Bijzonder Etty Hillesum-jaar van start

4 jaren geleden


Text only:

Deze e-mail van Joods Historisch Museum online bekijken.
Voeg nieuwsbrief@JHM.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
T +31 (0)20 5 310 310
info@jhm.nl
Van 11.00 tot 17.00 uur.
Afmelden nieuwsbrief
 
 
  
Bijzonder Etty Hillesum-jaar van start
Woensdag 15 januari 2014
15 januari is het honderd jaar geleden dat Etty Hillesum werd geboren. Zij is bekend door de dagboeken die ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Joods Historisch Museum heeft de originele geschriften in de collectie en toont onder andere een aantal van deze cahiers in de Hollandsche Schouwburg.
Kinderevenementen, ook voor de allerkleinsten!
12 januari en 16 februari 2014
Kom met je kinderen naar de theatervoorstelling Mama Moesa en beleef het Mozes in de stad weekend (gratis naar het JHM Kindermuseum!). En alvast een tip voor februari: ontdek hoe leuk het is om samen met je peuter muziek te maken tijdens Muziek op schoot.
Kaarslichtconcert The Hague String Trio en miniconcerten 
Donderdag 16 januari 2014
Geïnspireerd door de tentoonstelling van Schönberg en Kandinsky speelt The Hague String Trio stukken van Schönberg-adepten Eisler, Schulhoff en Webern in een prachtig concert in de Portugese Synagoge. Tip: Elke zondag zijn er miniconcerten bij de tentoonstelling in het JHM!
Lezing over chassidische joden in Antwerpen
Zondag 19 januari 2014
Aäron Malinsky geeft tijdens zijn lezing in het kader van Sjtetl in de stad. Antwerpen door de lens van Dan Zollmann  een inkijkje in de gesloten wereld van de chassidim van Antwerpen. Na afloop van de lezing zal hij Jiddisje liederen ten gehore brengen waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar.
Filmvertoning tijdens Holocaust Memorial Day
Zondag 26 januari 2014
Het Joods Historisch Museum toont op Holocaust Memorial Day de documentaire Fatsoenlijk land. Porgel en Porulan in het verzet. De documentaire gaat over de PP-groep: een groep voornamelijk joodse verzetsmensen die het leven van enkele tientallen met deportatie bedreigde joden hebben gered.
Sefardische geschiedenis in de Wintersnoge
Woensdag 5 februari 2014
In februari trappen wij af met een reeks lezingen over de rijke geschiedenis van de majestueuze Portugese Synagoge. Op 5 februari spreekt Prof. dr. Emile Schrijver over de handschriften van Ets Haim/Livraria Montezinos en de boekcultuur van de Amsterdamse Sefardim.
Kunstkabinet: Philiph Guston. Terugkeer naar de figuratie
17 november 2013 t/m 16 maart 2014
De carrière van kunstenaar Philip Guston vond zijn oorsprong in het sociaalrealisme van de jaren dertig en bewoog zich langzaam naar het epicentrum van abstract expressionisme en culmineerde in een terugkeer naar de figuratieve kunst. Elke donderdag: Philip Guston: A Life Lived (trailer)
Schönberg & Kandinsky. Tegendraads in kunst en muziek
18 november 2013 t/m 16 maart 2014
Wist u dat u bij de tentoonstelling een muzikale audiotour kunt krijgen? Zo wordt de relatie gelegd tussen Schönbergs kunst en muziek. Bezoek de tentoonstelling en woon één van de interessante evenementen of miniconcerten bij.
Sjtetl in de stad. Antwerpen door de lens van Dan Zollmann
15 september 2013 t/m 5 mei 2014
Krijg een beeld van de - soms verrassende - wereld van de chassidische joden. Wist u dat fotograaf Zollmann zelf afstammeling is van de Roemeens-Hongaarse chassidische rabbijnenfamilie Ehrenfeld? Hij groeide op in Antwerpen in een behoudend joods diamantairsmilieu.
 

Jhm.nl

Categorieën: Geschiedenis Weekend weg
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018