Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 30 december 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Financieel vlogster Marjan Heemskerk: ‘Accountancy betaalt niet zo goed als iedereen denkt’
RA Marjan Heemskerk uit het Brabantse Son blogt en vlogt over geld. Zelf had ze het in het begin van haar carrière als accountant financieel moeilijk, vertelt ze aan het Eindhovens Dagblad. Inmiddels legt ze financiële zaken voor ondernemers in begrijpelijke taal uit. ‘Het is geen hogere wiskunde.’
Lees verder »
Budget MIA/Vamil naar € 149 miljoen
Het kabinet trekt in 2020 extra geld uit om investeringen in milieu- en klimaatvriendelijke technieken te stimuleren voor ondernemers, zo blijkt uit de Milieulijst 2020, die maandag is gepubliceerd in de Staatscourant. Daarnaast trekt het kabinet komend jaar € 10 miljoen extra uit voor initiatieven op het gebied van de circulaire economie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2020

Het huwelijksvermogensrecht beïnvloedt vele rechtsverhoudingen. Denk o.a. aan schuldeiserposities, relatie fiscus, borgstellingen, koopovereenkomsten of faillissement. Prof. Bernard Schols gaat op 11 februari in op het vernieuwen, actualiseren en opfrissen van uw kennis van het huwelijksvermogensrecht. Mis deze interactieve, praktijkgerichte cursus niet!

Lees verder »
ACM legt telefoonaanbieders miljoenenboetes op
Mededingingsautoriteit ACM heeft KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone boetes opgelegd voor het verstrekken van onjuiste en onvolledige informatie over hun aanbod op websites voor consumenten. Ze moeten in totaal meer dan € 13 miljoen betalen.
Lees verder »
Rechter vindt urenopgave ondernemer met twee banen niet reëel
Een man die naast twee loondienstbetrekkingen een eigen onderneming is begonnen, heeft voor de rechter vergeefs aanspraak gemaakt op de zelfstandigenaftrek. De rechter oordeelt onder meer dat niet aannemelijk is dat hij naast zijn banen ruim 400 uur aan cursussen heeft gevolgd en dat hij niet aan het urencriterium voldoet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De Wwft voor accountants

• In 3 uur bij over de Wwft
• E-learning + gratis full colour naslagwerk
• Nascholen wanneer het u uitkomt
NU bestellen =>

Lees verder »
HET JAAR VAN (9). John Dijns ‘Stop met denken dat de jaarrekening waarde heeft voor de ondernemer’
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2019 en wat wensen zij voor 2020? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. John Dijns is head of Product Management voor Twinfield.
Lees verder »
Deze berichten werden in 2019 het meest gelezen
Welke berichten werden in 2019 het vaakst aangeklikt? De redactie van Accountancy Vanmorgen zette de tien meest gelezen berichten van dit jaar op een rij.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Terugblik MUIS op 2019: het einde van het jaar is nu écht in zicht

De maand december is alweer over de helft en dat betekent dat het einde van 2019 nu écht in zicht is. Is 2019 voor jouw gevoel ook voorbij gevlogen? Voor ons bij MUIS in ieder geval wel. Daarom nemen wij even de tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar.

Lees verder »
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN