Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 22 mei 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Failliete restauranteigenaar moet MTH Accountants nog ruim 7000 euro betalen
MTH Accountants heeft bij het Gerechtshof Den Haag met succes een zaak aangespannen over betaling van onbetaald gebleven facturen door de voormalige exploitant van het in 2018 failliet verklaarde restaurant Graaf Kukel II uit Vollenhove. Het restaurant liet facturen van in totaal bijna 10.000 euro onbetaald die MTH tussen mei 2013 en mei 2014 aan […]
Lees verder »
Baker Tilly zet OOB-vergunning definitief om, focus op mkb, familiebedrijven en publieke sector
Baker Tilly zet het proces in gang om uiterlijk 1 januari 2020 de OOB-vergunning om te kunnen zetten naar een reguliere Wta-vergunning, meldt het accountantskantoor. In het eind april uitgebrachte transparantieverslag bij de jaarcijfers 2018 deelde Baker Tilly al mee als gevolg van ‘een strategische heroriëntatie’ geen controleopdrachten meer te aanvaarden in het OOB-segment. Een […]
Lees verder »
Advertorial: Fraude en de Accountant in Business (verplicht onderwerp NBA)

Kennis en inzicht in de signalen die duiden op fraude is een must voor zowel de finance professional als voor de controlerend accountant. Om op een unieke manier in deze kennis te voorzien hebben is PLUC en Next Level een training ontwikkeld met een bijzondere twist. Deze training bevat namelijk het onderdeel leugendetectie.

Advertorial: Volgende maand Accountancy Expo! Kom jij ook?

Ontdek in 1 dag de nieuwste software en beste tools voor jouw bedrijf, ontwikkeld door 100 topexposanten. Beleef hét gratis ICT innovatie event voor accountants, laat je inspireren en ontmoet 1000 vakgenoten in Autotron Rosmalen op 18 juni. Bestel nu jouw gratis ticket met code AE2019.

Meerderheid in Eerste Kamer voor Wet arbeidsmarkt in balans
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken heeft de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) maandagnacht door een kritische Eerste Kamer gekregen. De coalitiepartijen en de SGP meldden na een lang debat volgende week in te zullen stemmen met de nieuwe arbeidsmarktwet.
Lees verder »
Belastingdienst blundert met toeslagen: 1,2 miljard euro te laag verantwoord
De Belastingdienst heeft aan drie ministeries die toeslagen verstrekken onjuiste informatie doorgegeven, melden minister Hoekstra en staatssecretaris Snel van Financiën. Het gaat om de gegevens over de stand van de openstaande voorschotten voor huur-, zorg-, kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Bij controle hierna door de Auditdienst Rijk is niet geconstateerd dat deze informatie niet klopte.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen vragen om een andere aanpak. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen? Lees het in de whitepaper.

Lees verder »
PERSONALIA: Drie nieuwe partners voor Grant Thornton 
Margreet Ligthart – Overweel, Alex Ruigendijk en Jan Ruigendijk zijn met ingang van 1 juli 2019 benoemd tot partner van Grant Thornton Accountants en Adviseurs.
Lees verder »
Internetconsultatie implementatiebesluit UBO-register van start, notarissen kritisch
Het ministerie van Financiën is een consultatie gestart over het implementatiebesluit registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten. In aanloop naar een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer op woensdag sluit de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) zich bovendien aan bij de critici van het UBO-register.
Lees verder »
GBNED brengt software voor de accountancy-adviespraktijk in kaart
Onderzoeksbureau GBNED heeft de nieuwe uitgave “Software voor de accountancy adviespraktijk” gepubliceerd, waarin autonome adviessoftware in kaart is gebracht. Het rapport is gratis op te vragen.
Lees verder »
NBA waarschuwt in open brief voor financiële positie betaald voetbalclubs
De NBA beveelt in een open brief getiteld ‘Clubs zonder weerstand’ veel clubs in het betaald voetbal aan om hun financiële strategie te herzien. Een kwart van de Eredivisieclubs en twee derde van de Eerste divisieclubs beschikken over meer schulden dan bezittingen, constateert de beroepsorganisatie. Het ontbreken van eigen vermogen maakt deze clubs financieel kwetsbaar; […]
Lees verder »
Zorgen ondernemers over privacy bij invoering UBO-register
Het kabinet moet meer doen om de privacy van eigenaren van familiebedrijven te beschermen. Die oproep doen MKB-Nederland en VNO-NCW dinsdag namens duizenden eigenaren van familiebedrijven in aanloop naar een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over het wetsvoorstel dat de invoering van het UBO-register regelt.
Lees verder »
PERSONALIA: Herman de Jonge benoemd tot CEO van Unit4 Accountancy
Unit4 kondigt aan dat Herman de Jonge is aangesteld als CEO van het bedrijfsonderdeel van Unit4 dat de accountancy-, MKB-, financiële intermediairs- en salarismarkt in de Benelux bedient. Waar de recent aangestelde Unit4 CEO Mike Ettling zich richt op de internationale tak van de softwareleverancier, zal De Jonge specifiek leiding geven aan dit sectorspecifieke bedrijfsonderdeel in de […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Drie inzichten in de accountancy

Om ons nog beter in te leven in de dagelijkse praktijk van jouw accountantskantoor, de taken die jouw organisatie moet uitvoeren en de ambities die jij en je medewerkers hebben, doen wij doorlopend onderzoek binnen jouw branche en bij jouw cliënten. In deze blog drie inzichten uit deze onderzoeken die wellicht ook voor jou relevant […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Aanleveren van een SBR Jaarrekening nu echt fluitje van een cent

SBR Nexus (voorheen SBR Banken) is het stadium van de belofte voorbij. Het zinnetje ‘Wanneer we straks met SBR….’ behoort definitief tot het verleden. Het opstellen van de SBR Jaarrekening is geen moeizaam en ingewikkeld proces meer. Mark van Meeteren en Mario Geertzen over hoe dit nu bij Baker Tilly echt werkt. Lex van Gelder […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (3)
Fiscount
11 juni 2019
Cursus Reisbureauregeling en BTW
Fiscaal Vanmorgen
17 juni 2019
Trends, innovatie en oplossingen voor accountantskantoren
Unit4
21 mei 2019
VACATURES
Consultant salarisadministratie in de accountancy
Quoratio
Multichannel Marketeer – Amsterdam
Visma
Eigen kantoor bij Finovion
Finovion
meerdere
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN