Bekijk dit bericht in je browser
 
Erfgoeddag wordt beestig

Kom op Erfgoeddag naar de deelnemende provinciale erfgoedsites Scheepswerven Baasrode, Archeocentrum Velzeke en Mola Molencentrum. Ze maken er op zondag 23 april een geestige en beestige dag van. Dit jaar is het thema 'Beestig' en zijn de schijnwerpers gericht op onze mededieren. De hond als trouwe metgezel op de boot, de muilezel die het graan draagt, ... zelfs kleine muizen kunnen voor grote verhalen zorgen.
 
Koop korte keten en win een mooie prijs

In de Week van de Korte Keten (13 tot 21 mei) laten lokale besturen, organisaties en producenten je proeven van lekkere, lokale hoeve- en streekproducten.Vind een #klimaatgezonde activiteit in jouw regio.

Verken ook de korte keten-verkooppunten in je buurt: de hoevewinkel, (boeren)markt, zelfpluktuin, groenteabonnement, hoeveautomaat, voedselteam, buurderij, … Dankzij de spaarkaartactie korte keten van 13 mei tot en met 30 juni maak je kans op een mooie prijs met je aankopen bij meer dan 120 deelnemende producenten.
 
Geef je mening over het beleidsplan ruimte

Onze ruimte is niet eindeloos. We zorgen dus maar beter voor een duidelijke visie op onze beschikbare oppervlakte: welke maatschappelijke functies moeten waar tot bloei komen en waar willen we open ruimte vrijhouden? Op dergelijke vragen formuleerde de Provincie een antwoord in het beleidsplan ‘Maak ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050’. Het bevat een strategische visie voor het provinciale ruimtelijk beleid tot 2050. Aan die visie zijn acties tot 2035 gekoppeld.
Reageer op het ontwerp beleidsplan ruimte en het ontwerp plan-MER tijdens het openbaar onderzoek dat loopt tot en met 19 juli 2023. Er zijn verschillende info- en participatiemomenten en een interactieve tentoonstelling. Op de website vind je alle info en lees je er hoe je kans maakt om een ballonvaart te winnen! #maakruimte
 
Het bestuur

Provincieraad
Volgende zitting: op woensdag 26 april om 14 uur. Je kan de zittingen live volgen via streaming video. Ongeveer een week voor de zitting kan je de agenda raadplegen.

Deputatie
 
UiT in Oost-Vlaanderen

Wil je weten wat er allemaal te doen is in Oost-Vlaanderen? Surf naar www.uitinoost-vlaanderen.be, waar je een overzicht krijgt van alle komende evenementen. Je kunt zoeken op plaats, datum en thema.
 

Provincie Oost-Vlaanderen | Gouvernementstraat 1 - 9000 Gent | tel. 09 267 82 65
Bevoegde beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Kurt Moens