België blijft gastronomisch boven Nederland staan - Food f or Thought november 2012

5 jaren geleden


Text only:

Klik hier om deze email in de browser te lezen
 
   
België blijft gastronomisch boven Nederland staan
 
De uitreiking van de bekende rode gids in Duitsland, België en Nederland is weer achter de rug, een mooi moment om een gastronomische blik te werpen op onze buurlanden. Hoewel Nederland over de afgelopen vijf een constantere stijging laat zien in het aantal sterrenrestaurants, telt België nog steeds meer Michelinsterren. Duitsland staat in aantal sterrenrestaurants bovenaan, maar in dichtheid loopt dit land weer achter. Lees hier verder.
 
   
Het totaal overzicht Michelin 2013
Nederland telt in 2013 totaal 101 sterrenrestaurants. In 2012 telden we nog 102 sterrenrestaurants. Hiervan zijn er vier nieuwe restaurant met één Michelin ster, tellen we drie nieuwe restaurants met twee sterren en, tegen vele verwachtingen in, is het derde driesterrenrestaurant uitgebleven. Ben je het overzicht een beetje kwijt geraakt? Bekijk dan hier het totaal overzicht.
 
 
 
   
Kom Noord-Holland proeven
Sterrenchef Peter Lute zegt 'Kom Noord-Holland proeven!' en brengt hiermee het culinaire verleden van Noord-Holland tot leven. Met 'Proef Noord-Holland' (onderdeel van Oneindig Noord-Holland) zijn 9 Noord-Hollandse topchefs de komende maanden op zoek naar oude recepten om zich te laten inspireren voor nieuwe eigentijdse gerechten. Deze recepturen worden uiteindelijk gebundeld in een kookboek welke in maart 2013 zal verschijnen. Iedereen kan zijn of haar recept insturen waarmee je ook nog eens kans maakt op een masterclass van een sterrenchef.
Kijk op Horecatrends voor meer inspiratie! Of 'Like' ons op Facebook.
 
Van Spronsen & Partners horeca-advies            www.spronsen.com           071-5418867
Gegevens wijzigen / Uitschrijven
Powered door YMLP

Salaris-spronsen.nl/

Categorieën: Overige | Diversen
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018