De vakantie is voorbij. Er is weer veel te beleven in de OBA!

OBA Algemeen logo Webversie
 
Robert de Niro bij Cinema Literair
We trappen het nieuwe seizoen van Cinema Literair af met een onontdekte parel uit 1981. True Confessions is een razend spannende crime thriller met een scherpe blik op het culturele, politieke en religieuze leven van het naoorlogse Amerika. Het scenario is geschreven door John Gregory Dunne en Joan Didion. De hoofdrollen worden vertolkt door acteerkanonnen Robert de Niro en Robert Duvall. Op 10 september zie je deze klassieker op het witte doek in het OBA Theater.

In de talkshow vooraf is cultuurjournalist Joyce Roodnat van NRC Handelsblad te gast en speelt de Cinema Literair Band eigen composities geïnspireerd op 'True Confessions'
 
 
Repareer je eigen kleding in de OBA
Heb je thuis te weinig ruimte om te naaien, maar wil je wel je eigen kleding repareren? Lekker duurzaam, goed bezig. In onze OBA Maakplaats kun je 2 dagdelen per week zelfstandig aan de slag met professionele naai- en lockmachines. Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Er staan begeleiders voor je klaar.
Indische Buurt Festival
Wist je dat het Indische Buurt Festival voor de 16e keer plaatsvindt op het Javaplein? Ook dit jaar is het weer groot feest met muzikanten, kunstenaars en ondernemers uit de buurt. Samen met Buurt Campus Oost staat de OBA op de initiatievenmarkt. Kom langs om te horen wat voor mooie plannen we hebben aankomend seizoen.
 
 
Ontdek onze ongelezen parels
Onze tentoonstelling ‘De Nullijst’ trok de afgelopen tijd behoorlijk wat media-aandacht. In de expositie is er aandacht voor de ongelezen boeken uit onze collectie. Naast de vitrines met boeken is er ook een Nullijn: een telefoon waarmee je titels uit de lijst kunt opvragen en reserveren. Haal je geredde boek af op 19 september, de Nationale Ongelezen Boekendag.
Hippies en rock & roll uit de jaren 70
Weet je even niet meer wat je moet lezen? Elke maand tipt een OBA-medewerker een boek. Met deze maand Daisy Jones & The Six, getipt door Iris: 'Het boek is losjes gebaseerd op het verhaal van de band Fleetwood Mac. Je leest over de opkomst en ondergang van een band en de destructieve relaties onderling. Aan liefde, passie en muziek geen gebrek in dit boek.'
 
 
Laatste kans: brei mee aan de winterstal
Brei jij het liefst de hele dag? Vanaf september kun je samen met Studio Brei aan de slag om een levensgrote winterstal te breien. Je gaat 5 avonden aan de slag in OBA Javaplein of OBA Molenwijk. Dit is de laatste kans om je aan te melden als breier. Wees er snel bij.
 
 
Wist je dat...
✔️ ... we ook een nieuwsbrief hebben met boekentips? Meld je aan en laat je elke maand inspireren met nieuw leesvoer.

✔️ ... je online kranten kunt lezen uit meer dan 100 landen en in 60 verschillende talen?

✔️ ... nieuwe boeken vaak al beschikbaar zijn als e-book? Zo hoef je niet te wachten totdat ze zijn opgenomen in de collectie.
 
 
Agenda
Mijn bibliotheek
Veelgestelde vragen
  Chat met ons via:
Onze contactpagina
  Je kunt ons ook bereiken via:
telefoon icoon  klantenservice@oba.nl
telefoon icoon  020-523 0900
Volg ons op social media
youtube icon   twitter icon   facebook icon   instagram   linkedin icon
Download de OBA-app
appstore icon googleplay icon
Deze mail is verzonden door de OBA

Afmelden | Gegevens wijzigen | Mail doorsturen