ELF Voetbal nieuwsbrief van 05-12-2020
Arne Slot ontslagen door AZ: hoe kon het zover komen?

Arne Slot is ontslagen door AZ. Het is opvallend dat de club de trainer ontslagen heeft, omdat hij erg veel succes met de ploeg uit Alkmaar had. Het argument was omdat hij zijn hoofd niet meer bij AZ had, want hij zou met Feyenoord in gesprek zijn over een overstap voor komende zomer.


Lees verder
Interview Joao Carlos Teixeira, Feyenoord-aanwinst: "Van Deco kon ik echt genieten"

Een fijnbesnaarde middenvelder. Vol technische bagage, souplesse, inzicht en gezegend met een fluwelen rechterbeen: Joao Carlos Teixeira in het kort. Sinds dit seizoen etaleert de Portugees zijn kwaliteiten in het shirt van Feyenoord. Hij is blij met zijn keuze voor Rotterdam. "Meer spelers uit Portugal zouden de stap naar de Eredivisie moeten maken."

Lees verder
Speciaal decembernummer ELF Voetbal met Ryan Gravenberch, Joao Teixeira, Wereldkampioen Ajax en Alphonso Davies

Het speciale decembernummer van ELF Voetbal is uit. De laatste editie van dit kalenderjaar is weer een bijzondere editie. Interviews met talenten Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee en Loïs Openda, met Feyenoord-aanwinst Joao Teixeira, enkele hoofdrolspelers van toen blikken terug op de gewonnen Wereldbeker van Ajax in 1995 en nog veel meer.

Lees verder
Voor deze spelers van FC Twente is het duel met Ajax extra bijzonder

Ajax had in de eerste seizoenshelft weinig moeite in de Eredivisie, dat komt voornamelijk omdat het pas in de tweede seizoenshelft tegen de top van Nederland speelt. Met FC Twente komt er nu eindelijk een ploeg uit de topvijf naar de Johan Cruijff ArenA. In Enschede spelen veel spelers met een verleden bij Ajax, dus het zal voor hun een speciaal duel worden.

Lees verder
Interview Ivan Cvetkov, laatste buitenlandse KKD-topscorer: "Hechtte daar toen weinig waarde aan"

Zijn naam staat vereeuwigd in de annalen van de Eerste Divisie. In het shirt van BV Veendam schoot en kopte Ivan Cvetkov in het seizoen 2001/02 22 keer raak. Daarmee is hij nog altijd de laatste buitenlander die de topscorerstitel op het tweede niveau pakte. De voormalig Bulgaars international reist tegenwoordig de hele wereld rond. "Het is altijd prettig om terug te keren in Nederland."

Lees verder
De laatste tien Ballon d'Or-winnaars voor het tijdperk Ronaldo en Messi

We kunnen het ons bijna niet meer voor de geest halen, maar er was een tijd dat naast Lionel Messi en Cristiano Ronaldo ook andere spelers de Gouden Bal wonnen. Dit jaar wordt de prestigieuze prijs niet uitgereikt vanwege de Coronapandemie. Maar anders had Robert Lewandowski waarschijnlijk gewonnen.

Lees verder
Ricardo Kishna: “Mijn dochter van vier jaar heeft me nog nooit zien voetballen"

Het lange wachten was eindelijk voorbij. Geen sportschool meer, geen eenzame rondjes rond het veld meer, geen krachtoefeningen doen, terwijl je ploeggenoten lekker op het veld bezig zijn. Het duurde om precies te zijn 3 jaar, 73 dagen, 4 uur en 26 minuten, nadat Kishna op 17 september 2017 in de thuiswedstijd van ADO Den Haag tegen Ajax zijn voorste knieband afscheurde. Het gebeurde voor de tribune met de fanatieke aanhang. In tranen werd Kishna op de brancard het veld afgedragen. Op zaterdag 28 november maakte hij om 20:28 uur zijn rentree. Ditmaal zonder tranen. Die kwamen om 21:50 wel, na het laatste fluitsignaal.

Lees verder