Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 7 augustus 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Berisping voor AA die reeks fouten beging bij samenstellingsopdracht
Een verklaring over de getrouwheid afgeven bij een samenstellingsopdracht zonder assurancewerkzaamheden te verrichten. Een AA maakte zich er schuldig aan en beging meer fouten bij de samenstelopdracht die hij uitvoerde voor een Stichting Woonbelangen. Het levert hem een berisping op bij de Accountantskamer, die de klacht in vrijwel alle onderdelen gegrond verklaart.
Lees verder »
Minister trekt stekker uit IT-project, geeft Deloitte de schuld
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zet IT-project DigiInhuur stop, ondanks het feit dat er al 4,5 miljoen euro in is geïnvesteerd. Van Nieuwenhuizen nam de beslissing om tot ontbinding van de overeenkomst over te gaan nadat leverancier Deloitte volgens haar verschillende keren niet aan beloften tot oplevering van het systeem voldeed.
Lees verder »
Advertorial: De Nationale Salarisdag: 27 november 2019

Update en upgrade je salariskennis op de eerst Nationale Salarisdag van Salaris Vanmorgen. De salarisdag geeft een schat aan vakinformatie om 2020 goed te starten. Met plenaire actualiteitensessies en verdiepende workshops. Workshops over actualiteiten loonheffingen, mobiliteit en pensioen.
27 november 2019|BCN Arena Amsterdam|prijs 345|50 NIRPA punten

Advertorial: PE à la Carte bij Fiscount

PE-stress? Echt niet nodig. Schrijf je in voor één van onze 35- cursussen die wij in onze PE-week in november verzorgen? Je stelt eenvoudig je eigen PE-menu samen vanuit ons aanbod, waarbij lunch, diner en overnachten tot de mogelijkheden behoort. Zo voldoe je op een ontspannen manier aan jouw PE-verplichting!

Miljoenenclaim gerechtsdeurwaarders tegen de Staat
Meer dan driehonderd gerechtsdeurwaarders slepen de Staat voor de rechter. Ze zijn zo’n 10 miljoen euro aan inkomsten misgelopen door een fout van het ministerie van Justitie, zegt de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). De deurwaarders eisen dat het ministerie de fout met terugwerkende kracht herstelt
Lees verder »
Provincie verwacht verbetering bij gemeente Leiden na verklaring met beperking
De provincie Zuid-Holland komt met aanbevelingen voor het Leidse stadsbestuur met betrekking tot de financiële beheersing en de verwerking in de jaarrekening door de gemeente. De provincie verwacht dat Leiden enkele beheersmaatregelen neemt om te voorkomen dat de huidige problemen met de jaarrekening zich in de toekomst opnieuw zullen voordoen.
Lees verder »
Belastingdienst moet meer onderzoek doen naar voordeel uit fictieve vervreemding
Als de inspecteur een aangifte erfbelasting ontvangt van iemand die fiscaal partner was van een aanmerkelijkbelanghouder, moet onderzocht worden of de overledene een fictief voordeel uit aanmerkelijk belang heeft genoten, concludeert A-G IJzerman in een advies aan de Hoge Raad. De nabestaanden betwistten in de zaak de aanwezigheid van een voor navordering vereist nieuw feit […]
Lees verder »
Fiscus verstuurt onterechte herinneringen en aanmaningen over aangifte erfbelasting 2017
De Belastingdienst meldt op de eigen site dat er herinneringen en aanmaningen zijn verstuurd om aangifte erfbelasting 2017 te doen aan nabestaanden die al aangifte hadden gedaan.
Lees verder »
PERSONALIA: Ray van de Mortel nieuwe commercieel directeur go2UBL
Ray van de Mortel (50) is vanaf augustus aangesteld als commercieel directeur bij go2UBL. Van de Mortel zal in deze rol verantwoordelijk zijn voor de aansturing van de sales- en marketingactiviteiten van het bedrijf.
Lees verder »
Privéstress vaak oorzaak van ziekteverzuim
Ruim zes op de tien werknemers (64 procent) die in de afgelopen vijf jaar verstek lieten gaan op het werk, deed dat door problemen in de privésfeer. Dat meldt Zorg van de Zaak, een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg, leefstijl en preventie, op basis van eigen onderzoek onder 1.123 werknemers.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Humberto Tan, Ali B en Ionica Smeets op podium van Exact Live

Het grootste business software-evenement van de Benelux vindt dit jaar plaats op 2 oktober, in de Jaarbeurs in Utrecht. Zo’n zesduizend ondernemers, accountants, CFO’s, logistiek professionals, producenten en boekhouders krijgen tijdens Exact Live 2019 inspiratie en praktische tips van meer dan honderd verschillende sprekers.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Cursus Het UBO-register en privacy-structuren
Fiscaal Vanmorgen
18 september 2019
MUIS Software on tour 2019 (Assen)
MUIS Software
19 september 2019
IFRS vs NL GAAP
NBA Opleidingen
19 september 2019
VACATURES
IT Auditor
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Zelfstandig Assistent Accountant- Rotterdam
DRV Accountants & Adviseurs
Rotterdam
Senior/ gevorderd assistent accountant voor de samenstelpraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Apeldoorn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN