Plus: krijg advies van een slaapexpert en win een e-reader.
 
Bekijk de online versie
 
 
Bibliotheek De tweede verdieping  
Nieuwsbrief september
 
 
Actueel   |   Collectie   |   Ons aanbod   |   Ontmoeten en leren
 
 
Zwaardvechten als een echte Romein? 🤺
 
 

Van 30 september tot en met 11 oktober is het feest in de bibliotheek. Je hebt geen tijdmachine nodig om de tijdsvakken van de prehistorie tot nu te ontdekken, want je reist dit jaar met boeken door de tijd. Het thema van de Kinderboekenweek is namelijk: En toen? 

Door middel van een spannende brief en plattegrond uit de 15e eeuw duiken we de geschiedenis in... We gaan op pad met een archeoloog, schrijven als een monnik en dansen in de silent disco: bekijk hier het hele programma

Zoek mee en win!
In deze nieuwsbrief vol activiteiten- en boekentips vind je verder ook meer informatie over de Week van Lezen en Schrijven. Wist je namelijk dat er in Nieuwegein meer dan 7.500 mensen wonen die moeite hebben met lezen en schrijven? Als je meedoet met onze woordzoeker, help je om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Tegelijkertijd maak je kans op mooie prijzen. 

Veel leesplezier! Zien we je snel in de bibliotheek voor een leuk boek of één van de activiteiten? Bij alle activiteiten van de bibliotheek houden we 1,5 meter afstand én houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM.  

 
  Bekijk de agenda  
 
 
 
Geniet van literatuur- en muziektalent
 
 

Woensdag 16 september | 20.00-22.00 uur | gratis voor leden 
We nodigen je uit voor een avond met verhalen en muziek. Natuurlijk coronaproof! Acht Nieuwegeinse auteurs treden op met hun gedichten, proza of een essay. Dit doen zij geïnspireerd door en onder begeleiding van het feestelijke repertoire van de Indigo Bigband. Jazz, blues, pop of rock, alles komt bij deze veelzijdige bigband aan bod! Let op: aanmelding verplicht. 

 
  Meer info  
 
 
 
Win een e-reader!
 
Win een e-reader!
 
Vanaf 5 september | Prijsuitreiking op 18 september
Op een aantal plekken in Nieuwegein hangt in het kader van Week van Lezen en Schrijven een poster met een taal-woord. De woorden zijn alleen niet compleet. Weet je welke letter er ontbreekt? Haal de flyer met het antwoordformulier snel op in de bibliotheek.
 
  Lees meer  
 
PLUS-café: alles over lekker slapen
 
PLUS-café: alles over lekker slapen
 

Maandag 28 september | 14.30 - 16.00 | Gezondheidsplein
ZzZ... Goed slapen verdient aandacht. In deze workshop met slaapexpert Mark Schadenberg gaan we in op hoe lekker slapen je gezondheid positief beïnvloedt. Stel alle vragen die je hebt en krijg praktische tips. Meld je aan om mee te doen! 

 
  Geef je op  
 
 
 
Vol energie aan het werk
 
 
 

De schoolboeken mogen worden afgestoft en de werktas mag uit de wilgen worden gehaald. Heb je nog een beetje last van frisse tegenzin? Van een ultiem opruimboek tot een kookbijbel: met deze boekentips van het team van De tweede verdieping begin je met hernieuwde kracht aan het werk.

  Bekijken  
 
 
 
 
Let op: nieuwe app Online bibliotheek
 
 
 
Op dinsdag 8 september wordt de nieuwe app van de online Bibliotheek gelanceerd. In deze app kun je onder meer zoeken, downloaden, lezen én luisteren. Dat is makkelijk!
  Veelgestelde vragen  
 
 
 
 
Boek van de maand
 
 
 

De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld is Boek van de Maand september. Het boek won vorige week de belangrijke International Booker Prize voor de Engelstalige vertaling. Het is de eerste keer dat deze prijs naar een Nederlandse roman gaat.

  Leen het boek  
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta   Insta  
 
 
Bibliotheek De tweede verdieping
Stadsplein 1c | 3431 LZ Nieuwegein | 030 – 604 58 34 | klantenservice@detweedeverdieping.nu
 
 
Profiel wijzigen  |  Afmelden
 
open