Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 9 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Forensisch accountant moet duidelijkheid geven over omstreden mondkapjesdeal Van Lienden
Een forensisch accountant doet momenteel onderzoek naar twee overeenkomsten over de inkoop van mondkapjes, waaronder die met Relief Goods Alliance BV van mediafiguur en CDA’er Sywert van Lienden. Dat schrijft minister Van Ark voor Medische Zorg en Sport aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
Kabinet wil geldstromen bij ondermijning verder inperken
Minister Dekker voor Rechtsbescherming komt met een wijziging van de eerder bij de Tweede Kamer ingediende Wet transparantie maatschappelijke organisaties (Wtmo). Met het gewijzigde voorstel hoopt het kabinet onwenselijke (buitenlandse) beïnvloeding en ondermijning van de Nederlandse vrijheden, democratie en rechtsorde tegen te gaan, meldt de minister.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kun jij de ondernemer met continuïteitsvragen optimaal bijstaan?

Ondanks alle noodsteunregelingen is de impact van corona groot en zitten veel ondernemers in zwaar weer. Specialisten praten je op 30 juni bij tijdens het online congres Continuïteit. Zij gaan in op technologie, toekomstperspectief, (non-bancaire) financiering en WHOA. 4 PE-uren voor het verplichte leerdoel continuïteit van de NBA.

Lees verder »
Taakstraf geëist tegen boekhouder die ‘uit medelijden’ hielp bij belastingfraude
Een uit Syrië afkomstige Eindhovense koerier (51) moet 10 maanden de cel in wegens belastingfraude, vindt het OM. De boekhouder van de man kwam er naar eigen zeggen in 2017 achter dat hij veel teveel aan voorbelasting aftrok, maar deed daar ‘uit medelijden’ niets aan.
Lees verder »
Oproep aan accountants, belastingadviseurs en administratieve dienstverleners: maak werk van cybersecurity
Binnen de accountancy, belastingadvies en administratieve dienstverlening zou cybersecurity serieuzer moeten worden genomen. Dat is de kernboodschap van een gezamenlijke oproep van het Digital Trust Center van het ministerie van EZK en verschillende branche- en beroepsverenigingen en adviesbureaus.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verdiep je kennis als familiebedrijvenadviseur met onze-learnings

De e-learnings zijn multidisciplinair en gaan in op de gebieden accountancy, fiscaliteit, financiën en recht bij familiebedrijven. Thema’s: Anonimiseren van vermogen, Gefaseerde bedrijfsoverdracht, Vermogensplanning, Filantropie, Vastgoed, Werknemersparticipatie, Innovatie, Corona. Minimaal 4 pe-punten per e-learning.

Lees verder »
AFAS Software wint prijs voor goed werkgeverschap
AFAS Software is uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland bij de verkiezingen van Great Place To Work Nederland. Het softwarebedrijf uit Leusden eist in de categorie ‘Large workplace’ de eerste plek op.
Lees verder »
Administratie- en belastingadvieskantoor de boot in door gebrekkige onderbouwing factuur
Ze komen behoorlijk regelmatig voorbij: accountants- en administratiekantoren die in de rechtszaal tegenover een klant staan vanwege een geschil over de betaling van facturen. Vaak nadat er onduidelijkheid is ontstaan over prijsafspraken, nacalculatie of meerwerk. Tegenover een gemotiveerde betwisting van een of meer facturen door de klant moet dan wel een goede onderbouwing van de factuur […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
In 5 stappen naar proactief adviseren

De accountant die specifiek advies geeft aan de ondernemer is van alle tijden. Denk aan pensioenadvies, fiscale structuren, investeringen, financieringen en ga zo maar door. Veel van deze adviezen worden nu nog gegeven op basis van het verleden, terwijl de ondernemer veel beter geholpen wordt met inzichten voor de toekomst op basis van actuele cijfers.

Lees verder »
Geen btw-aftrek over bouwkosten voor huiseigenaren met zonnepanelen
In de categorie ‘leuk geprobeerd’: de rechtbank Noord-Holland heeft onlangs in vier zaken van eigenaren van nieuwbouwwoningen uitgesproken dat er geen recht op aftrek bestaat van een gedeelte van de omzetbelasting over de bouwkosten van het dak van de woning vanwege de exploitatie van zonnepanelen op dat dak.
Lees verder »
Accountantskantoor doet onderzoek naar verduistering door kerkvoogd
Een voormalig kerkvoogd uit Rhenen (83) heeft zeker 164.500 euro van de Hersteld Hervormde Gemeente in het Utrechtse Achterberg doorgesluisd naar privé- en zakelijke rekeningen. Dat schrijft de kerk in een interne brief die in handen is van regionaal dagblad De Gelderlander. Een accountantskantoor heeft in opdracht van de kerkelijke gemeente in kaart gebracht wat […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Verlof buiten collectieve vakantie leidt tot ontslag op staande voet
Personalia | De mei-transfers in de accountancy
Wel of geen arbeidsovereenkomst? Vrachtvliegers Martinair trekken aan het langste eind 
Fiscus onderzoekt dubbele aanvragen teruggave hypotheekrente door bankmedewerkers
OPLEIDINGEN
Yuki Expert Sessions met Arjen Banach: Over het succes van innovatie en werkgeluk
Yuki
17 juni 2021
Intervisie: meer bereiken door een collegiale blik
Fiscount
30 juni 2021
Webinar: ‘Eenvoudig verzuim beheren voor mkb-bedrijven? Visma Verzuim helpt je hierbij!’
Visma Verzuim
8 juli 2021
VACATURES
Assistent Accountant in audit & iAccountancy Praktijk
Coney
Haarlem of Rotterdam
Controleleider Noord en Midden NL
mth accountants & adviseurs
Noord en Midden Nederland
Accountant AA (24-40 uur per week)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN