Beursbox
 
 
dinsdag, 10 december 2019
 
 

AEX: 602,26 - Dow Jones: 27.924 - EUR/USD: 1,106

Bitcoin: 6.658 - Goud: 1,462.13

 
 
 
 

Crowdfunding: P2P Lending

Deze crowdfunding opzet kan u reëel een netto opbrengst van 10% en meer per jaar mogelijk maken. U bepaalt zelf het risico dat u wilt lopen. Ik leg zelf 25 euro per lening in en heb nu >130 leningen van maximaal 25 euro voorzien. U kan hier inschrijven. (20 euro bonus) (Simpele aanmeldingsprocedure, interessante beleggingsmogelijkheid, zeer aanbevolen.)

 
  Schrijf nu in  
 
 

4,8% rente

Uw spaargeld levert u bij de bank letterlijk niets meer op. Stel daarom een deel van uw spaargeld 30 maanden ter beschikking aan deze succesvolle onderneming die enorm aan de weg timmert in de energietransitiemarkt! Ze groeien keihard en hebben vanwege die groei nu extra kapitaal nodig! (Aanbieding alleen voor Nederland geldig)

 
  Klik hier voor meer info  
 
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

10/12 7:00

  • In Maastricht gaat Enci na 94 jaar de deuren sluiten. De fabriek stelde al weinig voor de laatste jaren. Er werken nog 50 personen. Het gat dat ze in de St. Pietersberg geslagen hebben is al enkele jaren geleden getransformeerd tot een soort natuurgebied. Ik ben er afgelopen zomer nog geweest. Een leuke plek voor een wandeling en een bezoek aan de resterende grotten.
  • In het VK wordt verwacht dat de conservatieven de verkiezingen gaan winnen. De Brexit zou daarna een fluitje van een cent moeten worden, want Boris heeft naar eigen zeggen een plan.
  • De Zweedse verzekeraar Storebrand ASA heeft al haar investeringen in fossiele energie afgestoten. Het gaat hier om investeringen ter waarde van 21 miljard euro.
  • De Nederlandse fiscus heeft de ombudsman van verkeerde informatie voorzien. Een eerder gestaakt onderzoek is daarom per direct weer geopend. Het gaat om de te hoge kosten van de belastingdienst aan ondernemers. Als het u interesse heeft, lees dan hier verder.
  • Het bod op Just Eat is door Prosus verhoogd tot 6 miljard euro. Er was al een fusie aankondiging tussen Takeaway en Just Eat, maar Prosus wil daar een stokje voor steken. Het bod van Prosus is nu 24% hoger dan dat van Takeaway.
  • Paul Volcker, de FED voorman voor Greenspan, is op 92 jarige leeftijd overleden. Paul was de FED voorman die de inflatie in de VS wist te bedwingen door het verhogen van de rente tot 20%. Daarna kwam de periode onder president Reagan, die er enorm van profiteerde toen de rente weer begon te dalen en de Amerikaanse economie aantrok.
  • Machtsmisbruik en tegenwerking van het Congres, dat worden de twee artikelen waarmee het Congres Trump wil impeachen.
 
 

De maskers vallen af (Brecht Arnaert)

10/12 7:20

Drie jaar geleden besloot ik nooit van mijn leven nog te gaan stemmen, omdat verkiezingen toch niets uithalen. De centrale bankiers regeren. Dat doen ze al bijna 500 jaar via bewust geplande en gefinancierde revoluties. Ik zie er vijf om precies te zijn: die van 1689, 1789, 1848, 1917 en 1968. In 1535 werd de goddelijke orde omver geworpen, en het gevolg is dat we vandaag allemaal schuldslaven zijn – slaven van de Mammon.
Nu dat een feit is, hoeven die lieden zelfs niet meer te verbergen dat ze het hele politieke paradigma beheersen. Zo is het ongezien dat Lagarde (zelf maar een pion, stel u daar niks bij voor) zich politiek uitlaat. Volgens haar moeten we niet zagen over het feit dat ons geld niks meer opbrengt op de bank, en blij zijn dat we überhaupt nog een job hebben. Dat is zoveel als zeggen “Sois belle et tait toi”.
Wat is nu de volgende stap?

 
  Lees verder  
 
 
 
 

Trading Navigators

Eenvoudige software die u helpt om geld te verdienen op de beurs.
U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie.

 
  Kijk hier verder  
 
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

 
  Lees hier verder  
 
 
 
 

Geld uitlenen (Tom Lassing)

10/12 7:38

Is het ethisch om legaal tegen 20% rente geld uit te lenen?
Een terechte vraag.
Als je dat in Nederland zou proberen te doen, dan zou je dat zeer waarschijnlijk al niet lukken omdat iemand die geld wil lenen elders al veel goedkoper terecht kan. Marktwerking zorgt er voor dat je dat misschien wel legaal kan aanbieden, maar dat niemand je klant zou willen worden.
Dit feit ligt anders in een land als Litouwen. Daar liggen de rentepercentages heel veel hoger dan in West Europa en bij mensen die een slechte financiële reputatie hebben zou 20% al een koopje zijn. Elders betalen ze tot wel 33% aan rente.
Uiteraard moet je het als geldlener in het verleden dan wel bont gemaakt hebben en rente en aflossing al eerder niet netjes volgens de afspraken betaald hebben. Heb je een keurige financiële geschiedenis, dan kan je ook in Litouwen onder de 10% geld lenen.
Het punt is, er is daar ook marktwerking. Als jouw aanbieding te duur is, dan gaat iemand elders (goedkoper) geld lenen.
Als jij echter als geldschieter 20% te hoog vindt, dan kan je er ook voor kiezen alleen tegen lagere rentetarieven geld uit te lenen. Misschien dan niet dezelfde soort geldleners die je dan kan bezienen, maar betrouwbaardere leners maken je risico als geldverstrekker ook lager.
In dat geval nemen met de lagere rente ook je risico's af. Als jij geld wilt uitlenen is dat misschien ook wel een belangrijk punt.
De vraag is uiteraard hoe lang die extreem hoge rente in de Baltische staten kunnen voortduren. Dat weet niemand. De mensen daar zouden ook graag onze belachelijk lage rentes willen hebben, maar hun lokale economie is daar blijkbaar niet rijp voor.

 
  Open hier uw account  
 
 
 
 

Analyses (Tom Lassing)

10/12 7:46

AEX De AEX is vooralsnog boven de 600 gebleven, maar het was gisteren wel een Doji boven in de grafiek. Dat kan op een omkering duidden dus wat mij betreft nog even wachten met long gaan.

DAX
De DAX is nog altijd niet meer boven de nu dalende MA20 lijn gekomen. Rond de 13.000 ligt een steun, dus vooralsnog is de trend neutraal.

Heineken De laatste weken is de koers van het aandeel Heineken gestegen van 90 tot 95,5. Het technische beeld is voorzichtig aan het verbeteren, maar... Er ligt een weerstand in de vorm van een openstaande gap rond de 96. Onder dat niveau niet long gaan. Die gap in de grafiek moet eerst gevuld worden.

ING Groep Het technische beeld is bij ING de laatste weken verslechterd. De MA20 lijn is neerwaarts gericht. De koers van ING is er gisteren dan wel boven gesloten, maar er zijn te veel factoren die negatief zijn. Afblijven dus.

IMCD  De take profit kan verder omhoog naar 76,79 euro per aandeel.

Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

 
  Naar de analyses  
 
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

 
  Kijk hier voor nadere informatie  
 
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk eens naar het financieren van onroerend goed projecten.

 
  Kijk hier  
 
 
 
 

Bank oneerlijkheid (Tom Lassing)

10/12 8:05

Stel even, u maakt een foutje bij het overboeken en u gebruikt een verkeerd bankrekening nummer. U gaat er vanuit dat de bank dan aangeeft dat naam/nummer niet overeenkomen.
Als u op dat moment geen signaal krijgt, dan gaat u er vanuit dat alles goed is.
U maakt geld over en later blijkt de fout.
De bank zal nu voor u aan de andere rekeninghouder 'vragen' of ze het geld willen terugstorten. Doen ze dat niet, dan heeft u pech en moet u naar de politie en de rechter.
We gaan nu dezelfde situatie krijgen, maar nu maakt de bank zelf de fout.
De bank zal dan zonder mankeren de overboeking annuleren.

Die rechtsongelijkheid is schokkend en ze komt overal in de wereld voor. Het probleem voor de rekeninghouders is dat de bank u GEEN gegevens van de andere rekeninghouder zal vertrekken. Ook die gegevens zal u via de rechter moeten verkrijgen. Niet alleen duurt dat heel lang, maar heel de procedure is ook duur. Als u pech heeft, dan heeft de ontvanger van uw geld het geld al opgemaakt en is er niets van terug te krijgen omdat de persoon in kwestie te weinig inkomen heeft om beslag op te leggen.

Mijn waarschuwing, neem die gegevens waar u geld naar gaat overmaken heel serieus. Bij twijfel opnieuw navragen!
Recent was ik 225.000 euro kwijt bij de bank. Het bleek de Amerikaanse geheime dienst te zijn die onder de terrorisme wetgeving (Patriot Act) die er nog altijd actief is letterlijk alles kan maken. De banken waren verplicht om "dom" te spelen en te doen alsof het geld nooit ontvangen was. Na zes weken kwam het geld ineens weer boven water.
Ik wist dat ik geen fout had gemaakt, maar je gaat na verloop van tijd wel steeds meer twijfelen aan het banksysteem en je rechten als burger en klant van de bank.

 
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

 
  Kijk hier voor verdere informatie  
 
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2019 Pro Gain BV