AEX: 525,68 - Dow Jones: 25.168 - EURUSD: 1,142 - Bitcoin: 2.985 - Goud: 1,313.98 Tuesday, 5 February 2019

    Daytraden voor particuliere beleggers
Op 18 februari 2019 komt Aloys Mattijssen op het kantoor van Beursbox zijn software presenteren. Geef u hier op voor deze interessante uitleg van hoe particulieren ook winstgevend aan daytrading kunnen doen
------------
Laagste risico, hoogste winst
Het lijkt onmogelijk om dat te combineren. Toch is er een klasse aandelen die dat dus wel weet te combineren. Kijk hier
---------
De techniek die ik gebruik om 20,6% rendement te maken
(zonder stress en in minder dan 10 minuten per week (Harm van Wijk) Lees hier verder

Marktbeeld (Tom Lassing)

5/2 07:00
  • Gisteren heeft Tesla een transactie gedaan in een valuta waar ze er veel van heeft, namelijk eigen aandelen. Maxwell Technologies (MXWL) werd gekocht met een premie van zo'n 55% ten opzichte van de koers van vrijdag. Het bedrijf heeft enkele hoopgevende producten in de batterij/accu sector.
  • Volgens JP Morgan zou het een goede zaak zijn als Apple Netflix zou kopen. Heeft JP Morgan aandelen Netflix waar ze mee in de maag zitten? Het idee is al verschillende keren geopperd door JP Morgan. Beleggers reageren er vrijwel niet meer op.
  • BrightBytes heeft haar data integratie platform DataSense aan Microsoft verkocht.
  • Gisteren heeft de Mooie Beursdag service weer drie nieuwe posities ingenomen. Van de drie posities van vorige maand is er één door de stop loss gegaan. Bij de andere twee zijn de stop losses opgetrokken. Van één is ook het koersdoel omhoog bijgesteld.
  • De Duitse luchtvaartmaatschappij Germania heeft uitstel van betaling aangevraagd. De vluchten zijn al stopgezet.
  • Microsoft heeft voor Tomtom gekozen als het gaat om de navigatiedata voor het Azure cloudplatform en Bing Maps. Tomtom gaat op haar beurt Microsoft Azure gebruiken als voorkeurs cloud oplossing.
  • Bedrijfschatdienst Slack wil naar de beurs. Naar verwachting zou dit bedrijf nu al 7 miljard waard moeten zijn. De service wordt dagelijks door zo'n 10 miljoen mensen gebruikt, veelal voor communicatie binnen bedrijven.
  • President Trump wil dat David Malpass de Wereldbank gaat leiden. Malpass was zes jaar lang Chief Economist bij Bear Stearns tot deze bank omviel en voor 6% van de waarde van een jaar eerder overgenomen werd door JP Morgan Chase. Hij is regelmatig op TV te zien, hetgeen verklaart waarom hij bij Trump is opgevallen.
 

 

Rente waanzin (Brecht Arnaert)

5/2 07:22
Binnenkort “vieren” we in Europa de vijfde verjaardag van de invoering van negatieve rentes. Ik formuleer het wat cynisch, omdat negatieve rente natuurlijk je reinste oplichterij is: als rente de prijs van risico is, en risico de perceptie van onzekerheid, dan komt het heffen van negatieve rente neer op het volhouden van het idee dat onzekerheid niet bestaat.
Daar klopt natuurlijk geen iota van: onzekerheid is radicaal, zo radicaal zelfs, dat we niet eens weten of onzekerheid bestaat. Paradox I in mijn denksysteem. Maar dat is filosofie. Ook in louter praktische termen kun je zien dat de onzekerheid in het laatste decennium alleen maar toegenomen is: méér belastingen, meer schulden, méér migratie, méér conflict. Het lijkt het einde van het Romeinse Rijk wel.
Mocht het risico dat wij lopen dus correct geprijsd worden, dan zou de rente op zijn minst “double digits” moeten gaan. 14% voor een hypotheek, zoals dat in de jaren 50 en 60 nog het geval was. Ik herinner mij nog goed mijn eerste intrest op mijn “boekje” bij de toenmalige ASLK: 4,5%. In tijden met véél minder risico, welteverstaan. En nu? Nu is de rente zelfs négatief. Alsof de toekomst zekerder kan zijn dan de zekerheid zelf. Absurditeit troef...
PS: Er zijn nog slechts enkele kaarten voor The Future of Gold beschikbaar! Kijk hier. Kortingcode TOM
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel.
Kijkt u hier voor meer informatie.

 
 
 

Dit is blijkbaar te simpel (Tom Lassing)

5/2 07:40

De uitvinder van de low tech energie opslag oplossing waarover ik vorige week al schreef, kreeg aanvankelijk de aandacht van de energie professoren. Toen echter de details van de techniek bekend werden, haakte men af. De nu gebouwde proefopstelling zou ook eigenlijk in een andere gemeente, dichter bij de universiteit komen te staan. Ook daar bij de gemeente aanvankelijk zeer welwillende medewerking, tot rond dezelfde tijd onverklaarbaar de deur ineens op slot ging. Het project werd op een zijspoor gezet en middels vertragingstechnieken probeerde men de uitvinder te demotiveren. Zonder deze partijen verder in kennis te stellen is de uitvinder elders aan de slag gegaan. Toen de gemeente eindelijk weer een volgende stap wilde maken, kon de uitvinder ze zeggen dat het niet meer nodig was.

Met deze technisch heel simpele oplossing kunnen ze...  Lees verder
 

Prachtige royale rendementen

Beleggen in Royalty aandelen is in meerdere opzichten 'anders'. Het is in ieder geval zeer lucratief gebleken, maar dat is mede door de unieke opzet van deze bedrijven. Ik heb er een prachtig rapport over geschreven. Lees hier verder
 
 
 

Analyses (Tom Lassing)

(Meer analyses op beursbox) Lees de disclaimer hier.

5/2 08:21

AEX  De AEX blijft gestaag stijgen en komt al in de buurt van de stevige weerstand net onder de 530.

DAX  De DAX had gisteren wederom een slap dagje. De MA20 lijn komt nu snel dichterbij. Als de koers daar onder komt vervalt het koopsignaal wat mij betreft.

AkzoNobel
  Vrijdag werd er nogmaals een Takuri in de grafiek gezet. Gisteren werd daar boven gesloten. Daarmee is het een voorzichtig koopsignaal in een grafiek die verder totaal geen koopsignalen afgeeft. Dat wetende... Als u instapt, dan stop loss niveau op 73,89 aanhouden.

Boskalis
  Vrijdag sloot het aandeel onder de MA20 lijn en gisteren werd er uiteindelijk toch weer boven gesloten. Heel voorzichtig wil ik hier wel een koopsignaal op afgeven, met stop loss op 21,88.

Heijmans   De signalen worden al iets positiever, maar het houdt nog altijd niet over. Intraday kwam de koers gisteren ook even onder de stijgende MA20 lijn. De te nemen horde is 9,67. Ik zou daaronder nog even niet long gaan.

Naar de analyses.
Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

 

Mooie Beursdag

De tipservice geeft u drie tips per maand. We gaan voor posities die tussen de 15 en 35% stijgen en dat moeten ze binnen zes maanden kunnen doen. We hanteren ook strikte stop losses en take profits. Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Alternatieven op de beurs (Tom Lassing)

5/2 08:45

Steeds meer raak ik er van overtuigd dat beleggers het niet langer op de beurzen in de wereld moeten zoeken. Daarmee wil ik niet zeggen dat we allemaal morgen al weg moeten gaan, maar het lijkt me verstandig om langzaam aan een steeds groter percentage  van het te beleggen/investeren geld van de beurs weg te halen en via andere wegen te beleggen in zaken die interessant zijn.
Overigens is dat net zoals u ook steeds meer met uw spaargeld van de bank-spaarrekening af zou moeten gaan.
Met honderden miljarden aan spaargeld op de gezamenlijke spaarrekeningen is er nog wel een enorme weg te gaan.
In die zin realiseer ik me ook dat ik bijzonder weinig invloed op de totale markt heb.
Als ik letterlijk een handvol beleggers in mijn gedachtengang meekrijg, dan is dat al heel wat. Ik verwacht dat die handvol beleggers het beter dan de rest gaan doen.
Waarom van de beurs weg? Waarom is elders meer geld te verdienen?... Lees verder

----------------

Recent zijn Rendabel Beleggen en Beursbox samengegaan in Beursbox.
Het blijkt nu dat niet iedereen mutaties op het gratis abonnement kan doorgeven. We werken daar aan. Heeft u mutaties, meldt u die dan via tom@lassing.nl. Ik maak het dan even handmatig in orde.
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt nog antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Het gratis rapport kan u heel wat dure fouten gaan schelen!
Vraag het hier op!
 
 
Reageren | Adverteren | Artikels insturen | Uitschrijven
 

Click here to manage your subscriptions

Powered by arpReach