Getijdenwijzer

Getijdenwijzer op Terschelling

Stichting Passantenhaven Terschelling plaatst een getijdenwijzer bij de haven, waar bezoekers het getij kunnen ‘beleven’. Door middel van de getijdenwijzer kunnen de bezoekers onder andere zien welke slenken en geultjes bij welke waterstanden en omstandigheden bereikbaar zijn.
DOV

Zomervaartips van DOV

De zomer: het seizoen van lange, zonnige dagen op uw zeilschip. Maar ook het jaargetijde van méér aanvaringen, méér inbraken en veranderlijk weer. Bekijk voordat u het water opgaat de mini-vakantiechecklist van DOV.
Column Anna

Column Anna: Onder de zon door

Een paar weken geleden las ik het boek van Ben Rutte (‘Dat nemen ze je nooit meer af’) nog eens door. Wij gebruiken zeilreisboeken regelmatig als een soort aanvulling op de pilots en toeristische informatie die we ook aan boord hebben.

Deze maand in Zeilen

  • Voor het eerst: het Wad op
    De Waddenzee: vermeend verraderlijk en onterecht verguisd om zijn onvoorspelbaarheid. Willem Plet neemt je mee om het tegendeel te bewijzen.
  • Hoe kom ik in Brest?
    Hoe pak je dat aan? Kanaalveteraan Clemens Kok over de vele wegen die naar Brest, de Scillies en de Kanaaleilanden leiden.
Zeilen 07-2016
Foilingweek

Vreemde vogels op The Foiling Week

Een keer per jaar komen op het Gardameer tientallen foilers bijeen. Een week lang komen zeilers, ontwerpers, bouwers en enthousiastelingen bij elkaar om van elkaar te leren, wedstrijden te varen en de kunst van het foilen bij elkaar af te kijken.
Spindrift

Schipper Spindrift veroordeeld tot boetes en celstraf voor ongeval

De Fransman Yann Guichard, de schipper van Maxi-trimaran Spindrift II, is veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf, een geldboete en het betalen van smartengeld.
Volg Zeilen ook op
Zeilen magazine - Facebook Zeilen magazine - Twitter Zeilen magazine - Instagram
Copyright ©2016 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden. 
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hier af.
spacer