Nieuwe perspectieven voor u: over aanpassingen in het btw-tarief, Innovatiebox en de cloud.
    Bekijk online versie
BDO nieuwsbrief
Nieuwe perspectieven van BDO
10 oktober 2018

BDO biedt u graag nieuwe perspectieven. Heeft u vragen? Mail ze naar nieuwsbrief@bdo.nl.

nieuwe perspectieven
 

Aanpassing voorwaarden Loonkostenvoordelen met terugwerkende kracht tot 1 oktober 2018

EU-lidstaten bereiken overeenstemming over drie btw-voorstel van de Europese Commissie

Aan de hand van de situatie in de kalendermaand voorafgaand aan de indiensttreding wordt beoordeeld of er aanspraak bestaat op loonkostenvoordeel. 'Kalendermaand' wordt gewijzigd naar 'maand' voorafgaand aan de aanvang van een dienstbetrekking. 

Tijdens de Ecofin op 2 oktober zijn de EU-lidstaten het eens geworden over drie voorstellen van de Europese Commissie: de ‘quick fixes’. Deze quick fixes treden in werking op 1 januari 2020.

Lees meer
Lees meer

'Beloning op maat' vrijgesteld van btw

Eindelijk duidelijkheid over VPL-premie in WNT-bezoldiging

Worden vergoedingen - onder de noemer ‘beloning op maat’ - belast met btw? Recentelijk heeft het Ministerie van Financiën bevestigd dat deze werkzaamheden vrijgesteld van btw kunnen plaatsvinden.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken benadrukt dat de VPL-premie altijd tot de bezoldiging behoort. Een standpunt dat BDO altijd heeft aangehouden en onlangs herhaalde.

Lees meer
Lees meer
Contracten en ketenregeling Technology, cloud

Ketenregeling: hoe zit het nu precies?

Overweegt u over te gaan naar ‘de cloud'?

Een tijdelijke arbeidsovereenkomst kan niet onbeperkt worden verlengd. Hoe stelt u vast hoeveel tijdelijke contracten nog wel kunnen worden aangegaan?

Technologie zorgt ervoor dat organisaties snel veranderen. Public Cloud is een van de belangrijkste technologieën van het afgelopen decennium die het veranderen van bedrijfsmodellen veroorzaakt en beïnvloedt.

Lees meer
Lees meer

Omzet buitenlands hoofdhuis moet volgens Advocaat-generaal in pro rata

Personele kansen en mogelijkheden bij internationaal ondernemen

In een recente conclusie gaat Advocaat-generaal Mengozzi in op de vraag of een Franse vaste inrichting de omzet van haar buitenlandse hoofdhuis moet opnemen in haar pro rata.

Als u internationaal gaat ondernemen, krijgt u onherroepelijk te maken met wet- en regelgeving rondom personeel. In het Dossier Personeel leest u meer over ‘zaken doen in het buitenland’.

Lees meer
Lees meer
belasting-vastgoed-belastingplan

Prinsjesdag, vast goed?

Wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans

Ook voor u als vastgoedprofessional zijn er enkele wijzigingen in het Belastingplan die mogelijk van invloed zijn op uw bedrijfsvoering. Wij lichten de 7 belangrijksten wijzigingen toe.

Met de invoering van de Wet werk en zekerheid zijn stappen gezet om flexibele werknemers meer zekerheid te bieden, het ontslagrecht eenduidiger te maken en de werkloosheidswet activerender.

Lees meer
Lees meer

Verhoging verlaagde btw-tarief van 6% naar 9%

In het Belastingplan 2019 maakte de regering bekend dat per 1 januari 2019 het verlaagde btw-tarief wordt verhoogd van 6% naar 9%. Wat betekent dit voor u?

Lees meer
Innovatiebox
 

Creëer meer ruimte voor innovatie

De overheid biedt u de ruimte om te innoveren, bijvoorbeeld door u fiscaal te belonen via de Innovatiebox. BDO kijkt daarbij verder dan uw belastingvoordeel. Wij helpen u graag uw innovatiekracht te versterken.

Ontdek uw mogelijkheden
Blogs
 

Goede lokale uitvoering Participatiewet: niet sexy, wel keihard nodig

Innovatiebox: extra mogelijkheden van het tweede ‘toegangskaartje’

Meer dan de helft van de mensen met een arbeidsbeperking heeft geen werk. Juist in deze hoogconjunctuur moet alles op alles worden gezet. Want als het nu niet lukt, wanneer dan wel?

Om optimaal gebruik te kunnen blijven maken van de Innovatiebox is er naast WBSO een extra toegangsbewijs benodigd. Welke mogelijkheden zijn er voor u?

Lees blog
Lees blog
Agenda
 

Evenementen BDO

Regelmatig organiseren wij interessante bijeenkomsten, workshops en evenementen die relatie hebben met ons brede werkgebied.

Bekijk onze evenementen
nieuwe
perspectieven
BDO
Stripe
Contact - Gegevens wijzigen - - Afmelden