Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier voor de webversie. | |
| Volg ons ook op: | Een initiatief van: | | | en | |
| | Proeftuin Voeding in de Zorg zoekt ondernemers De Proeftuin Voeding in de Zorg is één van de 9 proeftuinen Agro-Food in Gelderland. De aanpak van deze Proeftuin van de Alliantie Voeding is nu te zien in een nieuwe film. MKB-ers kunnen in de Proeftuin onder andere kennis delen, advies ontvangen, projecten genereren, producten testen in de praktijk en verbinding leggen met kennis- en zorgpraktijk. De Provincie Gelderland ondersteunt de proeftuinen om het proces van innovatie tot marktintroductie te versnellen. Meer lezen >>>> | | Tijd voor verandering in de voedingszorg ‘Het is echt tijd voor verandering: voeding moet in de hele zorgketen worden geïmplementeerd’, aldus Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid, tijdens de 17e Food for Thought van de Alliantie Voeding. Samenwerken is belangrijk om aandacht voor voeding in de zorgketen verder te stimuleren. Meer dan 80 mensen namen deel aan de kennis- en netwerkbijeenkomst ‘Transmurale Voedingszorg’. Meer lezen >>>> | | Etmaal studie: voeding voor een gezonde nachtdienst ‘Ruim 120 verpleegkundigen doen al mee aan de Etmaal studie. We onderzoeken of voeding kan ondersteunen bij het gezonder werken in nachtdiensten’, aldus Mariëlle de Rijk van Wageningen Universiteit. ‘We werken samen met MKB-bedrijven en een zorgverzekeraar. Het project, opgezet door Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse Vallei, laat zien hoe vanuit de Alliantie voedingsinnovaties van bedrijven aan kennis en praktijk worden gekoppeld’, aldus Menrike Menkveld, manager Alliantie Voeding. Meer lezen >>>> | | ProMuscle in de Praktijk: aandacht voor kwetsbare ouderen De Alliantie Voeding is trots om partner te zijn in het 'ProMuscle in de Praktijk' project. De publiek-private samenwerking (PPS) is een initiatief van Wageningen UR en FrieslandCampina.Centraal staat de vraag hoeveel gezondheidswinst en kostenbesparingen een programma voor spierbehoud bij fragiele ouderen oplevert. Het interventieprogramma opgezet in diverse zorgorganisaties in Gelderland. Lees verder >>>> | | Voedingsziekenhuis 'beste van Nederland' in voeding De wijze waarop Ziekenhuis Gelderse Vallei omgaat met voeding voor patiënten is de beste van alle ziekenhuizen in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van de Stuurgroep Ondervoeding in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een prachtige erkenning van hét Voedingziekenhuis en de samenwerking tussen Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen Universiteit in de Alliantie Voeding! Lees verder >>>> | Agenda 19-22 juli 100e Nijmeegse Vierdaagse, met voedingsonderzoek via Eat2move 29 augustus - 2 september, Exposure Assessment in Nutrition Research, VLAG ism Division of Human Nutrition, Wageningen University, Wageningen 17-20 september, ESPEN congress, Kopenhagen met oa. presentatie van Margot de Regt (Eat2move) 12-13 oktbover: Food Valley Expo. Alliantie Voeding te bezoeken tijdens de 'Holland Innovation Tours' 12-25 oktober, Dutch Agri FoodWeek 23-26 oktober, Congress 'Protein for Life', de Reehorst, Ede 28 Oktober, Eat2move Teamdag '2,5 years on the move' 17 november, Science Lecture on Epigenetics, door Division of Human Nutrition, Wageningen University 13 december, Congres VoedingNederland 2016, initiatief van DCN, NVD, NAV en Alliantie Voeding. |
|
| Mede mogelijk gemaakt door | |
| | |
|