Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 16 oktober 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Baker Tilly Berk door krapte in de fout bij controle cijfers Someren
De krapte op de arbeidsmarkt wordt ook bij Baker Tilly Berk gevoeld. Die leidde tot fouten in de controle van de jaarrekening van de gemeente Someren. Voor de gemeenteraad trok het kantoor afgelopen week het boetekleed aan.
Lees verder »
Zakelijke lening mag soms ongebruikelijke voorwaarden hebben
Een echtpaar heeft met succes een aanslag van de Belastingdienst wegens onzakelijkheid van een lening aangevochten. Dat het een ongebruikelijke lening is, wil nog niet zeggen dat het ook een onzakelijke lening is, oordeelt de rechtbank.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: PE à la Carte bij Fiscount

Heb jij je al ingeschreven voor één van onze 34 cursussen die wij in onze PE-week in november verzorgen? Je stelt eenvoudig je eigen PE-menu samen vanuit ons aanbod, waarbij lunch, diner en overnachten tot de mogelijkheden behoort. Zo geef je op plezierige wijze invulling aan jouw PE-verplichting!

Lees verder »
Dividendbelasting blijft definitief
De afschaffing van de dividendbelasting is definitief van tafel. Dat hebben de regeringspartijen maandag besloten. De € 1,9 miljard aan belastinggelden die daarmee vrijkomen, gaan volledig naar lastenverlichting voor bedrijven, aldus premie Rutte.
Lees verder »
Parkeerboete kwijtgescholden ondanks late aanmelding via app
Een automobilist heeft bij de rechtbank met succes beroep aangetekend tegen een parkeerboete die was opgelegd, kort voor hij zich via een parkeerapp aanmeldde.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging met online toetsen

4 x per jaar een editie met maximaal 6 geaccrediteerde nascholingspunten per editie
Gratis online toegang tot de volledige bibliotheek van de verschenen edities
Overzicht van je succesvol behaalde toetsen en certificaten
Abonneren ==>

Lees verder »
Onderwijs moet geldzaken op schoolniveau gaan vastleggen
Besturen van onderwijsinstellingen moeten verplicht gaan bekendmaken hoe zijn hun geld verdelen over de verschillende scholen en waarom ze die verdeling maken. Dat laten de onderwijsministers Van Engelshoven en Slob weten aan de Tweede Kamer. Ze volgen daarmee een advies van de Onderwijsraad op.
Lees verder »
Goede doelen vrezen voor inkomsten door beperking giftenaftrek
Goede doelen vrezen dat hun inkomsten sterk gaan dalen als het kabinet de aftrekt voor giften sterk gaat inperken. Koepelorganisatie SBF bepleit een handhaving van de huidige regeling.
Lees verder »
‘Big Four hebben zelf audit nodig’
Het is hoog tijd dat de macht van de grote vier accountantsorganisaties wordt gebroken, schrijft de Britse kant The Guardian naar aanleiding van het zoveelste boekhoudschandaal in korte tijd.
Lees verder »
Cyberbeveiliging mkb kan beter, ook risico’s bij grote banken
Het mkb moet meer werk maken van de beveiliging tegen cyberaanvallen, stelt het Centraal Planbureau (CPB) in een onderzoeksrapport. Maar ook de banken moeten oppassen: zo verzorgt één ICT-bedrijf de cyberbeveiliging van drie grootbanken.
Lees verder »
Belastingdienst steekt handje toe bij schatten inkomen
De Belastingdienst heeft 85.000 burgers een brief gestuurd. Daarin worden ze erop geattendeerd dat hun inkomenssituatie is veranderd. Dat kan gevolgen hebben voor hun toeslagen.
Lees verder »
‘Cybercrime kan winkelier de kop kosten’
Als een winkelier wordt getroffen door cybercriminaliteit, is de schade gemiddeld € 53.678. Dat baart Detailhandel Nederland zorgen: “De schades zijn dermate groot, dat de continuïteit van winkels in het geding kan zijn.”
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, maak het hackers moeilijk met twee-factor-authenticatie

Elke week lezen we in de media wel een verhaal over een bedrijf dat gehackt is, waardoor kwetsbare informatie zichtbaar werd voor anderen. Je kunt het hackers extra moeilijk maken om toegang te krijgen tot netwerken, e-mailaccounts of clouddiensten door twee-factor-authenticatie in te stellen. Maar wat is dat nou precies?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe kies je de juiste boekhoudsoftware?

Ben jij je eigen administratie- of accountantskantoor begonnen en sta je voor de keuze om de boekhoudsoftware te kiezen? Dit is een belangrijk moment in je bedrijfsvoering! Met de juiste programma’s kun je namelijk snel, efficiënt en makkelijk werken, op de manier die jij voor ogen hebt. In dit blog ‘Hoe kies je de juiste […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Cursus BTW en sport
Fiscaal Vanmorgen
21 november 2018
Fiscale inlenersaansprakelijkheid
NOAB
23 oktober 2018
Tuchtrechtactualiteiten in de SRA-Accountancy kring
SRA
30 november 2018
VACATURES
Call medewerker sales
Visionplanner
Veenendaal
Eigen kantoor bij Finovion
Finovion
meerdere
Belastingadviseur
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN