Amos Oz, Tommy Wieringa en andere cadeautips van De Bezige Bij

3 jaren geleden


Text only:

Nieuwsbrief De Bezige Bij
De nieuwe Amos Oz: Judas
Boek van de Maand bij DWDD


In Judas keert Amos Oz terug naar de omgeving van zijn meest succesvolle en geliefde boeken: het Jeruzalem van halverwege de twintigste eeuw. Judas is een liefdesverhaal en een coming of age-roman, waarin Oz op openhartige en moedige wijze het thema verraad verweeft. Volgens het boekenpanel van DWDD is Judas 'een rijke roman, wijs, indrukwekkend en warm'. Jurylid Casper Luckerhof noemde de roman 'het mooiste en indrukwekkendste boek dat ik dit jaar gelezen heb.' Ook de kranten waren lovend:
"Daverende literatuur. Diep menselijk, hartverwarmend en liefdevol." - Trouw
"Een wijs en doorleefd boek."– NRC Handelsblad ****
Bekijk hier het oordeel van het DWDD boekenpanel


Honorair kozak van Tommy Wieringa met lof ontvangen


Tommy Wieringa toont zich in de verhalenbundel Honorair kozak een onverschrokken wereldreiziger. Het boek voert langs muzen en minnaressen, gaat te paard, per schip en in gammele vliegtuigjes en neemt de lezer zo mee op de reizen die Wieringa, vaak om onderzoek te doen voor romans als Joe Speedboot en Dit zijn de namen, maakte. De bundel werd met veel lof ontvangen:
"Wieringa strooit met fijne zinnen." - Het Parool ****
"Een prachtige verzamelbundel reisverhalen van een nieuwsgierige globetrotter. - Nu.nl *****
"Dit is een reis waar je van elk hoofdstukje, van elk moment moet weten te genieten." - De Tijd
Lees hier meer over Honorair kozak


Er ist wieder da nu in de bioscoop


In de bestseller Daar is hij weer wordt Hitler na een coma van 70 jaar wakker in een Berlijn zonder partij, zonder oorlog en zonder Eva. Hij dwaalt door een onherkenbare stad en wordt gezien als een hilarische, sarcastische imitator. Hitler wordt weer een hype en begint aan een televisiecarrière. En ook in deze eeuw weet 'der Führer' het achteloze volk moeiteloos in zijn macht te krijgen… Met Daar is hij weer zet Timur Vermes populisten en hun volgelingen genadeloos te kijk.
Dankzij regisseur David Wnendt is het verhaal van Vermes nu ook te zien op het witte doek. In Duitsland is de film al tijden het gesprek van de dag en trok de film al meer dan 2 miljoen bezoekers. Er ist wieder da, de Duitse verfilming, is nu ook in de Nederlandse bioscopen te bewonderen.
Hoofdrolspeler Oliver Masucci bij RTL Late Night


Harer Majesteits loyaalste onderdaan van Sytze van der Zee


In de biografie Harer Majesteits loyaalste onderdaan weet Sytze van der Zee het verhaal van François van 't Sant, vertrouwensman van het Koninklijk Huis en een van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse geschiedenis, te reconstrueren. Van der Zee onthult dat oud-premier Pieter Sjoerds Gerbrandy en een aantal oud-verzetsmensen, onder wie 'Soldaat van Oranje' Erik Hazelhoff Roelfzema, een staatsgreep beraamden in 1947. Dit nieuws haalde bij verschijnen het achtuurjournaal en werd uitgebreid toegelicht in EenVandaag, maar is slechts één aspect uit het fascinerende leven van Van 't Sant.
Lees hier meer over de biografie en het verhaal achter de geplande staatsgreep


De H is van Havik van Helen Macdonald


De H is van havik heeft sinds haar verschijnen in september al vele harten veroverd. Het boek beschrijft hoe schrijfster, historicus en valkenier Helen Macdonald een havik genaamd Mabel treint om het verlies van haar vader te verwerken. Aan tafel bij RTL Late Night vertelde Macdonald hoe Mabel haar troost bood in een moeilijk periode in haar leven. Het boek werd werkelijk overal in de pers besproken:
"Fascinerend, lyrisch en louterend. (...) Iedere samenvatting doet dit rijke boek tekort." – Trouw
"De H is van havik is uniek in zijn soort (...) een van de meest bijzondere boeken van dit jaar." - Jan
"Rauw en poëtisch (...) Dit boek grijpt je als de 'knoestige en droge poten' van een havik." - Roots


Een heel leven van Robert Seethaler


Een heel leven gaat over de arbeider Andreas Egger. Een man die liefheeft, treurt en droomt, en die aan het eind van zijn leven met verbazing terugblikt op alles wat hij heeft meegemaakt. In slechts 160 bladzijden weet Robert Seethaler een poëtisch portret te schetsen van een heel mensenleven. Een heel leven is het ideale boek voor de decembermaand.
'Robert Seethaler behandelt in zijn roman het binnendringen van de moderne tijd in een afgelegen Alpendorp op een volkomen eigen, poëtische toon. Een in een knap gecomponeerd verhaal gevat leven.' – Trouw
Vertaalster Liesbeth van Nes over de eerste zin


Meer boeken van Amos Oz:


Bestel Mid-price


Bestel Ebook


Bestel Ebook


Bestel Mid-price


Bestel Ebook


Bestel Gebonden


Bestel Ebook


Bestel Paperback
HomeAuteursZojuist verschenenVerwachtNieuwsOver onsContactForeign Rights


Bezoek ons ook op:


© De Bezige Bij 2015


De Bezige Bij is sinds 1944 een toonaangevende literaire uitgeverij in Nederland, en geeft boeken uit op het gebied van Nederlandse en vertaalde literatuur, fictie en non-fictie. Onder haar dak huizen ook: Uitgeverij Thomas Rap (literatuur, sport, cabaret), Uitgeverij Cargo (thrillers, verhalende fictie en non-fictie), VI-Boeken (openhartige voetbalboeken), Zoem (luisterboeken) en Oog & Blik (strips en graphic novels).


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een bestelling in de webshop heeft geplaatst. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u via deze link uit.


Debezigebij.nl

Categorieën: Boeken Schrijvers
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019