Spelletjes in de klas | Voordelen van grapjes | Interview over humor
Klik hier voor de webversie »
Een lach in de klas
1 april: welke grap haal jij uit in je klas?
'Juf, jij laat een grapje, hè?'
Kinderen maken – soms onbewust – de leukste grappen. Maar wist je dat het gebruik van humor in de kindertijd een positief effect heeft op de intellectuele ontwikkeling van kinderen? Je kunt humor gebruiken om kinderen te helpen nieuwe kennis op te doen of om ‘saaie’ informatie leuker te maken. Maar het is ook bijna 1 april, bij uitstek dé tijd voor een goede grap. Heb jij al een goede grap bedacht?
Wist je dat ...
humor in de klas 5 voordelen heeft?
Voor in de klas
Leuke spelletjes
Dat spelen belangrijk is om goed te kunnen leren, staat buiten kijf. Het gebruik van spel en humor in de klas heeft een positief effect op de concentratie van kinderen en helpt hen vervolgens om nieuwe kennis beter op te nemen. Kun je als leerkracht wel wat inspiratie gebruiken voor zulke spelletjes in de klas? Wij hebben 8 spelletjes voor je op een rijtje gezet!
Humor tijdens de les
“Ik verbaas me over het feit dat kinderen op de basisschool niet leren om humor in te zetten bij een spreekbeurt”, zegt Casper Hulshof. Hij is van mening dat grapjes een positief effect kunnen hebben op het leren. Maar hij waarschuwt: “Niet alle vormen van humor passen in een lessituatie. Je moet je realiseren dat je geen cabaretier bent.” Humor in de klas is dus leuk, maar zeker ook lastig. Hoe moet het dan wel? 
Casper Hulshof, onderwijskundige en psycholoog Universiteit Utrecht
Wie is de ...
grappigste leerkracht van 2017?

Haalt jouw collega altijd grappen uit? Of ben je zelf de gangmaker van de school? Nomineer iemand voor 'grappigste leerkracht van 2017' en laat ons weten waarom deze leerkracht in aanmerking komt.

Nomineer hier Twitter
Breng leren tot leven
Praktische methode-informatie

We hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd op basis van je persoonlijke Zwijsen-profiel. Zie je geen artikelen? Dan kan het zo zijn dat je profiel niet gevuld of niet compleet is. Vul hier je profiel aan »

Vragen over je methoden of methodekeuze?
Stel ze aan ons!
De juiste methode kan kinderen het plezier in bijvoorbeeld rekenen of taal teruggeven. Onze methodeadviseurs zijn specialisten in het keuzetraject voor een nieuwe methode. De adviseurs hebben allemaal een achtergrond in het onderwijs en spreken jouw taal. Ze staan je graag bij met deskundig advies en begeleiding op maat. Maak kennis met ons team!
Lees verder
Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd?
Dat is aardig! Ontvang zelf ook een Schooljournaal op maat:
klik hier om je in te schrijven.
Volg je Zwijsen al?

Profiel wijzigen | Contact |  Bezoek zwijsen.nl |  Afmelden