Bezoek de Portugese Synagoge in het donker.

4 jaren geleden


Text only:

Deze e-mail van Joods Historisch Museum online bekijken.
Voeg nieuwsbrief@JHM.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
T +31 (0)20 5 310 310
info@jhm.nl
Van 11.00 tot 17.00 uur.
Afmelden nieuwsbrief
 
 
  

Lezing en Workshop Genealogie
Heeft u Indische voorouders of vermoedt u dat dit het geval is, en bent u benieuwd naar de geschiedenis van uw voorouders? Meldt u dan aan voor de workshop Genealogie op zondag 18 januari 2015. Van tevoren wordt u gevraagd een aantal gegevens aan te leveren, waarmee een aanzet gegeven wordt tot verder familieonderzoek.
Inschrijven voor deze middag kan tot 20 december 2014. Enkel bijwonen van de workshop is ook mogelijk.


Avondopenstellingen Portugese Synagoge
Maandag 22 en 29 december 2014 17.00-19.00 uur
In het kader van het Amsterdam Light Festival opent de Portugese Synagoge tweemaal haar deuren in de avonduren van december. U kunt genieten van een met kaarsen versierde Portugese Synagoge. Tevens zijn de Schatkamers geopend voor publiek. 
Filmmiddag 'Joodse Fotografen'
Zondag 7 december om 13.30 uur
We tonen een selectie documentaires over en artist films van joodse fotografen uit de collectie van Howard Greenberg. Speciale aandacht gaat naar de fotografen van de Photo League en hun foto's van New York in de jaren '30 en '40. Bekijk het programma.
Instaprondleiding 'Masterpieces from the Howard Greenberg Collection'
Zondag 14 december om 13.30 uur
Rondleiding in de tentoonstelling onder begeleiding van de bekende Nederlandse fotograaf Machiel Botman en conservator fotografie Bernadette van Woerkom. Ga in gesprek over de prachtige foto's.
Instaprondleiding Ets Haim
Maandag 15 december om 10.30 uur
Ets Haim is de oudste nog functionerende joodse bibliotheek ter wereld. Zij is in 1616 opgericht en bevindt zich sinds 1675 in de Portugese Synagoge te Amsterdam. Maandelijks wordt er een instaprondleiding gehouden. Bekijk een aantal topstukken uit de collectie.
Lezing foto-iconen van de twintigste eeuw
Woensdag 17 december om 12.30 uur
Michiel Didier, docent aan de Vrije Academie, leidt in deze lezing de 'geheime' collectie van Howard Greenberg vakkundig in. De tentoonstelling is een feest (van herkenning) voor fotografieliefhebbers!
Kaarslichtconcert in de Portugese Synagoge
Donderdag 18 december om 19.30 uur
Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici. Gezamenlijk maken zij theatrale muziekprogramma's, met alle soorten en maten muziek. Ervaar een unieke concertavond in de Portugese Synagoge!
Kinderevenement: Wafele bakken
Zondag 21 december om 14.00 uur
Om het Chanoeka-wonder te vieren bakken we weer wafels in het JHM Kindermuseum. Eén van de Hebreeuwse woorden voor wonder is fele....en daarom bakken we wafele! Aansluitend worden om 15.45 uur de Chanoeka-kaarsen aangestoken in het Museumcafé, en krijg je wat lekkers.
Kinderevenement: Radio JHM
Vrijdag 26 december om 14.00 uur
Tijdens deze workshop leer je kijken naar foto's en maak je er een passend radio-item bij. Ontdek en vertel wat jíj denkt dat je ziet op de foto's uit de collectie van Howard Greenberg. We nemen je verhaal op en maken een radio-item. We zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Masterpieces from the Howard Greenberg Collection
T/m 11 januari 2015
Kijken naar de tentoonstelling is een ding, maar luisteren naar de verzamelaar zelf is ook heel bijzonder. Luister naar Greenberg terwijl hij vertelt over de totstandkoming van zijn collectie. Ook in de tentoonstelling zelf kunt u naar een lezing van Greenberg kijken en luisteren.


Selamat Sjabbat
13 oktober 2014 t/m 8 maart 2015
De onbekende geschiedenis van joden in Nederlands-Indië
In Selamat Sjabbat (Maleis-Hebreeuws voor de wens 'vredige sjabbat') is aandacht voor onderwerpen als het familie- en religieuze leven, de Japanse overheersing en de interneringskampen. Deel ook uw eigen verhaal.
 

Jhm.nl

Categorieën: Geschiedenis Weekend weg
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018