20 juni 2024

 
Wordt deze mail niet goed weergegeven?
Bekijk de webversie
Beeld & geluid Logo
 
Nauwe samenwerking met de gemeenschap is essentieel om erfgoedcollecties te begrijpen en te plaatsen in de juiste context. In deze nieuwsbrief duiken we dieper in op dit onderwerp. We kijken vooruit naar het AVA_Net Symposium op 20 juni, waar erfgoedorganisaties hun maatschappelijke impact bespreken. Ook delen we een blog van onze collega Fionnuala over de DE-BIAS co-creatie sessies met de Surinaamse gemeenschap. Lees snel verder! 
 
AVA_Net Symposium 2024
20 juni: 10:00 - 18:00
Op 20 juni is het AVA_Net Symposium weer terug! Voor iedereen die interesse heeft in het audiovisueel erfgoed van Nederland.
Dit jaar staat het symposium in het teken van AV-erfgoed voor, door én met de samenleving, met als thema: Door een caleidoscoop van AV-erfgoed: participatie en samenwerking met de gemeenschap.
 
 
 
Samenwerken met de Surinaamse gemeeschap
In dit blog schrijft onze collega Fionnuala Joyce over de lessen die geleerd zijn tijdens de DE-BIAS co-creatie sessies. Het DE-BIAS project is opgezet om kwetsende taal op te sporen in de metadata van culturele erfgoedcollecties en alternatieve woorden toe te voegen. 
Tijdens deze sessies keken deelnemers van de Surinaamse gemeenschap naar archiefmateriaal, om beschrijvingen te bewerken en metadata aan te vullen. 
 
 
 
Sociale VR-installatie: Fashion Beneath The Skin
26 - 28 juni
Ontdek de verborgen wereld achter museumdeuren in de sociale VR-installatie: Fashion Beneath the Skin. Duik in de geschiedenis van mode met kledingstukken uit het archief van het Centraal Museum en exclusief materiaal uit onze collectie. Deze unieke kledingstukken zijn te oud of kwetsbaar voor fysieke tentoonstellingen en komen in de virtuele omgeving tot leven!
 
 
 
Polifonia Web Portal
Ontdek het muzikale erfgoed van Europa met de Polifonia Web Portal. Na vier jaar onderzoek biedt dit platform toegang tot diverse bronnen voor zowel liefhebbers als experts. Verken muziek, mensen, plaatsen en evenementen van de zestiende eeuw tot heden. Lees ons nieuwste blog en kom meer te weten over de Polifonia Web Portal of andere erfgoed- en onderzoeksprojecten waarbij Beeld & Geluid betrokken is. 
 
 
 
Trusted European Media Data Space
Sinds kort is Beeld & Geluid betrokken bij het Europese project Trusted European Media Data Space (TEMS), een vooruitstrevend initiatief dat een veerkrachtig ecosysteem ontwikkelt met een gemeenschappelijke infrastructuur die toegang biedt tot data-opslag voor de media sector in Europa. Binnen het initaitief richt Beeld & Geluid zich op de ontwikkeling van een actieve community rondom de TEMS dataruimte. Lees verder hoe we dit mogelijk maken en over de acht processen binnen het project. 
 
 
 
VIEW Journal - Call for Papers
De geschiedenis van draadloze technologieën
Ken jij de wereld van draadloze technologieën? VIEW Journal nodigt onderzoekers uit om voorstellen in te dienen voor de 27e editie (zomer 2025), waarin de lange geschiedenis van draadloze technologieën wordt verkent, inclusief hun denkbeelden, infrastructuur en politieke aspecten. Dit is jouw kans om bij te dragen aan onderzoek op het gebied van mediageschiedenis. Dien je voorstel in vóór 15 juni 2024. 
 
 
 
Groeten uit Den Haag
Op 29 en 30 juni 2024 opent Beeld & Geluid Den Haag voor de laatste keer zijn deuren en heb je de gelegenheid om op feestelijke wijze afscheid te nemen van 95 jaar museumgeschiedenis. Geniet van tentoonstellingen, een historische foto-expositie, rondleidingen en een speciaal slotprogramma. Dit is jouw laatste kans om ons museum aan de Zeestraat in Den Haag te bezoeken. Wees erbij!
 
 
en verder
 
 
Vacatures Beeld & Geluid
 
Beeld & Geluid Twitter icon  
 
 
 
contact privacy aanmelden afmelden
 
 
 
 
Logo Beeld & Geluid Logo VriendenLoterij
© Beeld & Geluid