Belangrijk bericht

8 maanden geleden
  • Html
  • Tekst
Geachte heer/mevrouw ,
Sorry dat wij u lastig moeten vallen.
Wij hopen dat u er geen last van heeft gehad, maar momenteel zijn er nepmails in omloop uit naam van incassobureau Credifin B.V. waarin Digital Revolution B.V. (123inkt) als opdrachtgever wordt genoemd. In deze e-mails doet men voorkomen dat er een bestelling bij ons niet betaald is.
Voor de goede orde: Digital Revolution B.V. heeft geen zakelijke relatie met Credifin B.V. en beide bedrijven hebben niets met deze e-mails te maken.
Wat gebeurt er?
De fraudeurs beschikken over namen, e-mailadressen en rekeningnummers van vele Nederlanders, vaak afkomstig van bijvoorbeeld gehackte e-mailadressen of slecht beveiligde websites.
Vervolgens misbruiken zij de naam van webwinkels met veel klanten (123inkt heeft meer dan 2 miljoen klanten), omdat de kans dan groot is dat er een echte klant tussen zit.
Komen deze gegevens bij ons vandaan?
Absoluut niet!
Onze systemen zijn zeer sterk beveiligd en worden regelmatig door gespecialiseerde bedrijven getest op veiligheid. Uw gegevens zijn bij ons dus in veilige handen!
Het grootste gedeelte van de e-mails wordt gestuurd naar mensen die überhaupt geen klant bij ons zijn. Daarnaast zijn de overige gegevens in de e-mails onjuist.
Wat als u een dergelijke e-mail heeft ontvangen?
Open de bijlage absoluut niet. Deze kan schadelijke software bevatten.
Indien u handig bent met computers, dan verzoeken wij u om de e-mail als een bijlage aan ons te versturen. Wij kunnen dit gebruiken om actie te ondernemen tegen de fraudeurs. Als u iets minder handig bent met computers, dan adviseren wij u om de e-mail te verwijderen.
Is er ook nog iets positiefs te melden?
Jawel! Wij zijn gisteren opnieuw uitgeroepen tot beste webwinkel van heel Nederland! Hier ontvangt u binnenkort een feestelijke e-mail over.
Ik wens u alvast een fijn weekend,
Gerben Kreuning (directeur 123inkt)

Deel deze nieuwsbrief op

Gerelateerde nieuwsbrieven

123inkt.nl

Categorieën: Ict Computers | Software Webshop
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

© 2019