Gawalo
Online versie
All-electric prefabwoningconcept voor kleine huishoudens

Met het concept Optimaat wil de KlokGroep uit Nijmegen starters en kleine huishoudens sneller aan een betaalbare woning helpen. Circulair, snel te bouwen én all-electric zijn de speerpunten.

Lees verder >
Klimaatwet aangenomen door Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft dinsdag 28 mei 2019 de Klimaatwet aangenomen. In deze ‘kaderwet’ staan geen concrete maatregelen, maar wel drie Nederlandse klimaatdoelen. Ook staat erin hoe de regering deze doelstellingen verder moet uitwerken.

Lees verder >
Delftse studenten ontwerpen modulair energieleverend appartement

Studenten van de TU Delft hebben een modulair concept bedacht waarmee ze een energieverslindend kantoor kunnen renoveren tot een energieleverend appartementencomplex.

Lees verder >
(advertorial)
Duco
Alle voordelen in één pakket
Een budgetvriendelijk ventilatiepakket dat beantwoordt aan de VLA gelijkwaardigheidsmethodiek 1.3? Maak kennis met het DucoBox Silent all-in-one pakket. Hiermee pakt Duco uit met een mooi geheel dat niet enkel de bewoner, maar ook de installateur 100% ontzorgt.
Wet certificering cv-installateur door Tweede Kamer

De nieuwe wet voor werken aan gasverbrandingsinstallaties is op dinsdag 28 mei aangenomen door de Tweede Kamer. Techniek Nederland adviseert haar leden zich op de nieuwe eisen voor te bereiden.

Lees verder >
Branche gaat beter voorlichten over installeren van zonnepanelen

Brancheorganisaties Holland Solar en Techniek Nederland willen installateurs beter gaan voorlichten over het installeren van zonnepanelen. 

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Gezond binnenklimaat in Brabantse NOM-woning

Woningcorporatie BrabantWonen transformeerde in 2018 een voormalig buurtcentrum in Oss naar vier nul-op-de-meterwoningen. In één van die woningen is de Renson Healthbox 3.0 geïnstalleerd.

Lees verder >
(advertorial)
Gilde
Bedrijfssoftware op maat

Gilde Software implementeert software speciaal voor installatiebedrijven waarmee belangrijke bedrijfsprocessen (financiële- en projectadministratie, calculeren, offreren, factureren) efficiënt uitgevoerd kunnen worden. Hoe dat leest u in deze gratis whitepaper.
Vakbase W-installatie
Soorten warmteafgifte: straling en convectie

Bij het verwarmen van ruimten kennen we twee soorten warmteafgifte of overdracht: straling en convectie. Wat is het verschil tussen beide?

Lees verder >
Whitepaper
Comfortabele warmwatervoorziening

Er zijn enkele vuistregels om een goede berekening te maken voor de warmtapwatervoorziening. In deze gratis whitepaper van de redactie van
Gawalo leest u daarover meer met enkele praktische rekenvoorbeelden.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright