Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 6 april 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant dag te laat met bezwaarschrift TOGS-afwijzing, termijnoverschrijding niet verschoonbaar
Een ondernemer en haar accountant mochten er niet vanuit gaan dat het besluit over de TOGS-aanvraag van de ondernemer per e-mail zou worden verzonden, heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) geoordeeld. De termijnoverschrijding van één dag bij de bezwaarprocedure is daarom niet verschoonbaar. Een bestuursorgaan is niet verplicht een bericht elektronisch te […]
Lees verder »
Accountantskosten banken gestegen, KPMG verhoogde tarief voor ING
De auditkosten van de vier Nederlandse grootbanken stegen afgelopen jaar met 12,8 procent. De accountantsrekening van ING viel met een stijging van 19 procent in 2020 het duurste uit. Dat is te danken aan huisaccountant KPMG, die afgelopen jaar zijn uurtarief verhoogde.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hey accountant, je kunt niet meer zonder app!

Mobiele apps zijn de toekomst voor accountants. Ze zijn tegenwoordig zo vanzelfsprekend. Logisch dat jonge ondernemers ook met hun accountant willen samenwerken in een app. Met de Client Online app van PinkWeb ben jij altijd dichtbij je klant. Document delen? Goedkeuring nodig? Het gaat razendsnel via mobiel. Bekijk nu een exclusieve preview van de app!

Lees verder »
‘Veel minder TONK-steun aangevraagd dan verwacht, regels te streng’
Er wordt veel minder gebruik gemaakt van de nieuwe TONK-regeling dan gemeenten hadden verwacht. Enkele belangenorganisaties geven aan dat er zo weinig gebruik wordt gemaakt van de steunregeling omdat de regels te streng zijn.
Lees verder »
400 miljoen euro voor voucherkredietfaciliteit
De voucherkredietfaciliteit van €400 miljoen waarmee de overheid leningen verstrekt aan Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) is goedgekeurd door de Europese Commissie. Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitgewerkte voucherkredietfaciliteit.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Tijd te kort? TIJD magazine geeft het jou terug

Tijd te kort, veel werkzaamheden én aandacht geven aan je klanten? Het is niet altijd makkelijk om slim met tijd om te gaan. Basecone geeft je graag de TIJD met dit nieuwe, gratis magazine. Met hacks en tips voor tijdswinst. Download nu en start met tijd besparen.

Lees verder »
Veel ondernemers vragen hulp vanwege financiële problemen
Duizenden ondernemers zoeken hulp vanwege financiële problemen, signaleert de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Het aantal ondernemers dat naar het nummer 0800-8115 belt voor hulp bij geldzorgen neemt elke maand toe. Ook via de digitale test op Geldfitzakelijk.nl vallen de grote problemen op.
Lees verder »
Personalia | Jethro Vrouwenfelder partner bij EBBEN Partners 
EBBEN Partners breidt zijn Onderzoeks en Audit, Riskmanagement en Complianceteam verder uit met de komst van Jethro Vrouwenfelder (48). Hij treedt per direct toe als partner, meldt EBBEN.
Lees verder »
STAP vervangt scholingsaftrek vanaf 2022
Minister Koolmees stuurt de Tweede Kamer de concept-subsidieregeling STAP-budget. Hiermee kan iedereen van 18 jaar en ouder voor € 1000 aan scholing inzetten voor de eigen ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.
Lees verder »
54% pensioenfondsen verantwoordt kosten onjuist
Meer dan de helft van de pensioenfondsen rapporteert in het jaarverslag niet op correcte wijze over de gemaakte kosten. Daarnaast is de toelichting op de kosten soms erg beperkt. Dat maakt het lastig te duiden waarom het ene fonds beduidend hogere kosten maakt dan het andere. Dit blijkt uit analyse door de Autoriteit Financiële Markten […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Uitval personeel door stress kost werkgevers miljarden

Maar liefst 1,3 miljoen Nederlandse medewerkers hadden in 2019 last van burn-outklachten. Het werkstress gerelateerd verzuim kost werkgevers steeds meer en loopt in de miljarden euro’s per jaar. U heeft ongetwijfeld ook klanten die met verzuim door werkstress te maken hebben. Enig idee wat verzuim hen kost?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
BDO wil aantrekkelijker zijn voor jonge ouders
NVB: ‘Door lopen steunpakket essentieel’
Fouten in boekhouding wijzen mogelijk op fraude bij Atos
Wet wil CV’s fiscaal transparant maken
OPLEIDINGEN
Vaardigheden en processtappen bij re-integratie van zieke werknemers
Fiscount
12 mei 2021
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten (15 en 22 april)
The Legal Company
15 april 2021
Online cursus Het UBO-register en privacy-structuren
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
20 april 2021
VACATURES
Zelfstandig Assistent Accountant, Barendrecht
Visser & Visser
Barendrecht
Accountant – Vestigingsleider
Rousch
Boxmeer
Assistent Accountant, 32 – 40 uur Goes
acconavm
Goes
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN