AEX: 906,64 Dow Jones: 40.589 Dollar: 1,085 Goud: 2,387.45 Bitcoin: 63.039

Een mooiere combinatie ga je nergens vinden! (Jack Hoogland)

Voor ons splinternieuw “Super Rendement Rapport” ontdekten deze maand onder meer een spotgoedkoop goudaandeel dat we gerust als superveelbelovend kunnen bestempelen.

Van een financieel ijzersterke, superwinstgevende, dividend uitkerende goudproducent die dit jaar bijna 500.000 ounces produceert.

Daar komen vanaf 2026 nog eens 200.000 ounces bij door een nieuwe mijn, die nu in aanbouw gaat.

Het unieke is dat je dit aandeel nu nog koopt voor slechts 10 keer de voor dit jaar verwachte winst.

Terwijl die winst de komende jaren fors stijgt als gevolg van een stijgende goudprijs.

En vanaf 2026 stijgt die winst nóg sneller omdat jaarlijkse productie 40% stijgt naar bijna 700.000 ounces.

Op basis van een goudprijs die de komende jaren stijgt naar $3000, berekenden wij voor dit aandeel een koerspotentieel van bijna 900%.

Bank of America verwacht echter dat goud eind dit jaar al $3000 zal noteren!

We hebben dan ook alle reden om te verwachten dat goud de komende jaren véél hoger zal stijgen dan naar $3000.

Waardoor dit aandeel een koerspotentieel van véél hoger dan 1000% heeft.

Spotgoedkoop. Superwinstgevend bedrijf. 2,4% met winst meestijgend dividend én enorm koerspotentieel.

Een mooiere combinatie ga je nergens vinden!
Bestel hier het splinternieuwe "Super Rendement Rapport"

Serieus lange termijn rendement maken

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Interessant rendement voor grotere bedragen

Een rendement van 8 tot 8,75% is nu mogelijk voor beleggers die tussen de 50.000 en 200.000 te beleggen hebben.

Mail me op tom @ lassing.nl

Marktbeeld 29 juli 2024

  • - Ik ga het de komende drie weken even rustig aan doen. Ik zie aan de cijfers dat heel veel lezers dat ook doen, dus voor mij een mooi moment om ook even iets meer afstand te nemen. De komende drie weken zal de nieuwsbrief niet meer iedere werkdag verschijnen.

  • China acteert steeds brutaler in de Zuid Chinese zee. Het gaat daarbij om haar gedrag richting de Filipijnen, maar ook richting Indonesië en uiteraard ook tegen Taiwan.

  • AI is in meerdere opzichten een bedreiging. Uiteraard kan de techniek negatief gebruikt worden, maar een acutere kwestie is het feit dat de toepassingen enorme hoeveelheden energie kosten. Dat bedreigt op meerdere plekken in de wereld de capaciteit van het elektriciteitsgrit. Niet alleen in Nederland is het een puinhoop op dat gebied. Vooral ook de VS heeft al heel veel jaar veel te weinig geïnvesteerd in het grit. Dat komt omdat ook daar bedrijven er verantwoordelijk voor zijn en op tijd investeren kost geld en dat doen ze dus niet, want investeren gaat ten koste van de winst. Pas als het een probleem is en de businesscase gemaakt kan worden dat investeren 'wijs' is, kan er geld ingestopt worden. Niet te veel, want de winst mag niet te veel aangetast worden...

  • Deze week komen heel wat big tech bedrijven met hun kwartaalcijfers. Ik verwacht geen negatieve verrassingen, want dan hadden ze die al moeten melden.

  • Later in de week komt ook de FED weer bijeen. Ik verwacht nog geen rentedaling.

  • Steeds meer plekken in de wereld willen minder toerisme. Na Amsterdam, Venetië en Barcelona heeft nu ook Santorini zich in dat rijtje gemeld.

  • Apple heeft in de VS voor het eerst een deal met een vakbond gesloten. Het gaat om een winkel in Towson, Maryland. Het personeel krijgt er nu 10% meer loon. Slechts drie van de winkels van Apple in de VS hebben een vakbond. Een overkoepelende bond is blijkbaar in de VS geen haalbare zaak. Met slechts drie vabbonden in 270 winkels is duidelijk dat het idee van een vakbond niet erg leeft. De 10% deal kan misschien elders ook wat meer animo voor de vakbond creëren.

Als je even wat tijd hebt...

Overweeg je dan nu eens in te lezen in wat ik de beste belegging van dit moment vind. Namelijk de aanbieding van NEO Finance. Ik werk er al sinds oktober 2018 mee en ik denk dat ze toch echt wel hun kwaliteit bewezen hebben.

Ik heb nu na herinvestering van rent ean aflossing een rendement van 13,41%.

Dat houdt grofweg een verdubbeling van het vermogen in zes jaar in.

Zelfs de Corona tijd deed daar weinig aan af.

Ga naar www.p2pfinance.nl en kijk de site of kijk deze video eens.

12% of meer rendement

Is beleggen een hobby, of is het een manier om een extra inkomen voor later te realiseren? Als het dat laatste is...

Technische Analyse cursus

Mijn collega Peter Meijburg maakte een video cursus waarin hij alles wat je er over moet weten uiteenzet!

Short seller onder vuur

Short sellers kunnen makkelijk in de verleiding komen om short te gaan en dan geruchten in de markt te zetten.

Nu komt dat feit van 'je positie helpen', ook bij long beleggers voor, maar dan zien we het niet zo snel als een criminele daad. Iemand of een bedrijf beter laten lijken dan het is, is minder een halsmisdaad. Een bedrijf onterecht zwart maken om er dan zelf rijker van te worden is naar mijn idee wel overduidelijk crimineel gedrag, want er valt een onschuldig slachtoffer, namelijk degene, of het bedrijf dat je onterecht zwart maakt.

Zijn beleggers dan ook geen slachtoffer?

Jawel, maar beleggers zijn een partij in het spel. Beleggers moeten zelf hun onderzoek doen en als ze dat niet goed doen, dan zitten ze zelf op de blaren. Als je als bedrijf ineens geconfronteerd wordt met valse geruchten die je bedrijf en de koers van je bedrijf zwaar raken, dan is dat niet alleen heel vervelend, maar het kan zelfs banen kosten en een goed lopend bedrijf failliet laten gaan omdat te veel mensen het willen geloven en klanten wegblijven.

Dit alles speelt mee, nu de Amerikaanse toezichthouder shortseller Andrew Left opgepakt heeft. Hij wordt verdacht van fraude. Zijn computers zijn in beslag genomen en hij is aangeklaagd. Ook zijn bedrijf Citron is als verdachte aangemerkt. Het zou gaan om 20 miljoen winst via illegaal traden.

Hij publiceerde zijn transacties, waarna anderen hem na gingen doen. Hij blijkt daarover ook gelogen te hebben. Hij publiceerde dus wel over zijn acties, maar deed in het echt andere acties.

In feite wordt hij dus NIET opgepakt voor het short sellen, maar puur omdat hij met voorwetenschap ging beleggen en loog over wat hij aan het doen was.

Ik denk een goede zaak, want als je over je beleggingen schrijft, dan vind ik dat het geen fictie hoort te zijn.

Het ontploffen van de luchtbel (Benny Creemers)

Deel 1 Sinds het ontstaan van de Bretton-Woods akkoorden en het afstappen van de goudstandaard is er geen limiet meer aan het creëren van dollars, maar ook bijvoorbeeld euro’s. Geld wordt in de vorm van eentjes en nulletjes op de digitale balans van de centrale bank bijgeschreven bij leningen en afgeschreven bij waardevernietiging. Deze balans wordt de geldhoeveelheid genoemd.


Eén manier om te bepalen hoeveel iets waard is, is de ruilwaarde. Wat kan je ervoor kopen? Wanneer we de waarde van geld meten, meten we vaak deze inflatoire druk.


Een andere manier om de waarde van ons fiatgeld te meten is er ook. Als je 1 dollar of euro zou hebben, welk deel van het geheel van dollars of euro’s is aan jou?

Je aandeel is dan 1 gedeeld door de geldhoeveelheid. Zo zie je dat de factoren voor de waardebepaling van fiatgeld dagelijks veranderen.


Naast goederen en diensten kan je voor fiatgeld ook waardepapier kopen, bijvoorbeeld in de vorm van aandelen van bedrijven.

Maar de prijs in fiatgeld voor publieke aandelen verandert ook dagelijks en het wil dat deze aandelen waardebepaling ook afhankelijk is van de waardebepaling in fiatgeld zelf.


We kunnen over ettelijke decennia de gelijk gebalanceerde Dow Jones index in relatie met de geldhoeveelheid (M2) voorstellen als M2 / Dow en deze ruis uit de waardepaling van de aandelenmarkt halen. De relatie M2 / Dow gedraagt zich in één opzicht als een aandelenkorf en in een ander opzicht als een wisselverhouding.

Beleggen met opties

Opties zijn het beste beursproduct ooit. Beter zelfs dan aandelen. Ze worden alleen slecht begrepen omdat het zo makkelijk lijkt. Er zich echter meer achter. Ik leer je dat in de gratis optiecursus.


Mogelijk gemaakt door:
GetResponse