| Alliantie Voeding pitcht op World Healthcare Forum De Alliantie Voeding presenteerde recent het innovatieproject ‘ProMuscle in de Praktijk’ op het World Healthcare Forum. Het project verbindt kennis met implementatie in de zorg, én zorgt voor borging van het programma. Een prachtig voorbeeld voor de sessie Food & Vitality. In deze sessie spraken zorginstellingen, zorgverzekeraars, onderzoekers en investeerders samen over de uitrol van beschikbare kennis van voeding en bewegen in de zorgsector. Meer lezen >>>> | | Seminar 'Goede voeding in de zorg' Op 2 februari 2017 organiseert Alliantie Voeding in de Zorg, naar aanleiding van het rapport ‘Voedingsconcepten in de Nederlandse zorg’ , een kennis- en netwerkbijeenkomst waarbij goede voeding in zorg centraal staat. Dit seminar biedt expertise over de effectiviteit van voedingsconcepten, ervaring uit meerdere ziekenhuizen en netwerkmogelijkheden, zowel tussen zorgorganisaties als met bedrijven in de maaltijdvoorziening. Daarnaast is dit seminar de eerste activiteit om het 10-jarige bestaan van Alliantie Voeding te vieren. Aanmelden en meer informatie >>>> | | Gemeente Ede partner van Alliantie Voeding Gemeente Ede is partner geworden van de Stichting Alliantie Voeding. Het doel is het bevorderen van de gezondheid van de inwoners van Ede. Zowel de gemeente als de Alliantie Voeding maken zich sterk voor gezonde voeding en verhogen van de kwaliteit van leven. Deze samenwerking versterkt het thema ‘gezonde voeding’ in onze samenleving en zal leiden tot nieuwe projecten. Meer lezen >>>> | | Werving 'Promuscle in de Praktijk' gestart De werving voor onderzoek ‘ProMuscle in de Praktijk’ is gestart bij Zorggroep Apeldoorn en omstreken. De eerste ouderen starten op 12 december met de interventie, die is gericht op het verbeteren van lichamelijk functioneren en zelfredzaamheid. Publieke en private organisaties werken nauw samen in dit onderzoek. Ook de kosteneffectiviteit van het programma wordt in kaart gebracht, om zo te komen tot een duurzame verankering van preventie in de zorg. Meer lezen>>>> | Agenda 9 december, PhD verdediging Canan Ziylan aan Wageningen University & Research; Aanpak van ondervoeding en eiwitverrijkte maaltijden voor ouderen. 13 december, Congres VoedingNederland 2016: 'Gezond met een ziekte. The power of food.' Een initiatief van Alliantie Voeding, DCN, NVD, NAV en NVVL. 21 december, Landelijke Studiedag ´Ondervoeding bij Ouderen´ te Utrecht. Met o.a. presentatie door Lisette de Groot, hoogleraar Voeding van de oudere mens, Wageningen University - Division of Human Nutrition 2 februari 2017, Seminar 'Goede voeding in de zorg: van kennis en innovatie naar realisatie. 9 februari 2017, 2-daagse nascholing Jicht van de DNN, oa presentatie van Inez Jans. 15 februari 2017, 4e conferentie 'Alles is gezondheid...': De reis gaat verder. 9 maart 2017, 2-daagse nascholing Jicht van de DNN, oa presentatie van Inez Jans. 27 maart 2017, Wetenschapsavond Ziekenhuis Gelderse Vallei (op uitnodiging) 3 juli 2017, Stichting Alliantie Voeding bestaat 10 jaar. | | 3T-MRI in food, health and consumer research De Alliantie Voeding organiseerde samen met Shared Research Facilities (WUR) het Seminar ‘Applications of 3T-MRI in food, health and consumer research’. De 3T-MRI staat inmiddels 5 jaar in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Prof. Kees de Graaf, hoogleraar Sensoriek en Eetgedrag bij Wageningen University & Research, ziet volop kansen, voor innovatief onderzoek en voor de patiëntenzorg, bijvoorbeeld in het Reuk- en smaakcentrum. Lees hier het verslag en de diverse presentaties van het seminar >>>> | | Congres Voeding Nederland 2016 In Nederland leven 5,3 miljoen mensen met een chronische aandoening. De een voelt zich patiënt, terwijl een ander met dezelfde diagnose amper beperkingen ervaart. Hoe kan dat? Congres Voeding Nederland 2016 stimuleert de discussie over de kansen voor voeding, vanuit de wetenschappelijke stand van zaken en knelpunten in de praktijk. Het congres is 13 december as. in Utrecht. Meer lezen >>>> | | Eat2Move maakt voedingskennnis beschikbaar voor bedrijven Topcentrum Eat2Move heeft een innovatieloket voor voeding en bewegen geopend. Gedeputeerde Michiel Scheffer van de provincie Gelderland verrichtte de openingshandeling van het loket op Wageningen Campus. Het loket richt zich op bedrijven die producten of diensten ontwikkelen voor specifieke doelgroepen zoals sporters en patiënten. Het bedrijfsleven krijgt zo toegang tot topexpertise vanuit het netwerk van Eat2Move. Meer lezen >>>> | | Gezonde leefwijze: ook een zaak van voedingsindustrie en arts Van de niet-aangeboren hart- en vaatziekten in Nederland is tachtig procent terug te dringen met een gezonde leefstijl. De meeste winst is te behalen voor mensen met een laag inkomen. Om de gezonde en duurzame leefwijze te laten inburgeren is een rol weggelegd voor de voedingsindustrie, maar ook voor ziekenhuisartsen. Aldus prof. Marianne Geleijnse, persoonlijk hoogleraar Voeding en hart- en vaatziekten, in haar inaugurele rede recent aan Wageningen University & Research. Meer lezen >>>> | | Promotieonderzoek afgerond op Cater with Care Het proefschrift ‘Cater with Care. Impact of protein-enriched Foods and drinks for elderly people.’ laat zien dat een eiwitverrijkt dagmenu de eiwitinname van ouderen thuis en in het ziekenhuis kan verhogen. De effectieve aanpak van ondervoeding uit het Cater with Care® project sluit naadloos aan op vragen vanuit de zorgpraktijk. De innovatieve eiwitverrijkte producten die zijn ontwikkeld in het project passen bij de wensen en behoeften van ouderen. Meer lezen >>>> |
|
|