Gawalo
Online versie
Biogas als alternatief voor aardgas?

Biogas kan naast andere alternatieven voor aardgas een rol gaan spelen in de energietransitie , zo staat onder meer in het Klimaatakkoord. Maar wat is biogas nou precies, wat zijn de toepassingen, en wat zijn de mogelijkheden voor verwarming met biogas?

Lees verder >
Onderhoud warmtepompen efficiënter door monitoring

Door de monitoring van installaties kunnen installateurs proactief onderhoud inplannen en is minder reactief onderhoud nodig. Dat is de ervaring van Pim Rensen van Giesbers InstallatieGroep.

Lees verder >
Sneller werken door minder voorraad

Bij efficiënter werken wordt meestal gedacht aan prefab en grote installateurs, maar ook kleinere bedrijven en zzp’ers kunnen slimmer werken, bijvoorbeeld door de voorraad door de groothandel te laten beheren.

Lees verder >
Zijn woningen op een warmtenet BENG-proof?

Kan een woning aangesloten op een warmtenet voldoen aan de eisen voor bijna-energieneutrale gebouwen (BENG)? Dat berekenden adviesbureau DGMR en ZEN-themagroep ‘Warmtenetten in BENG’.

Lees verder >
Van cv-ketel op aardgas naar cv-ketel op waterstof?

Verwarmen met waterstofgas wordt door steeds meer partijen gezien als een haalbaar alternatief voor verwarmen met aardgas. Hoe kijken fabrikanten van cv-ketels hier tegenaan?

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Eigen klimaat in alle ruimten van gezondheidscentrum Goes

Midden in Goes is het Medisch Centrum Goes verrezen, met een bundeling van diensten zoals apotheek, tandarts, fysiotherapeuten en revalidatiezorg.

Lees verder >
DELABIE maakt sanitair toegankelijk voor iedereen

Een toegankelijkheidsproduct voor een publiek of commercieel gebouw is geen toegankelijkheidsproduct voor huishoudelijk gebruik. In een publieke ruimte of zorginstelling zijn het gewicht en een eventuele lichamelijke beperking van de gebruiker onbekend. 

Lees verder >
Whitepaper
Warmtepomp versus waterstof

Lees alles over de verschillen tussen de waterstofketel en de warmtepomp.

Lees verder >
Basiskennis NEN 1010

Voor het installeren van elektrische verwarming is basiskennis nodig van elektrotechniek. Tot die basiskennis behoort onder meer de norm NEN 1010. Waarom is die norm zo belangrijk en wat staat erin?

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright