kwaliteitstoetsing van het kantoor zijn door de Accountantskamer ongegrond verklaard.  Toetsers en bestuurders mogen het bij het verkeerde eind hebben. Dat lijkt in het kort de toon van de uitspraak van de Accountantskamer.
Lees meer
 
 
Academisch geschoolde fiscalisten gewild bij belastingadvieskantoren
Zowel het aanbod van jonge fiscalisten als de vraag vanuit de belastingadvieskantoren neemt toe. Dat blijkt uit onderzoek dat SEO Economisch Onderzoek (Universiteit van Amsterdam) in opdracht van de NOB uitvoerde naar de arbeidsmarktpositie van jonge fiscalisten.
Lees meer
 
Visionplanner komt met complete rapportgenerator Advertorial

Het grootste cloudplatform in de accountancy levert niet alleen een super efficiënte SBR jaarrekening, maar komt eind van dit jaar ook met een complete rapportgenerator. Met alle onderdelen die je gewend bent in de jaarrekening en veel mogelijkheden voor eigen inrichting en opmaak. Alles wat je gewend bent van je huidige rapportgenerator, maar dan in 1 efficiënte samenstelstraat in de cloud. Efficiënt waar het kan, uitgebreid waar het moet.
Klik hier voor meer informatie

 
AFM doet verkennend onderzoek naar aanpak integriteitsrisico’s door accountantsorganisaties
De AFM onderzoekt de Systematische Integriteitsrisico Analyses (SIRA’s)  van een aantal niet-OOB-accountantsorganisaties. Eind 2017 heeft de AFM gewezen op het belang van de SIRA in een brief aan alle niet-OOB-accountantsorganisaties. ‘Het is belangrijk dat accountantsorganisaties integriteitsrisico’s in kaart brengen, analyseren en beheersen. Dit draagt bij aan een integere en beheerste uitoefening van hun bedrijf’, licht de toezichthouder toe. De […]
Lees meer
 
 
Stephanie Hottenhuis nieuwe bestuursvoorzitter KPMG NV
Stephanie Hottenhuis (53) is benoemd tot bestuursvoorzitter van KPMG NV. “Zij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het aansturen van organisaties in de professionele dienstverlening en wordt alom gewaardeerd om haar maatschappelijke focus en verbindende leiderschapsstijl”, aldus Bernard Wientjes, voorzitter van de RvC KPMG NV. Ze start op 15 augustus in deze nieuwe functie. Stephanie […]
Lees meer
 
Kleisteen in top-10 van snelste boekhoudpakketten Advertorial

In een onderzoek van appwatching onder 25 softwareleveranciers is Kleisteen op de 10e plek belandt. Vooral dankzij het gebruik van UBL, machine learning en bankkoppelingen.
Weliswaar staan er nog een paar grote namen boven ons, we laten vele concurrenten achter ons als het gaat om snel boekhouden. Daarom zijn we blij met deze plek! We leggen u graag uit hoe het werkt.

Jan Wietsma | Digitale overpeinzingen Contentpartner
Twee weken geleden verscheen het rapport Nederlandse Digitaliseringsstrategie waarin het kabinet haar visie en plannen met betrekking tot de voortgaande digitalisering van Nederland deelt. De ambitie van het kabinet is niet gering: Nederland moet de digitale koploper van Nederland worden.
 
 
Kabinet schaft fiscale aftrekbaarheid CoCo’s af
De vergoeding die banken en verzekeraars betalen over Converteerbare obligaties (CoCo’s) zijn per 1 januari 2019 niet langer fiscaal aftrekbaar, heeft het kabinet vrijdag besloten.  CoCo’s zijn obligaties die verliezen absorberen wanneer het kapitaal van een bank of verzekeraar onder een bepaald niveau zakt.
Lees meer
 
 
Transporteurs niet blij met Duitse tolplannen
Nederlandse transporteurs zijn niet blij met de aanstaande verhoging van de tolheffingen in Duitsland. Volgens branchevereniging TLN leidt dit tot extra kosten. Een woordvoerder spreekt van een zorgelijke ontwikkeling.
Lees meer
 
Subsidies en BTW Advertorial

Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Weet u de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en BTW te maken? Hoe kan de BTW-positie van de gemeente en de ontvanger van de subsidie worden geoptimaliseerd? Joep Swinkels brengt u op 12 september tijdens deze praktische cursus in 1 middag op de hoogte.

 
‘Meer vrouwen in de top bij langdurig commitment aan diversiteitsbeleid’
Met 36,9% vrouwen in de raad van commissarissen en 27,2% vrouwen in de raad van bestuur blijken de organisaties die het Charter Talent naar de Top hebben ondertekend opnieuw koplopers in Nederland. De organisaties laten zien dat 30% topvrouwen wel haalbaar is, als je je maar langdurig committeert aan diversiteitsbeleid. Dat staat in de Monitor […]
Lees meer
 
 
Groot Duits onderzoek naar belastingfraude
Autoriteiten in Duitsland nemen tientallen banken en andere instellingen als makelaars, accountants en advocatenkantoren onder de loep, in een onderzoek naar grootscheepse belastingontwijking. Volgens bronnen zijn de eerste aanklachten in de maak. Die volgen naar verluidt nog dit jaar. Ook nemen de autoriteiten daarbij individuen op de korrel.
Lees meer
 
 
Kifid opent klachtenloket voor MKB’ers
Ook kleinere ondernemers die klachten hebben over financieringen kunnen voortaan terecht bij het Kifid. Het financiële klachteninstituut opent per 1 juli een klachtenloket waar MKB’ers hun beklag kunnen doen. Het Kifid wil daarmee een toegankelijk en deskundig alternatief zijn voor een gang naar de rechter bij financiële geschillen.
Lees meer
 
 
Internetbelasting techreuzen krijgt impuls op EU-top
De EU-leiders willen vooruit met een ‘digitaks’. Een winstbelasting voor internetbedrijven die in de EU actief zijn moet een einde maken aan belastingontwijking door online-ondernemingen. De ministers van Financiën moeten er dan ook harder aan trekken om wetgeving op EU-niveau te krijgen, bepaalden ze op een top in Brussel.
Lees meer
 
 
Deurwaarder GGN in de problemen
Het grootste incassobureau van Nederland, GGN, zit in financieel zwaar weer. Het deurwaarderskantoor schrapt nog dit jaar honderd van de 700 banen. Ook worden vijf van de vijftien kantoren gesloten en gaat er een streep door betaald overwerk.
Lees meer
 
 
UWV verwacht dit jaar minder kwijt te zijn aan uitkeringen 
Het UWV is door het aanhoudend economisch herstel minder geld kwijt aan uitkeringen. Dat heeft de uitkeringsinstantie vrijdag in zijn Juninota laten weten aan minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees meer
 
Welke Sociale Media zijn interessant voor een accountantskantoor? Contentpartner
Sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram zijn om verschillende redenen noodzakelijk voor bedrijven. Met een actieve inzet op social media kunt u geloofwaardigheid opbouwen, hulp van anderen inroepen en netwerken en relaties aangaan. Socialmedia-activiteiten kunnen niet alleen leiden tot een dialoog tussen u en uw klanten en potentiële klanten, maar ook tussen u […]
 
Post-hbo AA-opleiding Oriëntatie Accountancy MKB Opleiding
Met een bachelorsdiploma Accountancy kun je bij HAN Deeltijdstudies verder studeren tot Accountant Administratieconsulent (AA) met de opleiding post-hbo AA Oriëntatie Accountancy MKB. Deze opleiding is vernieuwd. De theoretische opleiding duurt een jaar langer dan de ‘oude’ variant, maar het aantal landelijke examens is teruggebracht van vier naar twee. Een belangrijk gevolg hiervan is dat […]
 
Assistent accountant agrarisch Vacature
“De focus ligt bij Alfa niet alleen op geld verdienen” aldus Marijn Jongbloed, assistent accountant. Vacature assistent accountant agrarisch in Gorinchem Wil jij als assistent accountant agrarisch écht iets betekenen voor ondernemers in de agrarische sector en woon je in de buurt van Gorinchem? Dan is Alfa jouw volgende bestemming! Alfa is een decentrale, mensgerichte […]
 
(Gevorderd) Audit Assistant Vacature
Als (gevorderd) Assistent Audit leren wij je graag de kneepjes van het vak met goede vaktechnische begeleiding. Zo ontwikkel jij jezelf en groei je door richting Controleleider! (Gevorderd) Audit Assistant 32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn of Ridderkerk Wil jij een gedegen vaktechnische opleiding krijgen tot (gevorderd) Audit Assistant? Dan zit je […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn