Polisnummer Allianz Direct automatisch lotnummer
AMweb
Online versie
Autodief laat het oog vaker vallen op SUV’s
Autodieven hebben het steeds vaker gemunt op SUV's. Volgens cijfers van Interpolis zorgen de diefstallen van twee types Toyota's, de Renault Captur en de Mazda CX-5 ervoor dat de terreinwagens in de top 10 terecht zijn gekomen van meest gestolen voertuigen.
Lees verder >
AMweb
Onbeperkt toegang tot AMweb.nl

Wil je onbeperkt toegang tot alle artikelen op AMweb.nl én het AMmagazine digitaal lezen? Kies dan nu voor een AMmembership Online.
Een jaar AMmembership Online sluit je af vanaf 13,50 per maand. 
Polisnummer Allianz Direct automatisch lotnummer
Je polisnummer is je lotnummer. Hoe meer verzekeringen je hebt en hoe langer je klant bent, hoe meer kans je maakt. Allianz Direct houdt een jaar lang een heuse loterij voor zijn klanten. Elke maand maakt iedere klant kans om maar liefst 170 prijzen. “We willen loyaliteit belonen”, zegt Ron Adams van Allianz Direct.
Lees verder >
innovatie
Online magazine 2021
Wat gaat 2021 de sector financiële dienstverlening brengen? De redactie van AM presenteert in dit magazine een aantal interessante vergezichten over consolidatie in de markt, intermediairs in coronatijd, digitaal leiderschap en een column van Jan Driessen. 
AM
Bestel nu het AMjaarboek
Het AMjaarboek is een handig naslagwerk met alle belangrijke feiten en cijfers over de verzekeringsbranche. De top 100 intermediairbedrijven staat in het AMjaarboek. Het AMjaarboek is nu beschikbaar via de webshop van AM, mis het niet!
Winnaar Adfiz Prestatie Onderzoek De Zeeuwse: ‘We gaan onze buitendienst uitbreiden’
Het Adfiz Prestatie Onderzoek geeft inzicht in de performance van verzekeraars en helpt hun kwaliteit te verbeteren. In de week van 11 januari werden de prijzen binnen de verschillende categorieën uitgereikt. In deze reeks stellen wij een aantal vragen aan de zes winnaars. Vandaag de aftrap: De Zeeuwe Verzekeringen.
Lees verder >
Jacqueline Brassey (McKinsey & Company): ‘Het is onvermijdelijk dat er meer vrouwen aan de top komen’
De coronacrisis maakt duidelijk dat organisaties open en veerkrachtig moeten zijn en beter moeten omgaan met onzekerheid en stress. Daarvoor is meer nodig dan alleen kennis en kunde uit een eenzijdig samengestelde toplaag.
Lees verder >
INTERVIEW Peter Paul Barth (Klaverblad): ‘We zijn geen borstkloppers en dat werkt tegen ons’
Klaverblad bestaat sinds 1850 en had dus in 2020 een jubileum. Maar dat ging niet door. Want corona. Het is wel tijd voor een gesprek met de ceo van de verzekeraar, Peter Paul Barth. Over de cultuur, de reorganisatie die anders uitpakte dan verwacht, het intermediair en alle andere zaken die relevant zijn.
Lees verder >
ANWB stalt caravan bij ongeschikt bedrijf, Univé draait tegen zijn zin op voor de diefstal
Een klant van Univé die op vakantie in Frankrijk autopech kreeg, riep de hulp van de ANWB in om vervangend vervoer te regelen. De alarmcentrale ruilde zijn kapotte Volvo in voor een Fiat 500. De caravan bleef achter in Frankrijk en werd vervolgens gestolen uit de stalling.
Lees verder >
Allianz waarschuwt bedrijven: ‘Beter voorbereiden op extreme scenario’s’
De uitbraak van de coronapandemie moet een wake-upcall zijn voor de risk managers van grote bedrijven om meer rekening te houden met extreme scenario’s. Dat stelt Allianz bij de presentatie van hun mondiale risicobarometer.
Lees verder >
Open insurance is nog lang geen open banking: verzekeraars blijven achter met delen van data
Verzekeraars hebben een achterstand op banken in het vinden van toepassingen voor hun data in digitale ecosystemen. Dat is de belangrijkste conclusie uit de Open Insurance Monitor (OIM) van Innopay. Open Insurance gaat over het delen en gebruiken van data, producten en diensten met derde partijen.
Lees verder >
Prijs van een overlijdensrisicoverzekering daalt nog steeds
Een overlijdensrisicoverzekering met gelijkblijvende dekking is afgelopen jaar opnieuw gemiddeld 5 procent goedkoper geworden. Volgens benchmarkbureau MoneyView zijn de huidige ORV-tarieven inmiddels 40 procent lager dan tien jaar geleden.
Lees verder >
Centraal Beheer en Sazas opnieuw best gewaardeerd door zakelijke klanten
De schadeverzekering van Centraal Beheer en inkomensverzekering van Sazas scoren het beste onder zakelijke klanten, zo blijkt uit het Klanttevredenheidsonderzoek Zakelijk van het Verbond van Verzekeraars.
Lees verder >
Verzekeraars moeten coronaschade uitkeren op Britse bedrijfspolissen
De hoogste Britse rechter heeft polishouders, mede vertegenwoordigd door toezichthouder FCA, grotendeels in het gelijk gesteld in hun zaak tegen zes verzekeraars die geen bedrijfsschade wilden vergoeden as gevolg van de coronapandemie.
Lees verder >
NN boekt succes met hoger beroep in zaak rond alarm in varkensstal
Nationale-Nederlanden heeft bij het gerechtshof met succes beroep aangetekend tegen de veroordeling om ruim € 50.000 uit te keren aan een varkenshouder wiens varkens waren gestikt na het uitblijven van een alarm over een falend ventilatiesysteem. 
Lees verder >
Reis annuleren wegens verplicht mondkapje ook bij luchtwegaandoening niet gedekt
Iemand die de longaandoening Cara heeft, krijgt geen vergoeding uit de annuleringsverzekering als een vliegreis vanwege het verplichte mondkapje wordt geannuleerd, zo oordeelt Kifid.
Lees verder >
Nieuwe structuur moet Nivre meer vertrouwen en verjonging brengen
Het Nivre gaat het beleid op de schop nemen. Het expertise-instituut werkt aan een nieuwe structuur; die is nodig om onder meer de aanwas van jongeren te vergroten en het vertrouwen bij de samenwerkingspartners te vergroten, zegt voorzitter Hans de Hoog.
Lees verder >
Mandaat Assuradeuren lanceert digitale offertestraat
Mandaat, het assuradeurenbedrijf van de Heilbron Groep, heeft een nieuwe digitale aanvraagstraat voor al zijn inkomensproducten gelanceerd. Met de nieuwe tool is het voor de adviseur onder meer mogelijk om direct de premiestelling van vijf risicodragers te krijgen.
Lees verder >
Van Ameyde-dochter neemt Quadra over
Van Ameyde-dochter Woodgate & Clark heeft Quadra Claims Services overgenomen, een Britse schade-expert met een hoofdkantoor in Manchester. De overname moet de diensten van Van Ameyde in het Verenigd Koninkrijk versterken en de groei gedurende de komende twee tot drie jaar met 20 procent versnellen.
Lees verder >
Salvage ziet lichte daling meldingen in 2020
Het aantal meldingen bij Stichting Salvage is in 2020 licht gedaald, zo meldt het Verbond van Verzekeraars. Waar vorig jaar 5.028 meldingen van brandschade werden gemaakt, waren dat er het jaar daarvoor 5.289.
Lees verder >
Schadegarant voegt platform Openclaims aan digitale schadeafwikkeling toe
Schadegarant breidt zijn digitale schadeafwikkeling uit met het SaaS-platform van Openclaims. Klanten van aangesloten verzekeraars kunnen hiermee voortaan online een schade melden, een afspraak voor herstel maken en de voortgang volgen.
Lees verder >
Independer nu ook actief in België
Independer is nu ook actief in België. Het is vanaf vandaag mogelijk om voor Belgen via de website van Independer autoverzekeringen te vergelijken en af te sluiten. Het aanbod wordt later aangevuld met andere verzekeringsproducten.
Lees verder >
AM 75 topvrouwen voortaan top 100
Jarenlang mochten 75 vrouwen een plek innemen in de AM 75 topvrouwen. Vanaf dit jaar telt de lijst er maar liefst 25 meer. Daarmee wordt de top 75 omgedoopt in een heuse top 100. Wie de honderd machtigste vrouwen in de financiële dienstverlening zijn, wordt op donderdag 4 maart bekendgemaakt.
Lees verder >
Roger van der Linden (Adfiz): ‘Verzekeraars moeten niet klakkeloos generieke maatregelen doorvoeren’
De Adfiz Nieuwsjaarsbijeenkomst is altijd een event met veel bekenden uit de verzekeringswereld. Veel handenschudden, praten en schouderklopjes. Maar dit jaar moest dat – corona wise - dus anders.
Lees verder >
Blog
Hulp van adviseur nodig bij schone lei-regeling
Eindelijk is het voor iemand die tien jaar vrij is van kanker makkelijker een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering af te sluiten. Op 1 januari van dit jaar is namelijk de schone lei-regeling van start gegaan.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright