Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 29 april 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Alfa Accountants en Adviseurs groeit 8,5% in omzet
Alfa Accountants en Adviseurs heeft het impact- en jaarverslag over 2020 gepubliceerd. Naast de presentatie van de financiële cijfers, verantwoordt de organisatie hierin ook haar niet financiële impact, gerelateerd aan de Sustainable Development Goals van de VN. 
Lees verder »
Fiscalist Jeroen Davidson nieuwe CEO van EY in Nederland
RvB-lid Jeroen Davidson wordt per 1 juli 2021 de nieuwe CEO van accountants- en adviesorganisatie EY in Nederland. Hij volgt Coen Boogaart op die zijn carrière bij EY afsluit. Ook RvB-lid Rob Lelieveld vertrekt bij EY.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Unit4 Bedrijfssoftware wordt Accountancy Gemak & Software Gemak

Accountancy Gemak biedt softwareoplossingen die primaire werkprocessen ondersteunen en accountants helpen om vanuit 1 dataset slim online samen te werken met klanten. Software Gemak biedt een efficiënte boekhoudoplossing voor ondernemers, gecombineerd met HR- en salarissoftware en practicemanagement. Bekijk accountancy oplossingen.

Lees verder »
‘Accountant moet bewijzen dat Noordwijk eigen pand heeft gekocht’
Voor 1,2 miljoen euro heeft de gemeente Noordwijk het voormalige politiebureau gekocht. Maar volgens het Kadaster was de gemeente al eigenaar van het pand. Een externe accountant moet uitsluitsel geven.
Lees verder »
Crisis bij Belastingdienst om compensatieregeling ouders
De compensatie van gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire leidt tot een crisis bij de Belastingdienst. De zogeheten Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) krijgt het niet voor elkaar om ouders voor 1 mei de toegezegde 30.000 euro compensatie te geven. Dat schrijft dagblad Trouw.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nieuwe software voor urenregistratie, planning en facturatie? Gebruik deze eisen en wensenlijst.

Op zoek naar een moderne oplossing voor urenregistratie, planning en facturatie? Maak dan een goed vergelijk tussen verschillende aanbieders en vergelijk ‘appels met appels’. Om dit vergelijk makkelijk te maken, bieden wij een handige vragenlijst die je gratis mag gebruiken voor je pakketselectie.

Download eisen en wensenlijst »
ICT & Kantoor 2021
Het rangeerterrein van 2021: waarom accounting de kern van het vak blijft

Wat heb je als accountantskantoor nodig om je dienstverlening te verbreden en te verdiepen? Welke informatie heb je nodig om de ondernemer waardevolle kengetallen, kpi’s en managementinformatie te kunnen bieden? Welke data heb je nodig om een financieringsadvies op te stellen?

Lees verder »
USG People wordt RGF Staffing the Netherlands
USG People in Nederland verandert haar naam in die van haar moedermaatschappij RGF Staffing. RGF Staffing, met het grootste netwerk van HR-dienstverleners ter wereld, heeft haar activiteiten in Europa, Japan, Noord-Amerika en Oceanië en helpt elke dag zo’n 300.000 mensen aan werk.
Lees verder »
Accountantskantoor wees thuiszorgbemiddelaar niet op btw-vrijstelling en moet nu schade vergoeden
Een accountants- en adviesbureau moet de voormalige eigenaar van een bemiddelingsbureau in de thuiszorg flink gaan betalen omdat er tonnen aan btw-teruggave zijn misgelopen, blijkt uit een tussenuitspraak van de rechtbank Midden-Nederland. De thuiszorgbemiddelaar werd nooit gewezen op een besluit van de staatssecretaris om ook niet-AWBZ-geïndiceerde bemiddelingsdiensten in de thuiszorg van omzetbelasting vrij te stellen.
Lees verder »
Vijlbrief wil fiscale behandeling van particuliere zonnepaneelhouders vereenvoudigen
Staatssecretaris Vijlbrief constateert dat de fiscale behandeling van particuliere zonnepaneelhouders op dit moment veel administratieve lasten voor zowel de burger als de overheid met zich meebrengt. Daarom wil hij onder meer in sommige gevallen van aanmelding voor de kleineondernemingsregeling af.
Lees verder »
Hof: bijklussende auditor kan niet als ondernemer worden aangemerkt 
Een financial auditor heeft tot aan het gerechtshof geprocedeerd om de € 700 omzet die hij in 2017 – naast zijn werk in loondienst – behaalde met werkzaamheden als boekhouder aangemerkt te krijgen als winst uit onderneming.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
PBCL – Geen gedoe meer met het uitvragen van gegevens

Het uitvragen van gegevens van al je klanten is ieder jaar weer een uitdaging. Je bent onnodig veel tijd kwijt en de kosten kunnen oplopen tot duizenden euro’s aan arbeidsuren. En dan hebben we nog niet eens de gebrekkige veiligheid genoemd. Met PBCL maak je het aanleverproces van gegevens een stuk makkelijker.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Helft kleinbedrijf strandt in het zicht van de haven’
‘PwC door OM aangemerkt als verdachte in corruptiezaak SHV’
OPLEIDINGEN
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
10 mei 2021
Accountancy Tour: Hey accountant, ben jij klaar voor de toekomst?
Accountancy Gemak
11 mei 2021
Vaktechnische Actualiteiten (25 locaties tussen 6 september en 28 september 2021)
Fiscount
6 september 2021
VACATURES
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Accountant Adviseur, proactief, kritisch en communicatief vaardig
Hendriksen Accountants en Adviseurs
Enschede
Accountant Internationaal, Amsterdam
Visser & Visser
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN